28. kesäkuuta 2010

Juhannus

Tänä vuonna juhannus oli, miten tuon nyt sanoisi... villi ja railakas. Lienevät kuvaavimmat adjektiivit tällä hetkellä. Kestihän tuo keskikesän komea juhla kokonaiset kolme päivää! Aatonaattona juhlittiin parhaan kaverini syntymäpäiviä Bar Tonassa, majailtiin yö Varpaisniemen mökillä, jatkettiin yöttömänä yönä Himoksessa ja päätettiin tämä kaikki lauantaiyönä Koskenpään metsien keskellä. Kaikkea siis ehti mahtua näihin uskomattomiin kolmeen päivään, laidasta laitaan.Torstaiyönä heitin talviturkin. Mä en uskonut edes todeksi, miten lämmintä vesi oli! Yleensä talviturkki lentää mun yltä vasta, kun ollaan reippaasti heinäkuun puolella; tuskin aina silloinkaan. Jotenkin musta on tullut kamala vilukissa ja tuon vesiasian suhteen niin mukavuudenhaluinen. Pikkukersanahan sitä räpiköi rannalla jo toukokuussa taukoamatta läpi päivän eikä edes palellut! Tänä vuonna taisin kuitenkin tehdä ennätyksen moneen vuoteen! Ensikosketus järviveteen tapahtui päivää ennen juhannusaattoa!


Perjantaina mut houkuteltiin mukaan Himosfestareille. Tää ei olisi mitenkään päin ollut mahdollista ilman Annaa, joka suostui vähän auttamaan mua mun huonossa taloudellisessa tilanteessa. Palkkaa kun on tulossa vasta viimeinen päivä...

Ensin mulla kesti muutaman päivän arpoa, että lähdenkö mä Himokseen vai pysynkö mä Varpaisniemessä äijäporukassa. Kun toisaalta mua alunperinkin himotti Himos erään saksalaisen esiintyjänsä takia. Mutta toisaalta mulla ei ollut rahaa ja mökillä hengailu on kuitenkin aina kivaa! Tuskaisten pohdintojen ja kärsivällisten suostuttelujen jälkeen mä sitten pyyhälsin festareille! Ja festareilla mun pitkäaikainen unelma toteutui, kun illan aikana päälavalle asteli Scooter!

Johan mä  melkein kymmenisen vuotta sitten haaveilin näkeväni tuon saksalaisen poppisyhtyeen livenä. Olin melkeinpä Saksaan asti lähdössä sen perässä. Se oli kuitenkin enemmänkin sellaista haaveilua, ei mitään suunnittelua. Puhutaan vaikka mahdottomasta unelmasta, sillä mulla ei ollut silloin hajuakaan, että eihän mun tarvi keski-Eurooppaan asti lähteä sitä katsomaan, kun yhtye tulee aivan tuohon nurkan taakse, Jämsään! Viime kesänä Scooter jäi multa väliin työkiireiden takia. Tänävuonna sitten räjähti! Mä näin Scooterin livenä!!!

Scooter kruunasi koko festarit, vaikka vettä puotti taivaan täydeltä lähes koko illan. Oikeastaan siinä oli sellaista kunnon festarifiilistä vetää niskaansa überseksikäs sadeviitta! Varpaat ui kengissä ja tukka sojotti hupun alta joka suuntaan.

Scooterin keikan aikana eräs random päätti pilata kaikilta hieman tunnelmaa. Itse en osumaa saanut, mutta muu seurue kyllä kärsi ikävästä fyysisestä raivoamisesta, johon ei edes ollut mitään syytä. Mä en käsitä, mistä tommosia ihmisiä tulee. Jos siihen eturiviin ei mahdu, NIIN EIHÄN SIIHEN SILLOIN MAHDU! Eikä siihen silloin pidä pyrkiä, ei ainakaan nyrkeillä. Juuri kun olin Annan kanssa puhunut, miten typerää fyysinen tappeleminen ja painiminen on, niin johan ois itse tehnyt mieli leipoa sitä saakelin ämmää pataan! Mä olin kuitenkin niin haltioitunut saksalaisesta, etten mä jaksanut suunnata energiaani muualle.

Syötyäkin tuli noiden kolmen päivän aikana aikalailla ja hyvin epäterveellisesti, luonnollisesti. Viimeiset rahat mulla menikin kauppaan: grillitassuja ja makkaraa useampi paketti, lonkeroa, siideriä, valkkaria... tais alkaa Riinalla nyt terveysviikot, kuin myös nenänvalkaisu-. Mutta eipä tuo paljoa kaduta; juhannus on kuitenkin vaan kerran vuodessa, joulu sentään joka talvi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana vapaa!