12. elokuuta 2010

Ykskakskol kakskakskol

Hei, mulle tuli ongelma. Ongelma ei ole suinkaan ajankohtainen, mutta sitten kun se on, se tulee olemaan hyvin iso ongelma. Jos joskus satun tuon Mikkoseni kanssa menemään naimisiin... häävalssin tulee olla tarkoin valittu, mutta mitäs jos vaihtoehtoja onkin useampi? Tämähän siis ei ole yksinään minun ongelma; Mikollakin lienee tähän sitten joskus jotain sanottavaa, mutta kuitenkin! Mulla on aina ollut selkeä näkemys siitä, mikä mun häävalssi tulee olemaan. Yhtäkkiä mulla olikin sitten kaksi vaihtoehtoa ja viime viikolla tämä ongelma suureni vielä kolmannella kandidaatilla!

Se kaikista ensimmäinen ajatus syntyi mun mielessä melko hitaasti. Kun mä näin ensimmäisen kerran elämässäni elokuvan Kummisetä, ja tarkoitan nyt sitä, kun mä näin sen ensimmäisen kerran niin, että mä ymmärsinkin siitä jotain, mä rakastuin siihen heti. Kummisetä onkin ollut siitä asti ykkössijalla mun suosikkielokuvalistalla. Ja miten tämä sitten liittyy millään lailla häävalssiin? No tietysti mä ihastuin myös Kummisetä -elokuvan mahtavaan musiikkimaailmaan. Sieltä mä sen sitten poimin, The Godfather Waltzin.

Mehän ei toki olla Mikon kanssa mitään mafiosoja eikä meillä muutenkaan ole suvussa minkäänsortin gangstereita, mutta Kummisetä valssi on niin upean ja kohtalokkaan kuuloinen kappale, että mä näkisin sen oikein mielelläni meidän häävalssina. Sen paras puoli lienee siinä, että se ei ainakaan olisi perinteinen häävalssi.
Toisaalta, häävalssi on yksi perinteisimmistä kohokohdista hääjuhlassa, joten miksei myös itse häävalssi olisi perinteinen? Tähän kandidaattiin numero kaksi mä rakastuin muutamia vuosia sitten, ja kyllä, tämäkin tapahtui television kautta! Moni varmaan arvaakin jo mikä suomalainen valssi on kyseessä, kun mainitsen sanan 'Maalaiskomedia'. Metsäkukkia -valssissa on jotain aivan ihanaa. Siitä tulee mieleen vain kesäinen auringonlasku, järvimaisema, koivunoksin koristeltu tanssilava, kesätuuli... Metsäkukkia täyttäisi vaatimuksen 'perinteinen' melko täydellisesti, onhan se soinut ja tulee soimaankin vielä sadoissa suomalaishäissä. Ja miksei soisi, onhan se kaunein suomalainen valssi, jonka mä tiedän. Alapuolella Tapio Rautavaaran tulkinta.
Edellisistä tulee olemaan jo niin vaikea valita ja kun sekaan heitetään vielä kolmas valssi, niin täydellinen sekasorto on lähellä. Tämän kolmannen mä tosiaan löysin vasta viime viikolla, mutta se on jo vahvasti kärkikahinoissa mukana. Tämä Ismo Alangon Elokuun häävalssi pisti mua silmään facebookissa. Eksyin sen kuuntelemaan ja menin ihastuksesta veltoksi; hyvä etten kyynelehtinyt. Uskomattoman kaunis kappale. Mitäpä siitä sen enempää edes sanomaan; kuunnelkaa itse.
Juu, nämä häähommat eivät todellakaan ole mikään ajankohtaisin aihe, joten älkää turhaan sentään onnitelko. Tämä nyt oli tämmöstä pöhköä pohdintaa vain, hitusen haaveiluakin ja sen sellaista... lukeudun nimittäin niihin tyttöihin, jotka haaveilevat komeista häistä. Haaveilen ja unelmoin monista muistakin asioista, joten oon aika haaveilija muutenkin. Mitäs sitä ihminen olisi ilman haaveita?

1 kommentti:

  1. Aika helepon pistit juu...

    No, se on sanottava, että Metsäkukistahan Tapio Rautavaaran versio on [i]ainoa[/i] oikea versio. Rautavaaran ääni vain on niin jylhä.

    Okei, mun täytyy myöntää, että kerran äidyin itsekseni herkistelemään ja pistin YouTubesta Tapio Rautavaaraa iltani iloksi soimaan. Itkuhan siinä tuli biisi toisensa jälkeen.

    VastaaPoista

Sana vapaa!