Popsi popsi porkkanaa vai miten se nyt meni?

Ihmetystä ja päänvaivaa aiheuttaa tänään kissan ruoka. Mitä on tapahtunut ajatukselle, että kissa on lihansyöjä, peto? Mistä lähtien kissat ovat tarvineet minkään sortin rehuja elääkseen ja selvitäkseen tässä maailmassa? Eikö kukaan ole viime aikoina kurkistanut kissan suuhun ja todennut, että hei, siellähän on lihansyöntiin tarkoitetut hampaat?

Itseäni ei haittaisi, jos tuo meidän möllikkä tykkäisi vetää herneitä naamariinsa, vaikka siitä ei muuta hyötyä olisikaan kuin lisääntynyt tarve siivota hiekkalaatikkoa. Mä en myöskään millään tavoin pidä kasviksia kissalleen syöttävää ihmistä huonompana, mutta... suuri kysymys herääkin, että miksi? Miksi, oi miksi kissanruokaan sisällytetään nykyisin porkkanaa tai jotain muuta, joka ei vuosituhansien kuluessa edelleenkään kuulu kissan (lue lihansyöjän) ruokavalioon? Tuossa mun vieressä tönöttää Whiskasin annospussilaatikko, jonka kyljessä lukee perinteinen kastikelajitelma. Hmm, eritelläänpä sisältöä tarkemmin: makuina

Häränlihaa
Lammasta & porkkanaa
Kalkkunaa
Ankkaa & vihreitä herneitä

Olen jo pidemmän aikaa pohtinut tätä nykymaailman innostusta tunkea tätä ihmiselle terveellistä ruokavaliota myös niille luontokappaleille, jotka eivät milläänlailla siitä hyödy. Nyt ajatuksesta on tullut vielä järjettömämpi, koska huomasin tällä viikolla, miten meidän kissa näihin ruokiin suhtautui. Häränlihat ja kalkkunat katosivat kupista melko vauhdilla, mutta kuinkas kävikään porkkanoiden ja herneiden? Kuppiinhan ne jäivät. Ihmettelin pitkään, että miksi kissa ei syö, kunnes mä tajusin ruokahalun ja -haluttomuuden syyn.

Yksinkertaisesti: kasvikset.eivät.kuulu.kissaeläimen.ruokavalioon!

Kommentit

  1. Ookkonää varma, etteivät kasvikset ruokaan sekoitettuna edistä terveyttä ihan yhtälailla kuin ihmisillä? Esim. paranna ruoansulatusta ja tuo vitamiineja. Harvoille elukoillehan syötetään erillisiä vitamiininappuloita että saavat kiintiön joka päivä täyteen.

    VastaaPoista
  2. No juu, kyllä ruuansulatus edistyy, mutta mitä oon foorumeja lueskellut niin yleensä herneet esim. eivät edes sula kissan mahassa, vaan tulevat kokonaisina ulos. Kahta linjaahan tässä asiassa mennään, mutta mä olen vaan sitä mieltä, että hyvinhän nuo kissat ovat tähänkin päivään pärjänneet ilman, joten miks ei sitten jatkossa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Sana vapaa!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polttarit 14.6.

Tie pohjoiseen - Kaunis Senjan saari

Light House Tours & Tulum - historian havinaa Karibianmerellä

Mary Kay

Levoton ja silti ihana Homer