26. lokakuuta 2010

Juomapelien ihmeellinen maailma

Syysloman päättäjäisiä vietettiin viime viikonloppuna Himoksessa, keski-Suomen syräimessä. Ihmiset olivat saapuneet paikalle runsain joukoin ja olihan se taas todettava, että kyllähän me osaamme sen juhlimisen jalon taidon - ja ryyppäämisen. Juomapelit on jo pitkään kuuluneet meidän kaveriporukan illanistujaisiin ja tässä esittelyssä niistä muutamia, jotka saavat ihmiset nauramaan, ärsytyskynnyksen laskemaan ja jengin humaltumaan, enemmän tai vähemmän. Osiossa Juomapelien ihmeellinen maailma ensimmäisenä vuorossa on legendaarinen Quarter.

Quarter on peli, jossa tarvitaan lasi, 50 sentin kolikko (Ruotsin kruunukin käy hätätilassa), puinen leikkuulauta ja hermoja. Quarter on ehdottomasti yksi suosituimmista juomapeleistä, kun on kyse meidän jengistä. 


Tarkoituksena on saada kimmotettua 50 sentin kolikko leikkuulaudan kautta lasiin. Heittotapa on vapaa, kunhan kolikko osuu leikkuulautaan ennen kuin kimpoaa lasiin. Jokainen ringissä peliareenan ympärillä kokeilee onneaan omalla vuorolla. Jos heittäjä saa kolikon lasiin, hän voi haastaa jonkun juomaan. Haastettu saa heittää vastaheiton. Jos haastettu ei saa kolikkoa lasiin, hän joutuu juomaan. Jos kolikko taas menee lasiin, haastaja itse joutuu juomaan. 

Omalla vuorollaan kolikon lasiin heittänyt pelaaja saa uuden heittovuoron. Jos kolikko kimpoaa lasiin uudestaan, heittäjä haastaa uuden pelaajan, mutta tällä kertaa haastetulla ei ole enää mahdollisuutta vastaheittoon, jolloin hän joutuu automaattisesti juomaan. Samalla kierroksella kolmannen peräkkäisen osuman saadessaan heittäjä edelleen saa haastaa jonkun pelaajan juomaan ja keksiä peliin myös säännön, joka koskettaa kaikkia pelaajia. Hyviä sääntöjä ovat mm. kiroilusääntö, jolloin kiroillessaan joutuu juomaan lisää. Yhden pelaajan vuoro jatkuu niin pitkään, kunnes hän heittää hudin. Kolmannen osuman jälkeen samalla pelaajalla on siis edelleen vuoro heittää, mutta kolmen heiton kierros alkaa alusta ja seuraavalla heittokerralla haastetulla on taas mahdollisuus vastaheittoon.

Mitä sitten juodaan? No tavallisestihan Quarter on ehdottomasti shottipeli, jossa pelaajat voivat valita pöytään vodkapullon, salmiakkikossun tai vaikkapa jonkin  liköörin. Joutuessaan juomaan pelaaja kaataa itselleen, sovittujen sääntöjen mukaan, 2cl tai 4cl shottilasiin ja kietaisee juoman kurkkuunsa. Peliä voi myös pelata omilla juomilla, esim. joutuessaan juomaan otetaan vain iso hörppy siideriä tai kaljaa omasta pullosta. Shottipelinä Quarter on kuitenkin ehdottomasti jännempi ja tunteita nostattavampi. Shotteja juotaessa vaikeusastetta voi alentaa lisäämällä peliin herrasmiessäännön. Tämän säännön ollessa voimassa, haastaja ei saa haastaa pelaajaa, joka on viimeksi juonut/haastettu.

Aloittelijoille peli voi olla haastava ja pinna voi kiristyä äärimmäisyyksiin, mutta pienen harjoittelun jälkeen, peli alkaa kyllä sujua kaikilta. Oman heittotyylin löytäminen voi viedä aikaa, mutta se on mahdollista löytää, tästä olen itse elävä esimerkki. Vasta-alkajana mä olin aina se joka joi, koska mä en koskaan saanut kolikkoa lasiin, mutta nyt, muutamien harjoitteluvuosien jälkeen, mäkin osaan olla tässä pelissä kettumainen ;D 

Ei muuta kuin harjoittelemaan ja haastamaan!

---------------------------------------------
Loppuun vielä Riinan drinkkivinkki!

 
Mato
Ota iso lasi!
2cl mitä vaan kirkasta viunaa, Koskenkorvaa suosittelen
4cl De Kuyper Sour Apple -likööriä
Loput Spriteä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana vapaa!