Syysloma!

Syksyn ensimmäinen puristus on nyt takana. Luntakin satoi juuri sopivasti, joten voi virallisesti sanoa talven taas olevan täällä. Ihanaa! 

Kaikkien ja eniten itseni harmikseni voin kertoa kuuden vaatteen haasteen epäonnistuneen totaalisesti, vaikka vielä viikko sitten kaikki näytti sujuvan suunnitelmien mukaan. Syitä tähän epäonnistumiseen on ainakin kolme. Ensimmäinen niistä on se, että TALVI YLLÄTTI. En vain yksinkertaisesti tahdo paleltua ja koska tuo harmaa fleece ei mahdu mun talvitakin alle, mun oli otettava käyttöön toinen vähän ohuempi neule. Toinen niistä syistä on se, että eilen lauantaina kärsin niin kamalaa rapulaa, että mua ei ihan oikeasti kiinnostanut, mitä mun päällä on. Kolmantena syynä oli sitten puhtaasti kyllästyminen. Siksi mä tänään innostuinkin ja tilasin H&M:ltä itselleni uusia vaatteita. Hyvästi ekologisuus.


Syysloma ja ah, viikko ilman minkäänlaisia paineita aikaisin heräämisestä. Olisin halunnut lähteä jonnekkin reissuun, mutta nyt koko viikko onkin niin täynnä ohjelmaa, ettei siihen mikään ulkomaan reissu olisi enää edes mahtunut. Ja ihan kivaa tekemistä luvassa onkin! Eilen lauantaina saksalaiset vaihto-oppilaat saapuivat Tampereelle ja olen siis jo keväällä Saksassa ollessani luvannut esitellä Tamperetta heille. Luvassa siis intensiivinen Tampere-kurssi saksalaisille, visiittiä Näsinneulassa ja Pyynikillä sekä Tampereen heavybaareissa. Ehdotuksia Tampereen must-see-nähtävyyksistä otetaan ilomielin vastaan!

Alkuviikon homokeskustelu on nostattanut tunteita ja karvoja pystyyn. Itse kuulun kirkkoon, uskon jonkinlaiseen Jumalaan ja tästä esimerkkinä haluan isona mennä kirkossa naimisiin. En ole kuitenkaan mikään himouskovainen, vaan ihan tavallinen ihminen, joka uskoo johonkin ihmistä suurempaan. Tuhannet ihmiset ovat suutuspäissään eronneet kirkosta Ylen homoillan jälkeen ja sitä on uutisoitu esim. Iltalehden verkkosivuilla paljon. Onko se kuitenkaan mikään yllätys sen jälkeen, mitä homoillassa ihmiset suustaan päästivät? Ei, sillä olin jo itsekin vähällä liittyä tähän muuttoliikkeeseen.

Ja Jumala loi ihmisen kuvakseen, Jumalan kuvaksi hän hänet loi, mieheksi ja naiseksi hän loi heidät. Jumala siunasi heidät ja sanoi heille: "Olkaa hedelmälliset, lisääntykää ja täyttäkää maa ja ottakaa se valtaanne. (1. Moos. 1:27-28)
Yllämainittuun lainaukseen lähes kaikki homoillan "oikean" puolen väittelijät perustivat sanomisensa. Perussuomalaisten Pentti Oinonen sanoi jotain tyyliin näin on Raamattua tulkittu jo 2000 vuotta. Ai, että noiden sanojen perusteella homous on äärimmäisen väärin ja syntistä, puhumattakaan siitä, että homoilla ei ole mitään asiaa perustaa perhettä ja adoptoida lapsia? Oikeasti, sanotaanko tuossa muka niin? Tämän lisäksi mua suunnattomasti kiinnostaa, että kuka on muka oikea ihminen päättämään siitä, mikä on se oikea tulkinta ja miksi tulkinnat eivät voisi muuttua ja kehittyä, niin kuin muukin maailma muuttuu ja kehittyy.
Vanhan testamentin ensimmäinen, ajallisesti nuorempi, luomiskertomus (1. Moos. 1:1- 2:4) nostaa esiin selkeästi ihmisten tasa-arvoisuuden, kaikki ovat luodut Jumalan kuviksi riippumatta rodusta, kansasta, fyysisistä ominaisuuksista tai muusta. Luomiskertomuksista nousee selkeänä ajatus, jonka mukaan on täysin epäraamatullista tehdä millään perusteilla rajaa ja arvojärjestystä eri ihmisten välille. Samoin on epäraamatullista ajatella, että jokin ihmisryhmä tai kansa voisi ajaa omaa etuaan polkien samalla muiden ihmisten oikeuksia. (http://www.evl.fi/srk/tampere/oppimat/diakonia.htm)
Ja sitten löysin ylläolevan lainauksen. Siis mitä?

Suomessa pitäisi kirkko ja valtio erottaa toisistaan. Eikö lakien perustana ole kuitenkin taata kaikille suomalaisille tasa-arvoinen elämä, oli kyseessä sitten hetero tai homo? Eikö tällöin olisi tasa-arvoista taata homoille samanlaiset oikeudet myös esim. adoptioon liittyen? Kirkko saisi tehdä mitä haluaa, jos se nyt todella haluaa ikiaikaisista tulkinnoistaan pitää niin lujasti kiinni ja oikeuttaa sillä ihmisten jaottelun ja tiettyjen ihmisryhmien syrjimisen. Mutta jos kyse on koko maata säätelevästä laista... kuinka moni tässä maassa elää ilman minkäänlaisia siteitä kristinuskoon tai  ylipäänsä mihinkään uskontoon? Ja nyt luku on ainakin 15 000 suurempi. 


Näistä tunnelmista rentouttavan syysloman viettoon! Hyvää syyslomaa kaikille, heteroille ja homoille!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polttarit 14.6.

Tie pohjoiseen - Kaunis Senjan saari

Light House Tours & Tulum - historian havinaa Karibianmerellä

Mary Kay

Ei häitä ilman (turkooseja) kukkia