25. helmikuuta 2011

Perjantaipölinät ja nopeiden hiilihydraattien kirous

1. Hermostuin eilen selatessani, yllätysyllätys, Iltalehden verkkosivuja. Kuka misseistä hurmaa alusvaatteissa? Että voi hyvänen aika. En ole itse koskaan ollut kamalan kiinnostunut missikisoista tai misseistä enkä peilikuvaltani ole itsekään mikään missimittainen tai -näköinen. Tuo juttu kuitenkin sai aikaan sekä suurta ärsytystä että surullisuutta. Mistä lähtien missien on pitänyt hurmata burleskialusasuissa? Mistä lähtien kauneuskilpailussa, jossa 70 vuotta sitten sillä kaikkein kauneimmalla naisella saattoi hyllyä järjettömät selluliitit reisissä, pitää olla seksikäs ja sillä pitää myydä ja mainostaa itseään koko kansalle? Eihän burleski nyt suoranaisesti seksiin viiittaa, mutta... sitähän tuolla haetaan, vai olenko ymmärtänyt aivan väärin? 

Kauneudesta puheenollen, löysin aivan ihanan ja herkullisen meikkiblogin. Käykää tsekkailemassa! Karkkipäivä

2. Olen ollut vähän huuli pyöreänä talven aikana käydyistä talven kovuutta koskevista keskusteluista. Lähinnä on tuntunut jotenkin huvittavalle lueskella juttuja helsinkiläisten lumi- ja kylmyyspiinasta. Okei, mäkin tykkään talvesta ja lumesta ja rakastan kylmää ilmaa (siinä missä lämmintäkin), mutta nyt alkaa mielestäni lumentulo jo riittää ja kevätkin saisi jo lämmittää vähän enemmän. Tuntuu kuitenkin jotenkin naurettavalta, että tämä pitkästä aikaa OIKEA talvi on johtanut esim. seuraavanlaiseen tilanteeseen: Satoja bussivuoroja perutaan pk-seudulla pakkasen vuoksi. Siis wot? Missä välissä ihmiset unohtivat, että asumme Suomessa? Suomessa, jossa tiedettävästi tunnetaan vielä neljä vuodenaikaa ja lumiset ja kylmät talvet? Siinä missä pääkaupunkiseudulla on ollut kovia pakkasia, niitä on ollut myös täällä Tampereella eikä täällä bussivuoroja ole peruttu? Suomalaiset ovat näköjään tottuneet liikaa viimevuotisiin leutoihin talviin, kun tällainen normaali talvi saa ihmiset ja bussitkin noin sekaisin.

3. Mulle on aivan sama, mitä ihmiset syövät. Mua ei kiinnosta, jos joku haluaa olla kasvissyöjä tai joku lihansyöjä. Itse lukeudun edelleen tähän jälkimmäiseen kastiin, vaikka olenkin hienosti tasapainottanut ruokavaliotani kasvikunnantuotteilla viime aikoina. Olen kuitenkin huomannut, että netin keskustelufoorumeilla osallistuessani näihin ruokavalio ja kasvissyöjät vs. lihansyöjät -keskusteluihin mut teilataan täysin, kun kerron olevani sekasyöjä ja hui kamalaa, syön siis myös viattomia eläimiä! 

Tässä kohtaa haluan huomauttaa, että en halua yleistää tätä asiaa, sillä olen tavannut myös kasvissyöjiä, jotka eivät heti pidä minua huonona ihmisenä lihansyöntini vuoksi. Suurin osa näistä "haukuista" kuitenkin tulee juuri näiltä vannoutuneilta kasvissyöjiltä, jotka yrittävät kaikin mahdollisin keinoin käännyttää minuakin kasvissyöjäksi tarkoituksenaan pelastaa maailma. Ymmärrän kyllä, miksi he ovat kasvissyöjiä: heillä on periaatteensa, jotka pohjautuvat tehotuotannon eettisyyteen tai vaikkapa ympäristötekijöihin. Tässä kohtaa he vimmoissaan kuitenkin syöksevät syytöksiä lihansyöjien niskaan ja pitävät meitä itseään huonompina ja moraalittomina, koska emme välttämättä kiinnitä huomiota samoihin asioihin kuin he. Jännä, että siinä sivussa omien hyvien periaatteiden huonot puolet jäävät kuitenkin huomaamatta. En ala tässä paasaamaan sen tarkemmin, mutta on kasvissyönnilläkin omat eläimiä ja ympäristöä haittaavat puolensa. Jos joku nyt välttämättä haluaa saada vastauksia tähän, niin kysykää ihmeessä kommentti-osiossa.
-------------------------------

Tänään on ollut syntinen päivä, josta on jäänyt voimakkaan negatiivinen kolina omaantuntoon. Kävin syömässä McDonaldsissa ja sen jälkeen napostelin vähän suklaata. Voin kuitenkin näin jälkeenpäin puolustautua keksimällä, että se oli erittäin onnistunut empiirinen tutkimus huonojen eli nopeiden hiilihydraattien tehosta. Nopeita hiilareita ovat siis sokeri ja tärkkelys. Hiilihydraattien lisäksi myös rasva on yksi ihmisen energiaravintoaineista. No Mäkkärissähän ei sitten muuta ollutkaan kuin rasvaa ja nopeita hiilareita, jotka saivat oloni uskomattoman virkeäksi ja energiseksi... ihan vain hetkeksi. Suuri innostus ja puheripuli vaihtuivat kuin sormia napsauttamalla aivan järjettömään uneliaisuuteen. Mitä siis opimme? Nopeat hiilarit ja rasva ravintoaineena (vaikka välttämätön ihmiselle onkin) sucks.

Hyvää viikonloppua ja hiihtolomaa kaikille!

2 kommenttia:

  1. "Burleski (ital. burlesco, ransk. burlesque 'pilaileva, liioitellun hullunkurinen, irvokas, parodioiva, ilveilevä') tarkoittaa teatterin keinoin esitettyä parodista huumoriviihdettä, johon yleensä kuuluu sketsejä." -Wikipedia :)

    VastaaPoista
  2. Joo'o. Mutta samahan tuo sitten olisi, vaikka tytöillä olisi haalarit päällä. Voihan se silti olla juuri tuota burleskia.

    No, ehkä pääpointti nyt kuitenkin oli itse alusvaatteissa...

    VastaaPoista

Sana vapaa!