Listalla jälleen viikon ruokailut

Olen taas palannut ainakin hetkeksi siihen ruokapäiväkirjojen ihmeelliseen maailmaan ja ajattelin samointein jakaa melkolailla onnistuneen syömäviikon. Loppuviikko tosin näyttää karulle, mutta kaipa siitä saanee syyttää munarikkaan pääsiäisen ja grillauskauden alkua.

Viime lauantaina tehtiin itse pitsaa. Tavanomaisen jauhelihan, salamin ja vehnäjauhojen sijaan avopuolisko pyöritti pitsapohjan täysjyväjauhoista ja täytteeksi ripolteltiin kinkkusuikaleita, tonnikalaa ja fetaa. Täytteet ja niiden yhdistelmä oli aikas hyvä, vaikka pohja vähän raa'aksi jäikin. Pitsaa sitten syötiin alkuviikkoon saakka lounaalla, eväänä työharjoittelussa ja iltapalaksi. Lauantaipäivä huipentui myös vierailuun ravintola Hookissa. Syntisen hyvä ja epäterveellinen aloitus uudelle ruokapäiväkirjalle...

Aamupalat ovat olleet jälleen jogurttivoittoisia, vaikka sekaan mahtui myös kaurapuuroakin. Aamupalaan ja välipaloihin on kuulunut itsenikin yllättävällä suurella osuudella banaanit, omena, viinirypäleet ja kirsikkatomaatit. Viikon keskivaiheilla tein mustikkakeittoa viime kesänä poimituista marjoista ja pyöräytin perunasta, porkkanasta, sipulista ja kolmen juuston kermasti maukkaan sosekeiton. Ennen vahvasti ruokavaliooni kuuluneen tumman leivän menekki on ollut aika vähäistä, mistä todennäköisesti johtuu se, ettei kinkkuleikkele jääkaapista ole juurikaan kulunut (mitä tuo avo nyt käyttää). En tosin ole korvannut tummaa leipää vaaleallakaan, joten mitään suurta vääryyttä ei ole tapahtunut. Iltapalana ja eväänä työharjoittelussa olen tainnut tuon leivän kuitenkin korvata niillä Saarioisten pienillä, tummilla karjalanpiirakoilla ja nokareella Flora kevyttä.

Keskiviikosta alkaen ruokavalio alkaakin sitten mennä alamäkeen ja kovaa. Pääsiäisen kunniaksi ostimme järjettömän määrän erilaisia suklaamunia ja koska eilen katsoimme elokuvan Napapiirin sankarit, oli pakko ostaa myös sipsipussi leffaevääksi. Kun massu oli täynnä suolaista naposteltavaa, saimme kutsun naapuritaloon grillaamaan. Mukaan lähti paketti makkaraa, olutta ja valkoviinipullo (ja myöhemmin illasta myös kuohuviinipullo...) Ensimmäisen kerran tänäkeväänä istuttiin siis ulkona ja syötiin isäntäväen herkkuja: grillissä kuumennettuja herkkusieniä juustotäytteellä ja pekonilla, uunissa paistettuja bataattipaloja, itsetehtyä majoneesia ja tomaatti-kurkku-cheddar-savuporo-salaattia. Aijaijai, oli muuten hyvää!

Loppuviikko siis näyttää karmealle, mutta pääosin olen ylpeä viikon ruokahommista. Annokset ovat olleet pieniä ja niihin on sisältynyt paljon hedelmää, marjaa tai kasviksia. Valitettavasti liikunta on jäänyt tällä viikolla vähemmälle, kun olen ollut työharjoittelussa vuoroissa aamu-ilta-aamu-ilta ja niin päin pois. Uskomattoman rankaksi käy pitemmän päälle tuollaiset työvuorot ja jos niitä on vielä viisi peräkkäin!

Pakko myös vielä mainita vahingossa tekemästäni empiirisestä tutkimuksesta. Tosiaan, eilen illalla grillihetki naapurissa venyi alkoholin siivittämänä myöhempään kuin alunperin oli tarkoitus. Tänäaamuna ajattelin sitten piruuttani nousta vaa'alle ja kas! Paino oli tippunut KAKSI KILOA vuorokaudessa. Tehokas nesteenpoistaja siis tosiaan tuo alkoholi! En tosin suosittele jatkuvaan nesteenpoistoon ;)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polttarit 14.6.

Mesoamerican Barrier Reef: kuka snorklaa ja kuka saa paniikkikohtauksen

Tie pohjoiseen - Kaunis Senjan saari

Ei häitä ilman (turkooseja) kukkia

Levoton ja silti ihana Homer