30. huhtikuuta 2011

Ajatuksia uskonkirjasta lyhyesti ja ytimekkäästi

Raskaaksi tulemisen ihme. Tämänkö vuoksi tietyissä kristinuskon haaroissa uskotaan, että kaikki on vain ja ainoastaan kiinni siitä, mitä herra Isoherra päättää? Ihmisen anatomialla ja fysiologiallahan ei liene mitään tekemistä asian kanssa... jonka tosin sanotaan Jumalan luoneen. Tämä oli kuitenkin ensimmäinen Raamatun viittaus näihin "ihmesikiämisiin" ja ajattelin, että tästä se kaikki varmaan lähtee...
(1. Moos. 30: 1-6) Kun Raakel näki, ettei hän saanut lapsia, hän alkoi kadehtia sisartaan ja sanoi Jaakobille: "Auta minua saamaan lapsia, tai muuten minä kuolen!". Jaakob suuttui Raakelille ja sanoi: "Olenko minä muka Jumala? Minäkö olen estänyt sinua saamasta lapsia?". Raakel sanoi: "Tuossa on orjattareni Bilha. Tee hänen kanssaan lapsia, jotka tulevat minun omikseni. Näin minustakin voi tulla äiti.". Raakel antoi orjattarensa Bilhan Jaakobille vaimoksi, ja Jaakob yhtyi häneen. Bilha tuli raskaaksi ja synnytti Jaakobille pojan. Silloin Raakel sanoi: "Jumala on ratkaissut asian minun hyväkseni. Hän on kuullut rukoukseni ja antanut minulle pojan.
Toinen Mooseksen kirja on ihan hirveetä shaibaa! Koko kirja oli täynnä pelkästään suuren ja mahtavan pyhäkköteltan rakentamista (kyseessä siis montamonta sivua jatkuvat yksityiskohtaiset ohjeet teltan ja sen tavaroiden rakentamisesta... huoh...) sekä tietysti oi, niitä suuria lakeja, joiden noudattamatta jättäminen saa herra Isoherran niin vihaiseksi ja pettyneeksi, että kuolema kohtaa tieltä eksynyttä. Todella puuduttavaa lukemista siis. Kaiken tämä lisäksi mä olen niin täynnä noita uhrilahjoja, että ihan oksettaa. Miten hitossa tolla Egyptistä karkuun päässeellä kansalla on edes voinut olla niin perkeleesti karjaa, että niistä on riittänyt mihinkään muuhun kuin herra Isoherran uhreiksi? Kai ne on siellä erämaassa sitten herralleen uskollisina polttanut koko karjansa ja nähnyt nälkää. Hienoa, varsin hienoa.

Muita suuria ihmetyksen aiheita on ollut mm. herra Isoherran suoranainen vittuilu noille egyptiläisille. Raamatussa siis sanotaan, että Mooses menee suostuttelemaan faaraota päästämään israelilaiset pois siitä kuuluisasta orjuudesta. Herra Isoherra kuitenkin ilmoittaa jo etukäteen, että "johdattelee" itse faaraon kieltäytymään monta kertaa ja tästä johtuen jokaisen kieltäytymisen jälkeen kiristää faaraota langettamalla ällöjä vitsauksia egyptiläisille. Mikä hitto siinä nyt on, että pitää tollei kiduttaa ja kiristää yhtä kansaa kymmenellä vitsauksella vain siksi, että itse on "määrännyt", ettei faarao heti suostu israelilaisten luovuttamiseen? Todella REILUA. Vitsauksia olivat veri, sammakot, syöpäläiset, paarmat, karjarutto, paiseet, rakeet, heinäsirkat, pimeys ja Egyptin esikoisten kuolema. Kuin pisteenä iin päälle, herra Isoherran hakee israelilaisista "liittolaisia" pelkällä uhkailulla. Herra Isoherrasta saa varsin mukavan ja diplomaattisen kuvan tämän perusteella...

3. Mooseksen kirjasta löysin ensimmäisen viittauksen siihen, että homoilu on muka väärin. MUTTA, jos tätä vanhaa testamenttia lukisi kuin lakikirjaa, tämän perusteella kiellettyä olisi moni muukin asia kuin vain tämä. Mä en ymmärrä, miksi kaikista niistä kielloista ja laeista juuri tähän on tartuttu.
(3. Moos. 20:13) Jos mies makaa miehen kanssa niin kuin naisen kanssa maataan, he ovat molemmat tehneet kauhistuttavan teon ja heidät on surmattava. He ovat itse ansainneet kuolemansa.
Lisäksi herra Isoherra vaikuttaa vähän rasistilta muutenkin. Luulisi, että koska nämä israelilaiset ovat niin ihana kansa ja herra Isoherran suosiossa, kaikki saisivat samanlaista kohtelua esim. näissä jo surullisen kuuluisissa uhrilahjoissaan. No ei tietenkään mitkään kyttyräselkäiset tai kitukasvuiset pääse mihinkään uhraamaan! Tai ihottumainen tai rupitautinen (?) tai tyyppi, jonka kivekset ovat vialliset! Onhan ne nyt aika... saastaisia. Miettikää nyt! *sarkasmi*
(3. Moos. 21:17-20) "Sano Aaronille: Kukaan jälkeläisesi, jolla on jokin ruumiinvamma, ei saa milloinkaan tulla uhraamaan ruokaa Jumalalle. Uhraamaan ei saa tulla kukaan, joka on sokea, rampa tai kasvoiltaan tai ruumiiltaan epämuodostunut, kukaan, jolta on katkennut jalka tai käsi, joka on kyttyräselkäinen tai kitukasvuinen, jonka silmäterä on samentunut tai jolla on ihottuma, rupitauti tai vialliset kivekset.
Uskomattomia tarinoita pitää sisällään tuo VT. Luku jatkuu...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana vapaa!