Se on Petriiiii...

Tajusin, että edellisestä päivityksestä alkaa olla ehkä miljoona vuotta aikaa (ainakin melkein), joten oli aika taas istahtaa koneen ääreen ja keksiä jotakin järkevää (?) sanottavaa. Hetki sitten lataillessani akkuja tulevaa yövuoroa varten näin jopa unta siitä, että kirjoitin blogiin jotain tärkeää juttua. Tietystikään en enää muista, mikä tuo tuikitärkeä juttu oli.

Viikko onkin hurahtanut mukavasti helteistä nauttien, mökkeillen Päijänteellä ja tietysti myös töitä tehden! Loppuviikosta nauratti kotiseudun paikallislehden Jämsän seudun, olikohan tuo nyt sitten pääkirjoitus vai mikä. Kovasti siinä oltiin ruodittu Himoksella juhannuksena esiintynyttä Petri Nygårdia, sitä miten mauton artisti hän on ja miten mauton hänen show'nsa oli ollut etenkin juuri juhannuksena. Itseasiassa lehdessä taisi olla oikein kaksi eri artikkelia kyseisestä aiheesta.

Itsellä tällaisena semifanina nousi väkisin suupielet kohti kattoa, kun mietin, ymmärsivätkö artikkelien kirjoittajat ollenkaan, miten he teksteillään vain provosoivat kyseistä artistia tekemään lisää rivoja lauluja. Ehkä kirjoittajeet eivät siinä määrin tunne Nygårdia, että tietäisivät tämän juuri pyrkivän herättämään keskustelua ja kauhistelua, ja että mitä enemmän asiasta puhutaan, sitä enemmän artisti saa vain tuulta purjeisiin.
Kuva täältä.
Petrillä on mielestäni muutamia hyviä, oikeastaan mahtaviakin biisejä. Joukkoon mahtuu kuitenkin myös kappaleita, joita kuunnellessa tulee vain paha mieli tai massiivinen kuvotus, aiheet kun liikkuvat linjalla kiroilu, viina ja naiset. Kuitenkin jossain kummallisella tasolla arvostan suuresti tätä kyseenalaista Nygårdia. Kerrankin joku sanoo (=laulaa?) asiat suoraan. Olen niin lopen kyllästynyt siihen r'nb-skeidaan (linjastolla esim. Rihanna), siihen pohjattomaan lillunlällyyn, jota puskee joka tuutista. Okei, rakkaus on ihana asia ja siitä kuuluukin laulaa, mutta... jossain vaiheessa tulee raja vastaan ja sitä mielellään kuuntelee vähän karskimpaa tekstiä, kuten parhaat p*llut jää n*ssimatta, jos naamaan kattoo... ja samalla miettii, että onko sulla pokkaa laulaa siitä? No Petrillä ainakin on!

Mä en lisäksi ymmärrä, miksi juuri Petrin sanoitukset ja lavashow't ovat niiden kiisteltyimpien listalla, kun ei tarvitse mennä edes puolta metriä sivuun, kun vastaan tulee jo lauma muita härskejä lyriikoita ja live-esiintymisiä. Artikkelissa ihmeteltiin sitä, kuinka lavalla oli naisia tissit paljaana ja Petri heittäytyi yleisön sekaan kesken esityksen. No, varmaan ei ollut ensimmäinen eikä viimeinen artisti, jonka lavashow'ssa on puolialastomia naisia ja yleisö pääsee kosketuksiin laulajan kanssa. Ja mitä väliä, vaikka olisikin? Himos-festarit olivat muistaakseni K-18? Ja mihin on unohdettu esimerkiksi yhtye nimeltä Klamydia? Ei senkään biisit nyt ihan lasten korville ole tarkoitettu kuultavaksi.

Että sillee. Lähitulevaisuudessa luvassa vähän pohdintaa juuri päättyneen kesäralliäänestyksen tuloksesta!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tie pohjoiseen - Kaunis Senjan saari

Polttarit 14.6.

Levoton ja silti ihana Homer

Mary Kay

Light House Tours & Tulum - historian havinaa Karibianmerellä