Karppaus on hölmö uskonto

Pakko oli vääntäytyä hurjan keskisuomalaisen baari-illan aiheuttaman rapelon kourissa tähän koneelle, vaikka paljonpaljon mieluummin köllöttäisin vaan tuolla peittojen alla ja joisin erinäisiä juomia sammuttamaan tätä loputonta janoa. On se kumma: vaikka koko illan on juonut, niin seuraavana päivänäkin edelleen vaan janottaa...! Heh... eilinen päivä ei ollut lähelläkään terveellisiä elämäntapoja. Roskaruokaa, alkoholia ja tupakkia.

No näitä sattuu!

Mun juttu oli nyt se, että mua alkoi ärsyttää tänäaamuna tuo karppaaminen ihan helkkaristi! Mun "anoppi" oli ollut jonkun heebon synttärikemuissa eilen ja kertoi tänään huvittuneena bileiden karppaajavieraista. Ruokana oli ollut lihakeittoa. Siinä sitten joku pariskunta oli yhtään kainostelematta nyppinyt keitostaan perunanpalat pois. Tarjolla oli ollut myös ruisleipää ja jonkinsortin vaaleaa leipää ja näiden lisukkeiksi sitten kaiken maailman makkaroita ja juustoja. Pariskunnalle oli kelvannut tietysti nämä makkarat ja juustot, mutta leivälle he olivat kovasti nenäänsä nyrpistelleet.

Uskomattoman ärsyttävää! Siis käsittämätöntä, että aikuiset ihmiset KEHTAA jossain JUHLISSA alkaa erittelemään lihakeitosta jotain helvetin perunanpaloja! Anteeks nyt vaan, mutta MITÄ HELVETTIÄ! Miten jotkut jaksaa ottaa tuon karppaamisen niin tosissaan ja miten joillain ihmisillä voi olla energiaa tehdä ruokailusta niin hiton vaikeaa? Nyt ymmärrän, kun kuulen jonkun vertaavan karppaamista jonkinlaiseen uskontoon. Ihan kuin niihin muutamaan perunanpalaseen voisi vaikka kuolla! Tai ehkä se säälittävän pieni annos perunaa olisi kerääntynyt ikävästi kyseisen pariskunnan vyötärölle! Siis APUA. (huomaa sarkasmi)

Mä en ikinä kehtaisi missään juhlissa alkaa nyrpistelemään nenääni jollekin helvetin PERUNALLE!
Nyt mua ärsyttää koko karppaaminen ja kaikki karppaajat ja karppituotteet ja kaikki. Tietystikään kaikki karppaajat eivät ole yhtä tarkkoja syömisistään ja syövät mukisematta välillä "epäterveellisemmin", joten en halua yleistää, vaikka siltä tämä nyt saattaa ehkä vaikuttaakin. Tuntui vain aivan uskomattomalta aikuisten ihmisten käytökseltä.

Toisaalta, olen viime aikoina paljonkin alkanut epäilemään, osaavatko aikuiset ihmiset enää käyttäytyä missään tilanteessa. Esimerkiksi töissä olisi välillä mukava, kun kollegat keskittyisivät työntekoon eivätkä turhanpäiväisten, keksittyjen, väritettyjen ja/tai tekaistujen tarinoidensa kertomiseen ja juoruamiseen (kaipa se sitten niin vaan on, että akkavaltaisella alalla tyhmyys oikein tiivistyy).

Kommentit

 1. Mun mielestä tää karppauskeskustelu on samaan aikaan kiehtova ja älytön.

  Älytön siksi, että sanoohan sen nyt terve järkikin, että jos et syö rehuja, vaan sen sijaan voita, niin eihän se VOI olla hyvästä.

  Mutta toinen asia: mä toisaalta ymmärrän ton perunoiden valkkaamisen. Mä nimittäin eilen hirvipeijaisissa vedin pelkkää hirvenlihaa puolukoilla ja suolakurkulla, kun en uskaltanut ottaa muusia mukaan. Ainakin mulla nimittäin on niin, että tuun NIIN kipeäksi, kun yhtäkkiä vedän hiilareita. Söin kaverini babyshowereissa pari viikkoa sitten yhden siivun kasvispiirakkaa ja palan täytekakkua - ja jumalauta miten olin kipeä! Maha ulisi, turposi, juili ja lopetti toimintansa, vaikka söin noin pienen määrän. Kärsin perkele noista nautinnoista kolme päivää ennen kuin maha asettui taas kuntoon. (No, mut oli se täytekakku sen arvoista) :D Semmonen ruoka vaan tekee niin, kun maha ei ole siihen enää tottunut.

  Sinänsä siis ymmärrän, miksi poimii perunoita pois lihakeitosta. Mutta toinen asia on se, että miten hienovaraisesti sen tekee. Sen voi siis tehdä myös kohteliaasti. Jos osaa. :P

  VastaaPoista
 2. Minua ärsyttää ihmiset jotka eivät tiedä karppaamisesta mitään... Minäkin jättäisin ne perunat ja leivät syömättä, saan niistä niin pahoja oireita.

  Terv. Täysin viljaton ruokavalio jo vuodesta 2005

  VastaaPoista
 3. Varmasti sitten sinulle sopii ns. lääketieteellisenä ruokavaliona karppaaminen, vähän niin kuin keliaakikolle gluteeniton ruokavalio. Kyllä mä sen ymmärrän.

  Sitä en ymmärrä (edelleenkään, vaikka tekstin kirjoittamisesta on jo aikaa tovi), että täysin oireeton ihminen aloittaa karppaamisen (yleensä laihtumisen toivossa) ja kun keho sitten yhtäkkiä tottuukin hiilihydraatittomampaan ruokavalioon, ne eivät enää edes sovi ihmiselle ja tästä johtuen niistä saadaan pahoja oireita.

  Kun keho tahallaan totutetaan siihen. Hiilarit (hitaat) kuitenkin kuuluu suurimmalla osalla ja yleensäkin ihmisrodulla ihan NORMAALIIN ruokavalioon.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Sana vapaa!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polttarit 14.6.

Mesoamerican Barrier Reef: kuka snorklaa ja kuka saa paniikkikohtauksen

Tie pohjoiseen - Kaunis Senjan saari

Ei häitä ilman (turkooseja) kukkia

Levoton ja silti ihana Homer