Kokki- ja mallikokelaat

Mua on jo pitkään ihmetyttänyt yks juttu. Oikeastaan se on vähän ärsyttänytkin mua. Mutta ajattelin nyt avautua siitä.

Katselin eilen telkkarista USA:n Masterchef-ohjelmaa. Kokkikisaajien piti valmistaa tunnissa ateria ravusta ja muista yllätyslisukkeista, joita heidän työpöydällensä oli koottu. No, rapuhan oli sitten vielä ihan elävien kirjoissa ja se möngersi siinä kokkikolmosten nenän edessä ennen kuin he sille jotain keksivät tehdä.

Tämähän tuotti suurta pään vaivaa eräälle kilpailijalle, joka omien sanojensa mukaan oli kasvatukseltaan ja uskonnolliselta suuntaumukseltaan HINDU. Hinduille kun opetetaan, että kaikilla elävillä olennoilla on SIELU ja että minkä tahansa elävän olennon tappaminen on tooooosi väärin ja kaikki on kasvissyöjiä. Nainen siinä sitten otti ihteensä ja kokoili ja Gordon Ramsaykin joutui siinä sitten rauhotteleen tätä. Kyllähän se nainen lopulta sen ravun sinne kiehuvaan veteen sitten laittoi, mutta jessus että alkoi taas ärsyttää.

Miksi lähteä mukaan kokkiohjelmaan, jos ei kestä yhden vaivaisen ravun laittamista kiehuvaan veteen? Jos kyse on kuitenkin Masterchefista, niin ravun ja muiden elävien äyriäisten valmistaminen nyt taastusti on yksi osa-alue, mikä tulee hallita. Yleensähän kokit valmistavat sitä jo valmiiksi tapettua lihaa, okei. Mutta silti. Muija pyrkii kokiks eikä ole ikinä edes perannut kalaa! Haloo? Ajatteliko arvon muija, että USA:n Masterchef voisi olla tyystin kasviskokki? No ei tule siinä maassa ainakaan onnistumaan.

Toiseen hieman vastaavanlaiseen tapaukseen olen törmännyt silloin tällöin katsellessani jonkin sortin malliohjelmia. Naisia on mallikokelaiksi vaikka millä mitalla ja kaikille mallin ura on suuri unelma. Sitten tulee ensimmäinen alastonkuvaus. Jotkut alkaa parkua, etteivät halua mennä kameran eteen yläosattomissa, kun se on niin väärin uskontoa kohtaan ja perhettä kohtaan ja poikaystävää kohtaan ja ja ja...

Mitä helvettiä ne muijat sitten tekee siellä, kun varmasti tietävät, ettei juuri yksikään malli voi välttyä kuvauksista, joissa pitää olla yläosattomissa tai kokonaan vaikka alasti?! Vaikka kyse ei olisikaan mistään miestenlehdissä kekkaloivista "malleista", niin silti joskus voi joutua riisumaan. Kuka malli, tai mallikokelas, tätä nyt ei tietäisi?

Kyllä taas ihmetyttää ja suuresti.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polttarit 14.6.

Mesoamerican Barrier Reef: kuka snorklaa ja kuka saa paniikkikohtauksen

Tie pohjoiseen - Kaunis Senjan saari

Ei häitä ilman (turkooseja) kukkia

Levoton ja silti ihana Homer