Kiloklubi-ajatuksia

Ensimmäinen viikko Kiloklubin jäsenenä alkaa hiljalleen olla takana. Olin melko oikeassa siinä, että sivusto on koukuttava; kirjaudun palveluun ehkä seitsemän kertaa päivässä, jotta en unohtaisi mitään päivän aterioistani. Toisaalta tämä on vain hyvä juttu, sillä ainakin itselleni on kehittynyt massiivinen pakkomielle saada näyttämään ruokapäiväkirja hyvälle ja ennen kaikkea ne neljä ruoan laatua kuvaavaa pallukkaa vihreäksi.


Ensimmäiseksi harjoitteluviikoksi onnistuin tässä tehtävässä yllättävän hyvin ja sain todistettua itselleni, miten paljon mun ruokavalio todella on parantunut sitten viime marraskuun. Viime marraskuussa kasvisten määrä olisi jäänyt reilusti alle 600 grammaan (kiloklubin suositus), energiasta olisi tullut liikaa tyydyttyneistä rasvoista ja herkkuosio olisi nyt ainakin muljahtanut kirkkaan punaiselle.

Mutta kuten ylläolevasta kaaviosta näkee, mä en todellakaan ole karppaaja!

Lauantaiaamuna meinasi päästä kuitenkin itku, kun jouduin häpeillen lisäämään ruokapäiväkirjaan 1,5 litraa valkoviiniä ja kaksi 0,5dl siideriä (join nämä jotenkin ihan vahingossa...). Huhheijaa, kun kalorimäärät pompsahtivat taivaisiin. Määrässä oli samalla myös yli puolet vuorokauden energiasta. Tässä kohtaa voisinkin heittää ilmoille sen legendaarisen lausahduksen: mä en juo enää ikinä!, sillä ensimmäistä kertaa elämässäni tajusin konkreettisesti, miten perkeleesti siinä alkoholissa sitä kaikkea paskaa onkaan! Kuka sellasta haluaa kitusiinsa kaataa? No, minä tietenkin pari kertaa kuussa...

Kiloklubi on todella helppokäyttöinen ja kätevä, jos haluaa saada oikeasti jotain irti syömästään ruuasta ja liikkumisesta, jos siis vaan uskaltaa olla ohjelmalle rehellinen. Mennyt viikko ja varmasti seuraavatkin tulevat auttamaan paljon itseäni painonhallinnassa ja muuten terveellisten elämäntapojen ylläpitämisessä. Kiloklubihan ei ole ainoastaan laihduttajille, vaan ihan kaikille, esim. ihmisille, jotka eivät halua painonsa liikkuvan suuntaan eikä toiseen.

Ainut miinus Kiloklubissa on ruokapäiväkirjaan lisättävien ruokien etsi-toiminto. Joitakin ruokia en ole edes löytänyt listalta, joten siinä kohtaa on aina joutunut hieman improvisoimaan ja energiamäärä on jäänyt vain hieman suuntaa antavaksi. Toki listalle saa lisättyä omiakin reseptejä, mutta en ole vielä siihen hommaan sen enempää tutustunut. Se lienee tulevan viikon juttu sitten.

Edelleen kuitenkin suosittelisin Kiloklubia... no, kelle tahansa!

P.s. Tulisi nyt edes jo pakkasta! Eihän tämmöstä lässyvesikeliä jaksa erkkikään enää!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polttarit 14.6.

Tie pohjoiseen - Kaunis Senjan saari

Airbnb-kokemuksia ja todellinen jackpot Meksikossa!

Light House Tours & Tulum - historian havinaa Karibianmerellä

Exploring Nepal: Bhaktabur ja Changunaryan