Luvassa tehokkuutta!

Jaahas, nyt on sitten napa väärällään ahmittu suklaatia joulunpyhät ja olisi aika palata terveelliseen arkeen. Tuntuu kuitenkin, että muutaman viikon löhnöilykausi on taas tehnyt tehtävänsä ja se kuntoilun ja terveellisten elämäntapojen uudelleen aloittaminen on mukamas niin pirun vaikeaa! Vaikka syntisen herkulliset pyhät eivät olekaan painoa muuttaneet suuntaan eikä toiseen, tuntuu siltä, että keho huutaa apua ja ambulanssia. Olisi siis jälleen aika listata uuden vuoden kunnonkohotus- ja laihdutussuunnitelma!

Aion aloittaa alkuvuoden tehokkaalla kunnonkohotuksella ja toivon samalla, että kilotkin siinä sivussa karisevat. Maaliskuussa koittaa nimittäin viimein se kauan kaivattu ja odotettu h-hetki, kun lentokoneen nokka kääntyy kohti Nepalia. Koska Nepal on kumpuileva ja vuoristoinen maa ja maassa siirtyminen paikasta A paikkaan B saattaa olla hankalaa moottoriajoneuvoilla, on hyvä kunto siis tarpeen! Ulkomailla nyt muutenkin tulee yleensä käveltyä kilometritolkulla, niin riittävä kunto ja ylimääräisten kilojen pudotus on kohdillaan. Tässä on loistava motivaattori: en halua nimittäin pilata reissua sillä, että mä en muka jaksaisi! Nepal-touhuista voi lueskella lisää tuolta mun Nepal-blogin puolelta.

Liikuntasuorituksiini tulee kuulumaan seuraavaa
 • Perinteiset ja reippaat kävelylenkit 2-3 kertaa viikossa - kunto kohoaa!
 • Sulkapalloa n. kerran viikossa, kesto 1 tunti - lisää liikkuvuutta, kuntoa ja kulutusta!
 • Kotijumppa pari kertaa viikossa - lihaskuntoa tarvitaan aina! Itselläni näihin jumppatuokioihin on aina kuulunut sellainen koko kehon treeni ylhäältä alas (hauikset, rintalihakset, ylä-, ala- ja vinot vatsalihakset, selkä, pakarat, reidet ja pohkeet)!
 • Toivoin joululahjaksi SUKSET. Siis minä, joka olen aina inhonnut hiihtämistä. Nyt kuitenkin, kun kouluhiihdosta alkaa olla hiljalleen järki palautunut, ajatus mukavasta ulkoilmassa vietetystä päivästä kuulostaa ihan oikeasti kivalle! Ottaa reppuun mukaan vähän grillimakkaraa ja pistää vaikka nuotion pystyyn matkan varrella. Hiihto omaan tahtiin on ihan kivaa! Kunto kohoaa, kulutus kasvaa ja liikkuvuus lisääntyy. Tekee hyvää ainakin tällaiselle hoitoalan tyypille, jolla tuo selkä ja hartiat tahtoo vähän jumittaa (lunta siis odotellessa...).
 • GoGo-liikuntakeskus aukeaa ihan tuohon naapuriin! Voi kyllä, meikäläisen taskusta tulee löytymään tuo tyyris jäsenkortti. Ryhmäliikuntaa ja kuntosali tarjolla, jos vaikka tylsä kotijumppa ei kiinnostakaan! Kuntoa, kulutusta ja liikkuvuutta luvassa, hyvää ja virkeää mieltä unohtamatta!

Mä tiedän, tää tulee olemaan vaikeaa. Vaikeaa, mutta ei mahdotonta. Kunhan vain saa taas sen hyvän draivin päälle, niin mikään ei ole esteenä. Jos vaikka samalla ottaisi tavoitteekseen sen perinteisen: rantakunnossa 2012... jos vaikka tänävuonna onnistuisi.

En ollut muutamaan viikkon tosiaan edes kerennyt ajatella, että pitäisi palata taas lenkkipolun ääreen. Eilen kuitenkin otin itseäni niskasta kiinni ja pakotin itseni pimenevään iltaan. Voitte vain kuvitella, miten mahtavalta ja vapauttavalta tuntui hengittää raikasta ulkoilmaa! Ennen lenkkiä olin äreä, väsynyt ja kärttyinen ja kotiin palattuani pyysin nöyränä avokilta anteeksi aikaisempaa lapsellista äksyilyäni ja olin oma iloinen itseni koko loppuillan. Ah, tuo ulkoilun ihmeellinen ja todeksi todettu vaikutus!

Ja miten tulikaan oikeasti hyvä olo, kun söin tänään appelsiinin. Joulumässäilyn ohessa oli jo varsin päässyt unohtumaan, että on olemassa muutakin välipalaa kuin Geisha-suklaa.

Kommentit

 1. Hei siistiä! Sä oot kanssa liittynny GoGolle :) Mennään joku kerta yhessä johki jumppaan! En oo juuri koskaan käyny missään ryhmätunneilla jne niin ois kiva, jos joku tuttu ois mukana.

  VastaaPoista
 2. No, itseasiassa en oo vielä liittynyt, kun en ole saanut aikaiseksi... niinkin monimutkaista hommaa :D mutta kyllä mä vielä liityn!

  En mäkään ole IKINÄ käynyt missään ryhmäliikunassa, joten jännittää jo vähän valmiiks. Mutta juu, vois joskus mennä yhessä johonkin kivaan!

  VastaaPoista
 3. Käy ihmeessä Duolla liittymässä. Niillä oli ainakin viime vkolla vielä tarjous et sai 55e/kk ens vuoden sen normaalin 60e sijaan ja liittymismaksukin oli ilmanen :) Enää niillä ei oo sitä omaa tilaa siellä, vaan näyttivät siinä "keskusaukiolla" päivystävän.

  Mua hirvittää kyllä ihan kamalasti mennä, mutta eiköhän se lähe sujumaan :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Sana vapaa!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polttarit 14.6.

Tie pohjoiseen - Kaunis Senjan saari

Light House Tours & Tulum - historian havinaa Karibianmerellä

Mary Kay

Ei häitä ilman (turkooseja) kukkia