Kukkia ja ratsastuspilatesta

Voi, kun tämä elo on ollut viime aikoina niin ihanaa!

Kukka- ja puutarhabuumi
Talven selän tietää taittuneen, kun narsissit alkaa hiljalleen vihertää kukkapenkissä ja jokavuotiset tuntemattomat, värikkäät kevätkukkaset kukkivat täysillä keväisessä auringonpaisteessa takapihalla. Vaikka luntakin vielä takapihalta löytyy, mun oli tänään pakko hakea varastosta harava, siistiä kukkapenkkiä, kääntää reunuskivet laatoille kuivumaan ja repiä viime vuotisia kuivuneita karahkoja irti.

Nimi näille kukille?
Nyt vain odotellaan muutamia viikkoja, että ilmat lämpenee ja ruukuissa sisällä esikasvatetut yrtit ja kukat voimistuvat, jotta ne voi sitten istuttaa maahan. Sitten kenties pienimuotoinen visiitti Plantageniin ja reunuskivet takaisin paikoilleen. Maalaishenki siis ei ole musta kadonnut mihinkään tämän kapungistumisen myötä ja "puutarhan" hoidosta on tullut mulle jokakeväinen ja -kesäinen, tärkeä operaatio. Kesän viherrystä ja värikkyyttä siis odotellen...!

Idätykset käynnissä

Ihmiset ympärillä
Töissä on ollut ihan mahtavaa viime aikoina. Homma on luistanut kuin rasvattu ja ihmiset ympärillä olleet ihania. Ihmiset yleensäkin ovat olleet ihania! Muutaman viikon päästä näen pitkästä aikaa yhden rakkaimmista ystävistäni. Viime viikolla vietin kolme päivää isosiskoni kanssa heppaillen. Ainut miinus meikäläisen sosiaalisessa elämässä on se, että viikon kuluttua musta tulee taas neljäksi kuukaudeksi kesäleski, kun avopuolisko lähtee keski-Suomeen duuniin. No, good for him (& me), rahantuloa ei voi estää...!

Satulassa ja hevoskuume sen kuin nousee vaan!
Viime viikolla istuin ensimmäisen kerran ehkä kolmeen vuoteen hevosen selässä. Se ei mitenkään helpottanut mun viime aikoina huippuunsa noussutta hevos- ja ratsastuskuumetta. Eikä sekään, että kuljin pari päivää isosiskoni mukana eri talleilla katsomassa isosiskoni ratsastuspilatestunteja. Tallin tuoksu, jota en ollut aikoihin haistanut, sai mut suorastaan hurmokseen.

Hömpsy pari vuotta sitten
Satulassa istuminen oli jännittävää, vaikka isosisko olikin koko ajan riimunnarussa kiinni. Edellinen ja sitä edellinen ratsastustuokio juuri Hömpsyllä päätyi varsin katastrofaalisesti. Meikäläinen lensi kuin leppäkeihäs, molemmilla kerroilla. Nyt, kolmen vuoden ratsutreenin jälkeen tämä ex-ravuri tuntui mukavalta ja kuuliaiselta, ihan oikealta ratsulta. Isosisko hieman muistutteli mua hyvästä istunnasta, joka kuuluu kaikille.

Jos hyvä istunta kiinnostaa, käykää tsekkaamassa siskon sivut osoitteesta www.ratsastuspilates.fi. Uskomatonta, miten "väärin" ihmiset istuvat hevosen selässä ja miten "väärin" sitä opetetaan. Heittomerkit lähinnä siksi, etten mä voi kokemattomana ratsastajana jättää niitä poiskaan. Miten pienillä muutoksilla hevosen saa kulkemaankaan allaan rennosti ja oikein! Miten ratsastaja saa pelkällä istunnallaan hevosen kuuntelemaan käskyjään ja miten tämä kaikki vaikuttaa niin hevosen ja ratsastajankin selän terveyteen... juttu toimii, niin moni ratsastuspilatesta kokeillut ratsastaja ei voi olla väärässäkään!

Tervetuloa istunta-analyysiin! Tervetuloa istunta-analysiin! Tervetuloa istunta-analyysiin...
Perjantaina olin mukana Tampereen Hevoset 2012-messuilla jakamassa flyereita ratsastuspilateksesta. Kenties joku tunnistaa sen pitkän ponnaripäisen tytön, jolla selässä luki ratsastuspilates ja jolla oli kädessä paksu pino esitteitä, joiden jakamiseen tosin täytyi hetki koota itseään. Mä kun en ole sellainen ihminen, joka olisi heti valmis hyökkäämään ohikulkijoiden kimppuun ja tyrkyttämään lippulappusia väenvängällä (näitä esitteitä tosin ei tarvinut väenvängällä tyrkyttää, sillä istunta-analyysi kiinnosti ihmisiä!). Isosisko teki istunta-analyysejä samassa pisteessä, missä myytiin HumanTool-istuimia.


Mitenkäs se lukijoiden kevät on lähtenyt rullaileen? :)

Laitetaan nyt sitten vielä oma pärstäkuvakin mukaan...

Kommentit

  1. Se kukka on krookus!:) Niin tyypillisiä kevään kukkia! Harvemmin keltaisena versiona näkyy, yleensä tuo violetinsininen tyypillisin :)

    VastaaPoista
  2. Ai nää on nyt niitä krookuksia? Aa, okei. En oo mikään maaginen kukkatuntija, vaikka haluankin kukkapenkkini täyteen kaikenmaailman väriläiskiä ;D Kiitos infosta!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Sana vapaa!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polttarit 14.6.

Tie pohjoiseen - Kaunis Senjan saari

Light House Tours & Tulum - historian havinaa Karibianmerellä

Mary Kay

Levoton ja silti ihana Homer