Loppu lähenee

Ensi viikolla 21. joulukuuta tulee maailmanloppu - tai näin on ainakin ennustettu. Mayojen kalenteri päättyy. Eikä siinä vielä kaikki. Lähi-idän levottomuudet muistuttavat kovin Johanneksen Ilmestyksestä, samoin viimeaikaiset luonnonilmiöt. Pari vuotta sitten olin hieman kauhuissani tulevasta maailmanlopusta, mutta mitä lähemmäs tämä kyseinen ajankohta on tullut, sitä vähemmän mä olen uhrannut sille ajatuksia. Nyt kuitenkin taas mietityttää.


Mayojen kalenterin loppuminen ei mua niinkään huoleta. Mayojen kalenterihan "liikkuu" sykleissä ja 21.12 todennäköisesti vain alkaa uusi sykli. Siitä, mitä kaikkea uuden syklin alkamiseen saattaa liittyä, voi lukea täältä, Paranormaaliblogin puolelta. Kyseisen kalenterin loppumiseen ei siis välttämättä liity mitään kohtalokasta ihmisrodun kannalta.

Toisaalta, kun pohtii nykymaailman muuta menoa, mä en olisi lainkaan yllättynyt viikon päästä iskevästä maailmanlopusta - tai jonkinlaisesta sen esiasteesta. Johanneksen Ilmestys kertoo Raamatussa lopun ajoista. Koetaan suuria luonnon mullistuksia. Aivan lopussa käydään lähi-idän alueelle sijoittuva suuri taistelu, jonka jälkeen kaikki päättyy.

Luonnon mullistuksia on ollut viime aikoina paljon, right? Tästä voinee syyttää tietysti hyvin kehittynyttä teknologiaa. Näistä suurista luonnon katastrofeista on voitu myös uutisoida ja tuoda niitä suuren yleisön tietoon, toisin kuin vuosikymmeniä sitten. Mutta teknologia oli jo minun lapsuudessani tarpeeksi kehittynyttä tähän tehtävään, enkä mä lainkaan muista, että luonnon katastrofeja olisi ollut silloin niin paljon kuin tänään. Ja tässähän sitä koko ajan odotellaan maapallomme supertulivuorien räjähdystä, Yellowstonea ja Tobaa, mitä näitä nyt on.

Etenkin tämä asia alkoi mua mietityttää, kun juttelin kaverini kanssa ohimennen tähdenlennoista. Viime aikoina on uutisoitu paljon tähdenlennokkaista öistä. Väkisin mieleeni hiipi dramaattinen ajatus siitä, että planeettaamme lähestyy iso komeetta, jonka sirpaleita olemme saaneet ihastella tähtitaivaallamme jo pitkän aikaa. No, ajatus on koominen: ihan kuin viikon päästä palloomme tömähtävää komeettaa ei muka kukaan tavis olisi jo huomannut.

Kuva täältä.
Nimenomaan tavis. Eihän isojen valtioiden päämiehet nyt tällaisestä mitään tavalliselle kansalle ilmoittaisi, kaikki pysyisi salassa. Muuten syntyisi paniikki, sekasorto, eikä se ainakaan edesauttaisi ketään elämään viimeisiä elinpäiviään elämästä nauttien.

Lähi-idässä velloo sodan uhka, jatkuvasti. Miten ne jaksavatkin ärhennellä? 21. joulukuuta voisi olla vallan mainio päivämäärä aloittaa vaikkapa ydinsota tai hallitsematon kemiallisten aseiden sota. Muhiiko siellä siis ihan oikeasti Harmageddon?


No, en olisi niinkään huolissani, vaikka ajatuksia nämä merkittävät ilmiöt herättävätkin *puun koputus*. Ehkä kyseessä on vain tietyn ajanjakson loppu ja uuden alku, eikä se tarkoita kokonaisen ihmisrodun häviämistä maan päältä... itse en suostu tosin minkäänlaiseen maailmanloppuun, sillä tänään on jäljellä tasan neljä viikkoa meidän Afrikan tutkimusmatkaamme!


Kommentit

  1. Elä sitä panikoi, ei se maailmanloppu tule! :) Tässähän keväällä (?) löydettiin jo uus maya-kalenteri, jossa aikaa piisais jonnekin 7 000 vuoden päähän. Ja tuo 21.12.2012-vöyhötys oli peräisin jonkun jenkki-Michaelin kirjasta, jossa se arveli sivulauseessa, että yksi vaihtoehto kalenterin loppumiselle voi olla maailmanloppu. Sittemmin siitä sivulauseesta on tehty pari tuhatta kirjaa ja muodostettu lahkoja ja mitä kaikkea. :D Ihmiset on hulluja!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Sana vapaa!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polttarit 14.6.

Tie pohjoiseen - Kaunis Senjan saari

Light House Tours & Tulum - historian havinaa Karibianmerellä

Mary Kay

Levoton ja silti ihana Homer