Pumpin' n steppin'!

Edellinen päivitys ja yleinen kettuuntuminen tähän lösöilyyn ajoi mut GoGo:lle pitkästä aikaa. Mulla on nyt aivan uudenlaista motivaatiota palata terveellisiin elämäntapoihin. Ehkä se johtuu tästä uudesta vuodesta. Uudenvuoden jälkeenhän kaikki aina motivoituvat kuntoilemaan ja elämään terveellisesti, se on yleensä jonkintapainen uudenvuoden lupaus. Usein kuitenkin kuulee, miten viimeistään helmikuussa kaikki on mennyttä. Toivotaan, että pari viikkoa Afrikan julman auringon alla ei lannista meikäläisen innostusta. Toivotaan, että sama hyvä fiilis jatkuu! Mua vähän hirvittää, mutta toivotaan!

Maanantai siis alkoi vallan mukavissa tunnelmissa, kun heti aamupäivällä livahdin GoGo:lle. Pilates-kahvakuula-venyttely-yhdistelmä on aika loistava setti heti uuden viikon alkuun. Koska edellisestä kerrasta oli kulunut aikaa jo muutama viikko, odotin hieman kauhulla, miten mun kroppa kestää kahvakuulailun. No, se kesti vallan hyvin. Normaalisti mulla tosin on ollut käytössä 8 kg:n kuula, nyt mulla oli vain 6 kg:n kuula. Ensi kerralla ajattelin kuitenkin osassa liikkeitä palata kasiin, koska muuten treenistä ei taida olla mitään hyötyä. Kuitenkin esim. rintalihaksille kuusi kiloa on vielä sopivan haastava.

Tiistaiaamuna ajattelin kokeilla yhdistelmää bodypump 30 min + bodystep 30 min. Olin viimeksi kesällä käynyt bodypumpissa, joten vähän jännitti, että miten se taas lähtee rullaamaan. Lisäksi en ollut käynyt aikaisemmin kuin yhdellä bodystep-tunnilla, joten sekin toikkarointi vähän epäilytti. Setti oli kuitenkin loistava, juuri sopiva meikäläisen kunnon kohotukselle!

Puolen tunnin pumpissa käytiin läpi vain suurimmat lihakset: pakarat/reidet, rinta, selkä ja vatsa (tavallisesti mukana on vielä ojentajat, hauikset ja olkapäät). Mukava perussetti, joka lyhyydellään mahdollistaa vähän suurempien painojen käytön. Itse aloitin vaatimattomasti maksimissaan viiden kilon painoilla, kun en ollut varma ohjelman kulusta ja omista voimistani. Samalla muistin, miten hauskaa pumppi olikaan!

Bodystep ei osoittautunut viime keväänä neitsytmatkallaan mun lajiksi, koska kompastelin jatkuvasti steppilautaan enkä pysynyt oikein muutenkaan perässä. Lisäksi sellainen jatkuva hyppeleminen puolelta toiselle ja sinne ja tänne oli aivan järjettömän raskasta meikäläiselle, jonka kunto ei ollut mikään paras mahdollinen. Ei se mikään hyvä ole vieläkään, tällä hetkellä se on varmasti jopa huonompi kuin keväällä, mutta tällä kertaa bodystep vaikutti jopa hauskalle! Puoli tuntia on juuri sopiva aika lähteä kohottamaan tätä rapakuntoa: sen jaksaa juuri ja juuri vetää täysillä loppuun saakka... jos siis ei oteta huomioon niitä hetkiä, kun jään vaan typertyneenä tuijottamaan muita konkaristeppaajia ja yritän keksiä, miten mikäkin liike tehdään... bodystepin positiiviseen ilmeeseen vaikutti varmasti myös se, että tällä kertaa en meinannut kompastua steppilautaan - kertaakaan!

Yhdistelmänä puolen tunnin pumppi ja steppi oli siis loistava. Hieman ensin lihasvoimaa, sitten vallan aerobista heilumista ja hyppimistä. Voi melkein tuntea, miten läskit lähtevät liikkeelle...!

Tästä se lähtee! Parina päivänä olen katsonut myös hieman sitä, mitä mä laitan suuhuni. Odottelen kuitenkin kovasti Afrikkaa, afrikkalaista ruokaa ja hedelmätorin tuoreita hedelmiä nautittavaksi kuumalla biitsillä palmun alla... ei reissussa kai nyt pitäisi kamalasti lihoakaan, vaikka suunnitelmissa onkin omistaa muutama päivän pelkälle rentoutumiselle ja löhöilylle.

Nyt mulla on hyvä fiilis!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tie pohjoiseen - Kaunis Senjan saari

Polttarit 14.6.

Levoton ja silti ihana Homer

Mary Kay

Light House Tours & Tulum - historian havinaa Karibianmerellä