Saanko esitellä uuden hyvän ystäväni avokadon?

Avokado, tuo klassikko jo vuodesta 2013... tosiaan, olen ehtinyt elämässäni jo tähän huikeaan 25 vuoden ikään ja vasta tänä vuonna maistoin ensimmäistä kertaa elämässäni AVOKADOA. No, olenhan mä vähän nirso ollut aina eikä sitten ole tullut mieleen maistella mitään normaalista poikkeavaa...Tansanian matkalla tuli kuitenkin oltua "rohkea" ja avokadoakin eksyin maistamaan. Olin heti myyty. Miten mä olin voinut kaupassa sivuuttaa niin kivan ja maukkaan hedelmän? No, ehkä siksi, että suomalaisesta marketista ostettuna avokado on ehtinyt matkustaa jo useita tuhansia kilometrejä ennen kuin päätyy kenenkään suuhun. Afrikassa avokadot - ja muut eksoottiset hedelmät - kun olivat yhtä tuoreita kuin jos söisin kesällä mansikoita suoraan mansikkamaalta. Maistuuhan avokadot nyt ihan erilaiselle suoraan puusta tarjoiltuna kuin säilöntäaineilla mähmättyinä, päiviä poimimisensa jälkeen! Aivan niin kuin mitkä tahansa muutkin hedelmät, jotka täytyy kuljettaa tänne pohjolaan.

Afrikassa avokadot siis olivat ihanan meheitä, mutta täytyy myöntää, ettei myöhemmin Suomesta ostamani avokadotkaan nyt niin mauttomia ole olleet. Sen verran avokado on kuitenkin vielä vieras hedelmä meikäläiselle, etten tiedä, milloin ne ovat kaupoissa mehevimmillään. Esimerkiksi appelsiineja ja mandariineja ostan vain syksyisin ja talvisin, koska muutoin ne ovat turhan kirpeitä ja happamia (ja niissä on siemeniä, yäk!).

Uusi hyvä ystäväni on siis nimeltään avokado. Avokadoon tutustumisen myötä olisin myös valmis kokeilemaan muita hieman "erilaisempia" ja eksoottisempia hedelmiä, jos lukijoilla on vain sellaisia ehdottaa! Olenhan vallan villiksi heittääntynyt!

Kommentit

 1. granaattiomena on aika namia! Tuoreet viikunat ja passionhedelmä on myös tosi herkkua kunhan 'sesonki'aikaan ostaa. Tuoreita viikuinoita olen tainut kerran löytää erittäin hyvänmakuisina suomesta, muulloin mauttomia pitkän kuljetuksen vuoksi. Tuore ananas on itselläni ainakin kesän suuri herkku. Mangot on kanssa kivoja, kunhan saa kypsytettyä kunnolla. Karkin sijaan ihan hauska kokeilla hedelmiä herkkuna :)Papaijaa en ole suomessa maistanut tuoreeltaan mutta intiassa ollessani oli todellakin herkullista <3

  VastaaPoista
 2. Milloinkahan on viikunoiden ja passionhedelmien sesonkiaika? Niin, tai tuo mango? Milloin niitä olisi järkevintä ostaa, että olisivat mehevimmillään? Mä en tiedä näistä mitään :D

  Mangoa olisi kiva saada tuoreena smoothieenkin, ei valmiina soseena niin kuin yhdessä ohjeessa neuvotaan :/

  VastaaPoista
 3. Haha :D Ihana tuo tämän postauksen otsikko :3 JA muutenkin kivan oloinen blogi, vaikutat kivalta tyypiltä! :)

  ❤: http://kehvelijehnakas.blogspot.fi

  VastaaPoista
 4. Kiitos samoin, Lotta! Olenkin lukijana teikäläisellä :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Sana vapaa!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mesoamerican Barrier Reef: kuka snorklaa ja kuka saa paniikkikohtauksen

Tie pohjoiseen - Kaunis Senjan saari

Polttarit 14.6.

Ei häitä ilman (turkooseja) kukkia

Ehkä maailman paras perunavelli porkkanalla ja sipulilla!