Iltojen pimetessä asiaa tästä jos tuostakin

No, vielä on kesää jäljellä, eihän siihen tuo iltojen pimeneminen vaikuta millään tavalla. Itse asiassa ne heinäkuun lopun ja elokuun alun pimeät ja kosteat kesäyöt ovat aikas kivoja, vai mitä? Loppukesä yleensäkin on vallan mukavaa aikaa. Tai kai siihen sitten vaikuttaa sekin, että sitten se ihana ja kaunis syksy on jo niin lähellä. Mitäs tuumaatte?

Juhannus meni oikeastaan vallan leppoisasti mökkeillen. Kokkoa poltettiin, saunassa vihdottiin, viintä nautittiin, ahvenia ja muita järven pikkuotuksia kalastettiin. Mukavaa oli!

No, ei siitä sen enempää. Kokonaisuudessaan juhannus oli oikein onnistunut keskikesän juhla perheen kesken!


Tosiaan, Päijänne oli vallan anteliaalla päällä, vaikka kovasti odotettu kuha ei sen syövereistä noussutkaan. Tuo avopuolisko on ihan tyystin hurahtanut tuohon kalastushommaan. Välillä vähän hirvittää, mutta toisaalta: voisi sitä paskempikin harrastus olla! Itse sain mato-ongella muutamia ahvenia sekä MATEEN. No, madesoppaa ei saatu, sillä tämä yksilö oli kovin pieni, vasta sellainen kymmenisen senttiä pitkä. Muutama pieni hauki tuli, pari pieni lahnaa sekä järviloheksi naamioitunut taimen. Tai jompi kumpi se oli.

Tämä auringonlasku (auringonlaskut ovat mulle pakkomielle) ei sentään ole juhannukselta eikä edes Päijänteeltä, vaan kyseessä on Näsijärvi eräänkin yövuoron aikana. Eräs työpaikan hyvistä puolista onkin se, että ainakin se on kauniilla paikalla!

Kesälomarahat eivät ole vielä kilahtaneet tilille, mutta ei hätää! Otin varaslähdön niiden tuhlaamiseen. Aivan kuin viimekin kesänä, tämä "ylimääräinen mani" upposi kameraan, tai tarkemmin ilmaistuna uuteen objektiiviin. Viime kesän lomarahoista osa meni kalansilmä-objektiiviin, mutta nyt mielessä on poltellut aina Tansanian where's Waldo-kuvien jälkeen kunnon putki, jolla näkee kauas! Nyt minulla se on tuossa, tänään hain postista. Reilu 500 euroa kustantanut TAMRON B008-kauko-objektiivi todella TOIMII ja se onkin oikeastaan matkailijoille suunniteltu. Käytön opettelu on vielä kesken, mutta eiköhän tuon vehkeen salat pian aukene.

"Perusobjektiivilla" otettu kuva makkarin ikkunasta maksimizoomilla.
TAMRON B008-objektiivilla samasta kohtaa maksimizoomilla. Toimii!
Pientä testailua vaan!

Muuten onkin sitten ollut ihan sellaista peruskesää tässä takana. Työn merkeissä... kovasti ensi viikonloppua odottelen, kovasti sitä Jysäriä. Tottakai tietylle vuosikymmenelle sijoittuvalle festarille olisi tarkoitus pukeutua ajan hengen mukaan, mutta mulla on ihan hirvittävä ongelma, kun en oikein tiedä, miten 90-luvulla pukeuduttiin (vaikka olen itsekin tuo ajan elänyt!). Tai en ainakaan tiedä siitä muuta kuin, että sen vuosikymmenen muoti oli aivan jäätävän kamalaa.  
Olisiko lukijoilla ehdottaa jotain kovaa asua festareille?

Loppuhuomautuksena voisin kai mainita, että meidän Denzel on tänään menettänyt miehuutensa. Pallit lähti niin kuin nips ja naps vaan! Kovasti toinen tuolla nyt yrittää mönkiä eteenpäin, vaikka jalat eivät kanna... höpsöläinen!

Milli halusi heti mennä objektiivilaatikkoon.

(EDIT: En tiedä, kuinka moni ehti lukea tämän päivityksen ennen kuin sitä muutin yleisön pyynnöstä, mutta kaikesta huolimatta se on nyt vallan karsittu alkuperäiseen verrattuna. Kyseistä kommenttia, jossa minua pyydettiin jotain poistamaan, en julkaissut, sillä se olisi romuttanut tekstin, jonka pyrin pitämään ns. anonyyminä, eli en maininnut siinä lainkaan nimiä tai muutakaan, josta olisi voinut tietää, kenestä tai mistä puhun. 


Lisäksi kommentissa mainittiin jotain tietämättömyydestäni tai ymmärtämättömyydestäni, mikä oli mielestäni täysin asiatonta taholta, joka ei minua lainkaan tunne sillä tasolla, että voisi tietämättömyydestäni tai ymmärtämättömyydestäni edes jotain tietää.)

Kommentit

 1. Itsehän haaveilen tästä.. :P
  http://www.markantalo.fi/product/digikuvaus/objektiivit/CAEF18200/canon-efs-18-200-mm-f-3-5-5-6-is-objektiivi

  VastaaPoista
 2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Sana vapaa!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tie pohjoiseen - Kaunis Senjan saari

Polttarit 14.6.

Levoton ja silti ihana Homer

Mary Kay

Light House Tours & Tulum - historian havinaa Karibianmerellä