Kesäsuunnitelmia!

Oh, suunnittelu on aina yhtä hauskaa ja kivaa! Liekö johtuu siitä, että siinä on kyse osittain haaveilusta, ja koska meikäläinen on mestari haaveilemaan, niin...=)

Tosiaan, muutama lukija oli toivonut mun kirjoittelevan jotain mun kesän plääneistä, joten toteutan nyt sitten senkin toiveen, vaikka kesää onkin kulunut jo jonkin verran. Pessimisti saattaisi todeta tässä kohtaa, että kesä on jo ylihuomenna ohitse, koska juhannusaattona on kesäpäivänseisaus ja sitten alkaa illat jo pimetä, kohta on jo joulu... itse pyrin olemaan optimistinen kesän suhteen, vaikka ei mua se joulun tulokaan yhtään haittaa!

No, kesälomaa oli yksi viikko kuun alussa ja se meni oikein mukavasti mökkeillen niin kuin jo kirjoittelinkin aikaisemmin. Se oli todellinen Loma isolla L-kirjaimella, koska työasiat eivät häivähtäneet mielessä kertaakaan - paitsi muutaman kerran unien muodossa. En myöskään tehnyt mitään. En mitään. Möllötin vaan, lueskelin ja nautiskelin elämästä. Olvin Mexico-lonkero on muuten hyvää!

Mökillä ei niin jaksa panostaa ulkonäköön.

Töiden parissahan tämä kesä taitaa mennä, mutta väliin mahtuu paljon positiivisia valon pilkahduksia, jotka värittävät kesästä toivottavasti oikein mukavan ja rattoisan! Ensimmäistä kertaa kahteen vuoteen olen juhannuksena vapaalla! Jo oli aikakin! Mökkeillessä sekin menee; grillatessa, kalastellessa, äiten muurinpohjalettuja syödessä, saunoessa, vihtoessa... toinen kesän ehdottomasti parhaista tuoksuista vastaleikatun nurmikon ohella onkin saunavihta, yleensäkin koivun oksat saunassa. Oijoi, siinä on sitä jotain kesän fiilistä, mitä on vaikea enää lyödä paremmaksi.

YSÄRITEKNO LIVES 4EVER!
Kyllä, heinäkuun alussa olemme avopuoliskon kanssa lähdössä Himoksen JYSÄRI-festareille kokemaan nostalgisia hetkiä ysärimusiikin parissa. Siis aivan mahtavaa! Esiintyjälistalla mm. HAUSMYLLY, HADDAWAY, MR. PRESIDENT, E-ROTIC ja 2UNLIMITED, siis kaikki kovat omasta lapsuudesta! Parin päivän lippu kustantaa 49e ennakkoon, ei siis paha ollenkaan. Tästä on tulossa ehdottomasti yksi kesän suurista kohokohdista! Minä  sydän ysäritekno!

Heinäkuun lopulla on toisenlainenkin "festari" tiedossa. Joka kesäiseksi perinteeksi muodostunut Heinäfest Koskenpään perukoilla kerää yhteen kaikki ihanaiset ihmiset ympäri Suomen. Kutsun saavat vain harvat ja valitut, ne kaikkein tärkeimmät ja sitäkin mahtavemmat.

Jysärin ohella odotan kuitenkin ehkä kaikista eniten syyskuuta, jolloin mulla on mun toinen kesälomaviikko. No, en tiedä, voiko syyskuussa enää puhua niin kesälomasta, mutta lomasta kuitenkin! Meillä olisi pitkästä aikaa suunnitelmissa lähteä valloittamaan pohjoista. Katseet siirtyvät tiiviisti kohti Suomen käsivartta, Kilpisjärveä ja käsivarren erämaa-aluetta. Oi, Lappi! Mulla on niin ikävä Lappia! Sitä ihan oikeaa Lappia, sitä tyhjyyttä, luontoa, karuutta, kylmyyttä, ihan kaikkea, mikä Lappiin liittyy!

Kumpikaan meistä ei ole koskaan käynyt käsivarressa, joten se kiinnostaa kovasti. Kilpisjärvi, tunturit, ruska... ooh, oon ihan lieskoissa! Tarkoituksena olisi vaeltaa ja kalastaa muutamia päiviä ja elää ihan keskellä luontoa, asua teltassa tai kohdalle osuvissa autiotuvissa, antaa mielen levätä. Aionkin kesälomarahojen kilistessä tilille lähteä ostamaan päheet vaelluskengät, joilla sitten kelpaa hyppelehtiä kirkkaiden tunturipurojen ylitse eikä sitten haittaa, jos vähän mulaa.

Ainut ongelma on tällä hetkellä se, että millä autolla me päästään tuonne asti. Meidän Toyotalla ei ihan tuhatta kilometriä niin vaan lähdetä ajamaan...

En.Malta.Odottaa.
Kuva täältä.

Kommentit

 1. Meillä on suunnitelmissa lähtä elokuun ekalla viikolla Norjaan kalastamaan. Tällä hetkellä ajoreitti kulkee Pellon kautta Kiirunaan ja sieltä sitten Narvikiin. Ei olla vielä päätetty mihin mennään Narvikistä, mutta viiminen etappi meillä on Tromsa, josta ajetaan sitten Kilpisjärven kautta takas kotiin. :)

  Reissua varten on tullu opeteltua virvelöintiä ja J teki mulle puukon. Vielä pitäs opetella perkaamaan kala kun sen opettelu jäi viime kesänä kesken. Ekaa palkkaa myös oottelen ku pitäs käydä ostaan teltta, retkikeitin ja muuta mukavaa matkaan. En malta oottaa meän reissua; oon innoissani, jännittää ja samalla pelottaa. :)
  -Teija

  VastaaPoista
 2. Oi, kuulostaa ihanalle. Oon kans vähän miettinyt, että olisi kivaa käydä siellä Tromssassa, on kuulemma tosi kaunis kaupunki!

  Mulla vähän sama, kesälomarahoja odotellessa, että saa ostettua kunnon vaelluskengät ja kunnon telttakin pitäs hommata. Ja tietysti sellanen hyvä, sateen ja kurankestävä ulkoilupuku.

  Oon myös jonkun verran M:n virveliä testaillut, ettei sitten itselle tule kamalan tylsää, jos tuo asuu siellä jokien rannoilla :D

  VastaaPoista
 3. Suosittelen Haglöfsin core vaatteita vaikka ne hintavia onkin. Oman takin ostin kolme vuotta sitten ja wind stopper housut jo kuus vuotta sitten ja molemmat kuin uusia vieläkin. Noi housut pitää myös tosi hyvin vettä vaikka oon ihan kaatosateessa niillä ollu. J:n takki on 10 vuotta vanha ja muuten ihan hyvä (mitä nyt vähän pieni) mutta vetoketjun se "nipukka" osa on katkennu niin vetskarin vetäminen vähän hankalaa. Eli hinta voi aluksi kirpasta, mutta joka pennin arvosia ne on ollu.

  Kannattaa katella core vaatteita alennusmyynneistä ja ehkä muualta kuin intersportista kun siellä on ehkä vähän ylihintasia nuo. Partioaitasta noita löytää ihan hyvin, ehkä vähän halvemmallakin.
  -Teija

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Sana vapaa!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tie pohjoiseen - Kaunis Senjan saari

Polttarit 14.6.

Levoton ja silti ihana Homer

Mary Kay

Light House Tours & Tulum - historian havinaa Karibianmerellä