Kirpputorihelvetti

OPS! Kuvat tekstin ohessa ovat reissun päältä!

Paluu arkeen koittaa mukavan rennosti, sillä eilisen iltavuoron jälkeen mulla onkin edessä kolme yövuoroa. Yövuorojen aika on mulle vähän niin kuin piilovapaata kaikki, sillä en tuhlaa nukkumiseen juurikaan aikaa. Okei, tuhlaisin kyllä enemmän, jos vaan nukuttaisi. Ainakin kesäisin kärsin kovasti yövuorojen välisestä unettomuudesta. Pitäisi nukkua, ja siihen malliin väsyttääkin, mutta uni ei vaan tule - kiitos sen kaiken valon määrän (pitäisi kai ostaa pimennysverhot makkariin...)! Onneksi syksy ja talvi ovat tuloillaan, sillä ne rauhoitavat mukavasti yövuoron jälkeistä nukkumisaikaa hämäryydellään. Siitäkin huolimatta koen yövuorojen väliset "nukkumispäivät" olevani yhtä kuin vapaalla, vaikka jostain kummallisesta syystä nukkuisinkin kolmeen iltapäivällä (siis tositosi pitkään meikäläisen mittakaavalla!)!

Tänäänkin tekemistä riittää kuin tavalliselle vapaapäivälle, mutta saa nähdä kuinka paljon jää tekemättä siksi, että iltapäivällä pitää pariksi tunniksi oikaista itsensä päiväunille keräämään unta varastoon ensi yötä varten ja auton käyttö rajoittui alkuillasta huomattavasti. Niin kuin huomaatte, aion kuitenkin aloittaa tehtävien purun kirjoittamalla blogiin, jei!

Kemijoki virtaa

Elämäni ensimmäinen kala ikinä virvelillä oli hauenperkele, pieni, mutta kuitenkin ihkaeka!

Ihan aluksi muutama sananen kirpputoreista. Itselläni ja ystävälläni on tällä hetkellä pöytä varattuna Kangasalan Lentolan kirppikseltä. Kirppismyynti on mukavaa, kun tietää, ettei käytetyt vaatteet ja muut ylimääräiseksi kokemansa roina mene hukkaan, vaan joku uusiokäyttää ne onnellisena ja tyytyväisenä. Tulee hyvä mieli itselle, kun voi olla ns. hyödyksi. Itse olen aina kokenut, että kirpputorit ovat hyvä keino päästä eroon turhista tavaroista ja räteistä, mutta nykypäivän kirppiskulttuuri lienee muuttunut siinä ohessa, missä maailman arvot ovat kovettuneet.

Kirppikseltä kuin kirppikseltä tuntuu lyötyvän näinä päivinä ihan järjettömän kallista tavaraa. Ihmiset todella pitävät kirppismyyntiä eräänlaisena bisneksenä ja jopa tulonlähteenä, kun minä taas kuvittelin, että se on pelkästään keino luopua tavarasta edulliseen hintaan. Ja kun sanon 'edullinen, niin todella tarkoitan edullista! Itse en käytä juurikaan kolmea euroa suurempia hintoja, useimmat vaatteet lähtevät eurolla ellei halvemmalla. Jotkut kengät olen saattanut joskus myydä viiden euron hintaan, mutta se onkin sitten ihan maksimi. Pääasia on, että joku ostaa eikä tavaraa tarvitse enää pölyttää omissa nurkissa. Itselle on tärkeintä se, että saa ainakin omansa pois (eli jos myyntiä on pöydän hinnan edestä, niin kaikki on enemmänkin kuin hienosti). Lentolassa kirppispöytä maksaa 37 euroa / 6 päivää ja koska mulla on ystävän kanssa yhteinen pöytä, tavoitteena on saada "tuloja" 18,50 euron edestä.

Kummitusmainen Saana

Oikeastaan tästä asiasta on turha edes kirjoittaa, sillä totuushan on se, että se ei ole tyhmä, joka pyytää, vaan se, joka maksaa. Harmittaa vaan niin kovasti, kun itse käyn nykyisin hyvinkin paljon kirppareilla ja niiltä löytyisi paljon todella kivoja ja siistejä vaatteita yms., mutta hinnat ovat niin naurettavia, että sinne ovat jääneet! Vaikka takki tai paita olisi kuinka vähän käytetty, tai ellei jopa käyttämätön, minä en siitä KIRPPUTORILLA maksa viittä euroa enempää. Se on ihan periaatekysymys. Tästä seuraakin sitten hyvin intensiivistä pohdintaa jokaisen omassa mielessä siitä, että eikös sitten se myyjäkin ole ainakin vähän tyhmä. Jos jokainen vastaantuleva vaate olisi hinnoiteltu kuten kirpputoreilla kuuluu tavaraa hinnoitella, nämä vaatteet eivät olisi ainakaan enää omistajansa riesana, vaan meikäläisen vaatekaapissa.

Mutta niinhän se tänä päivänä menee. RAHAA RAHAA RAHAA HETI MULLE TÄNNE NYT KUKAAN EI SAA MITÄÄN ILMAISEKSI koska olen niin ahne.

Ahneella on paskanen loppu.

Saanajärven kirkkaat vedet

Päivän avautuminen takana, kiitos taas "kuuntelusta". Lähipäivinä aion olla edelleen ahkera ja kirjoitella lisää meidän Norjan reissusta, sillä siitä 3400 (Suomen puolella n. 2000, Norjan puolella n. 1000) kilometristä, jotka viikon aikana auton ratissa vietimme, on hyvin paljon asiaa ja teitä ihanaisia lukijoita en aio päästää niin vähällä, ettenkö siitä jotain kertoisi! :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polttarit 14.6.

Tie pohjoiseen - Kaunis Senjan saari

Light House Tours & Tulum - historian havinaa Karibianmerellä

Mary Kay

Ei häitä ilman (turkooseja) kukkia