Kissaihmisten neuvoja kaivataan NYT!

Suuria ongelmia havaittavissa nyt tässä taloudessa kissojen kanssa. Mikä juuri tässä ajankohdassa on sellaista, joka saa Millin ja Denzelin varpailleen ja niin kovin sähäköiksi toisiaan kohtaan?

Tässä ollaan alkukesästä vielä ihan kamuja!


Meidän kissat ovat aina olleet kavereita keskenään. On leikitty, nukuttu toisten kainalossa, on pesty toista ja kaikin puolin eletty sulassa sovussa - aina tähän asti. Kaikki alkoi oikeastaan jo muutama viikko sitten, kun palasimme pohjoisen reissulta kotiin. Kissat olivat olleet hoidossa vanhemmillani ja kuten normaalisti, siellä asiat eivät olleet menneet ihan oppikirjan mukaisesti.

Normaalia meidän kissoille vieraassa paikassa on se, että keskenään tapellaan ja rähistään ja kotiin tullessa sitten ollaan taas BFF. Olen aina pannut tuon reissaamisesta aiheutuvan stressin piikkiin. Tällä kertaa ajattelinkin olla kaukaa viisas ja kävin ostamassa eläinkaupasta kissaferomonia eli Feliway-suihketta, jonka on tarkoitus lieventää stressiä ja siitä johtuvaa merkkailua tai kähinää toisten kissojen kanssa. Kovin olen paljon kuullut positiivista palautetta kyseisestä ihmeaineesta, mutta eipä tuo meidän kissoihin vaikuttanut millään tavalla! Samanlainen tappelu kuin aina ennenkin oli jatkunut koko viikon.

Ongelmia alkoikin esiintyä sitten siinä kohtaa, kun palasimme kotiin. Tottakai oletuksena oli se, että muutama tunti kotiin paluun jälkeen kaikki on taas kunnossa aivan niin kuin aina ennenkin. Mutta eipä ollutkaan. Tappelu - Denzelin uhittelu ja Millin sähisevän sylkevä puolustautuminen - vaan jatkui ja jatkui. Ja jatkuu edelleen. Ainoastaan ruokailuaikaan, kun molemmat kissat ovat niin keskittyneitä syömiseen, ne voivat olla vieretysten ilman tappelua. Muuten Milli on vetäytyneenä omaan "bunkkeriinsa" olohuoneen sohvapöydän välitasolle ja Denzel vetäytyneenä omiin touhuihinsa, kunnes muistaa aina tasaisin väliajoin tulla uhmaamaan Millin yksityisyyttä. Sitten sähistään ja syljetään ja ravataan karkuun. Tuntuu, että kaikki ystävyys, joka kissojen välillä aikaisemmin oli, on hävinnyt.

Toisinaan tuntuu, että Denzel haluaisi vain leikkiä, mutta jostain syystä Milli ei ihan tajua tätä. Mä en tiedä, kumpaa stressaa enemmän: Denzeliä, joka välillä selvästi kaipaa Milliä, vai Milliä, joka hermostuu Denzelin läsnäolosta. Muutenhan kissat käyttäytyvät melko normaalisti esim. meidän ihmisten seurassa. Molemmat leikkivät itsekseen ja ovat omia itsejään, joten sinänsä stressiä ei ole silmin nähden havaittavissa.

Paitsi, että Milli ei ole viikkoon suostunut käymään laatikossa pissillä. Pesuun on mennyt jo kaksi mattoa ja jopa verho, kun Milli sitten valitsee ihan omat paikkansa tarpeilleen. Jos ei kissoja stressaa, niin kohta ainakin meitä ihmisiä tämä jatkuva siivoaminen. Lisähuolta aiheuttaa tietysti se, että Milli ei ole viikkoon pissannut päivällä. Kissa siis pidättelee kokonaisen päivän ja yön turvin sitten lorauttaa jättipissat johonkin nurkkaan. Pidättely kun ei minun tietojen mukaan tee kissalle kovin hyvää.

Hyvät ihmiset, onko teillä antaa jotain vinkkejä tämän asian suhteen? Alkaa olla hermot aika kireällä ja harmittaakin niin pirusti. Onko tämä jonkinlainen valtataistelu, joka menee ohitse? Meneehän se ohitse? Tätä menoa jostain on kai luovuttava ja tämä emo ei halua luopua kummastakaan!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tie pohjoiseen - Kaunis Senjan saari

Polttarit 14.6.

Levoton ja silti ihana Homer

Mary Kay

Light House Tours & Tulum - historian havinaa Karibianmerellä