(hyviä) uutisia kissaongelmasta

Nyt hieman päivitystä aikaisemmin mainitsemaani kissaprobleemiin. Hommat ovat alkaneet hiljalleen sujua entiseen malliin ja sekös mua emoa kovasti huojentaa!


Kävimme Millin kanssa lääkärissä viime torstaina - ihan vain varmuuden vuoksi. Selkeä stressin merkkihän se ympäriinsä pissailu oli ja ajattelin, että päiväsaikaan pidättely voi joko olla oire tai sitten se voi ainakin hyvin pitkälti johtaa virtsatieinfektioon. No, Milli ei arvostanut - niin kuin ei koskaan muulloinkaan - matkustamista ollenkaan. Paikan päälläkin tuo ehti vain hetken ihmetellä, että mikäs se tämä paikka on, kun jo riistettiin toinen emon sylistä ja vietiin toiseen huoneeseen ultraamaan virtsateitä ja pistämään piikillä mahaan! Oh, minä, joka alan parkua pelkästään Avaraa Luontoa katsomalla, istuin kauhuissani odotushuoneessa ja kuuntelin sitä itkun määrää, joka kissasta lähti otettaessa virtsanäytettä.

Käynti Tampereen Tuhatjalassa oli lopulta ns. turha reissu, sillä mitään sairauteen viittaavaa ei Millistä löytynyt virtsanäytteiden tai muunkaan perusteella. Toisaalta se tuli erittäin tarpeeseen, sillä ainakin se sulki heti pois kaiken vakavamman, jota epäiltiin. Kyse siis oli lopulta vain ja ainoastaan kissojen välisistä kiistoista. Lekurista suositeltiin kolmannen hiekkalaatikon ostoa ja Calmex-nimisen ravintolisän käyttöä molemmille kissoille. Kyseinen valmiste sisältää mm. aminohappoja, psykoaktiivista kasviuutetta sekä B-vitamiineja ja sen pitäisi vaikuttaa kissaan rauhoittavasti ja stressiä alentavasti. Puteli oli varsin hintava (niin kuin koko lekurissa käynti): 60ml:n pullo maksoi reilut 18 euroa, mutta mitä sitä ei oman perheenjäsenensä eteen tekisi?

Kummaa oli se, että heti samana päivänä, kun olimme käyneet lääkärissä, Milli näytti osoittavan "toipumisen" merkkejä. Pissan pidättely ja sen ruikkiminen kaikkiin erilaisiin paikkoihin väheni välittömästi. Edes sinä päivänä toisesta kissataloudesta saapunut uusi sohva ei näyttänyt stressaavan kissaa mitenkään, päinvastoin: Milli rakastaa meidän uutta sohvaa aivan täysillä! Sen sijaan Denzel tuntuu sitä vihaavan ja viihtyy nukkumishommissa enemmänkin makkarin puolella. Ensin ajattelimme, että tietysti Milli rakastaa uutta sohvaa, koska Denzel ei ole siitä kiinnostunut, mutta kyse ei taida olla siitäkään.

Calmex-kuurin myötä (joka on ollut valitettavasti enemmän kuin epäsäännöllistä) ongelmat ovat vähentyneet entisestään. Myös kissojen välit ovat taas niin kuin joskus ennen. Oikeastaan tuntuu siltä, että parin viime päivän aikana kissat ovat ottaneet takaisin kolmen viikon leikit leikkimällä yötä päivää... etenkin avopuoliskon Fitnesstukkutilauksen ja siinä mukana lähetetyn laatikon myötä kissojen välit ovat lämmenneet. Laatikot kun ovat niin ihania...!

Homma näyttää siis luistavan nyt oikeaan suuntaan kaikilta osa-alueilta. Vielä kun satunnaisen pissailun saisi kohdistettua tuonne laatikkoon, niin kaikki olisi niin kuin ennenkin. Suurin ongelma tässä on vieläkin kuitenkin se, että joka kerta, kun Milli kahisuttaa hiekkalaatikolla, Denzel ryntää kyttäämään. Eihän sellaisessa kyttäämisessä voi kukaan pissiä! Denzeliä saakin aina vahtia ja komentaa, kun Milli menee asioille. Ehkä tuokin joku päivä tajuaa.

Meillä ollaan taas niin kuin ennen: kavereita, edes jonkin sorttisia!

P.S. Bittiavaruus tuntuu olevan jotenkin pullollaan negatiivista palautetta puljusta nimeltä Tuhatjalka, ympäri Suomen. Pakko tähän väliin kuitenkin kehaista, että itselle jäi varsin hyvä mieli tuosta Tampereen Tuhatjalasta. En kokenut visiitin aikana mitään negatiivista, josta pitäisi nyt kovasti avautua.

Itse asiassa tuntuu, että usein haukutaan Tuhatjalkaa vain siksi, että kohdalle on osunut tietynlainen eläintehoitaja tai lääkäri. Ilmiö on vähän sama kuin esim. islamin uskoisten kohdalla. Uutiset ja media luovat mielikuvaa, joka valaa kaikkiin muslimeihin terroristin leiman, vaikka kyse on vain harvoista mädistä omenista koko suuressa sadossa. Siis kenelle ei tule ensimmäisenä mieleen sanasta 'muslimi' sana 'terroristi'?

Sama pätee vähän tähän Tuhatjalka-höykytykseen. Joukkoon mahtuu varmasti valtaosa asiansaosaavia ammattilaisia, mutta koko yritys leimataan muutaman ikävän lääkärin vuoksi. Ja kuinka moni näistä vääryyttä kokevista asiakkaista on tehnyt asialle jotain muutakin kuin vain valittanut aiheesta netissä?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tie pohjoiseen - Kaunis Senjan saari

Polttarit 14.6.

Levoton ja silti ihana Homer

Ei häitä ilman (turkooseja) kukkia

Mary Kay