Sketsisarjojen aatelia: Kummeli

Tämän pitkälle kehittyneen teknologian tämän hetkisistä hiteistä suurimpia ovat varmasti erilaiset tv-sarjoja ja uutuuselokuvia tarjoavat palvelut (Filmnet, Netflix, ym.), joiden tarjontaa voi selata omalta kotisohvalta tiettyä kuukausiveloitetta vastaan. Tässä jotain, mistä minäkin tykkään, vaikka niin kovin kriittinen olenkin kaikista nykyajan hienouksista. Pakosti tulee mieleen kysymys: onko tavallisella tv:n ohjelmatarjonnalla enää mitään virkaa muutamien vuosien kuluttua?

Tv:ssä pyörii mainos Filmnetin kuukauden kokeilusta hintaan 0,10 euroa. Tarjous, jota kukaan ei kai voi haukkua huonoksi? Tuohan on siis toisin sanoen ilmaista, kun tarjolla on kosolti laadukkaita elokuvia ja tv-sarjoja.

Olin jo pitkään tuon avopuoliskoni kanssa puhunut, miten hauskaa olisi pitkästä aikaa uppoutua sketsisarja Kummelin ihmeelliseen maailmaan. Jostain syystä tätä suomalaisen sketsikulttuurin tukipilaria ei ole koskaan näytetty tv:ssä uusintana kuin kerran, vaikka uskallan väittää, että kysyntää varmasti olisi ollut enemmänkin. Nostalgisia fiiliksiä esiin kaivaen tilasimme sitten Filmnet-palvelun kokeilukäyttöömme kuukaudeksi ja veloitimme tästä tuon hurjan summan 0,10 euroa, sillä kyseinen palvelu mainosti itseään mm. juuri Kummeli-sarjan voimin.

(Asiaa yhtään ajattelematta Filmnet oli muutenkin hyvä valinta. Yksi tämän hetken ykkössarjoista, joita seuraan, on ehdottomasti The Boardwalk Empire, jonka parhaillaan menossa oleva neljäs tuotantokausi päivittyy jakso jaksolta palveluun reaaliajassa. Pikaisesti avattuna sarja sijoittuu 20-luvun Atlantic Cityyn ja kertoo viinabisneksestä kieltolain aikaan. Pääosissa nähdään mm. aina niin loistavan näyttelijäsuorituksen tekevä Steve Buscemi.)

Koska nykyajan sketsisarjat ovat vain huonoja yrityksiä päästä edes jollain tasolla Kummeli-levelille, ajattelin, että olisi hauska kietoa blogi-päivitys legendaarisen Kummelin ympärille. Koska tässä maassa ei ole vielä onnistuttu tekemään yhtään Kummelin voittanutta huumoriohjelmaa, ajattelin listata 10 kaikkien aikojen parhainta Kummeli-sketsiä (siis ihan omasta näkökulmasta). Paremmuusjärjestyksestä ei ole tietoakaan.

Härkönen & Vilenius
(Töissä voi joskus kuvainnollisesti tulla tämmönen fiilis)


Krapula
(I feel U)


Kumikorjaamo Veljekset Kinnula
(Sisarusrakkautta parhaimmillaan. Näissä sketseissä on aina niin sympaattinen ilmapiiri.)


Koistinen kikkailee
(Nyt sattuu Juhaa leukaan eikä tämä ole ainut sketsi)


Martti Mielikäinen
(Martilla on niin "hjuva fiilis" aina.)


Ympäristöruutu
(Jaakko Parantainen on aina niin asiallinen asiantuntija)


Lasse 
(Mitä tästä voi edes sanoa?)


"Selvä!"
(Putkeen menee - aina)


Säämies Pasanen
(Meteorologia on vakava asia!)


Tonnin seteli 
(Paras ja legendaarisin ikinä. Tästä ei vaan pääse koskaan yli)Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polttarit 14.6.

Mesoamerican Barrier Reef: kuka snorklaa ja kuka saa paniikkikohtauksen

Tie pohjoiseen - Kaunis Senjan saari

Ei häitä ilman (turkooseja) kukkia

Levoton ja silti ihana Homer