Talvi yllätti autoilijat

Mulla on ollut koko aamun ihan hirveä hinku päästä kirjoittamaan tänne blogiin, mutta ongelmana on ollut se, etten mä ole keksinyt mitään älykästä kirjoitettavaa. Tässä kuitenkin viimeistä sairaslomapäivää vietettäessä ja sitä säätiedotuksen lupaamaan räntä-/lumisadetta odotellessa tuli kuitenkin mieleen eräs asia, jota voisin muutamalla sanalla päivitellä.

Särkijärvellä kalassa

Nyt eletään niitä jännittäviä aikoja täällä Pohjolassa, kun talvi tekee tuloaan. Milloin tuleekaan syksyn ensilööppi: "Talvi yllätti autoilijat!"? Kohta alkaa taas pelti rytistä.

Kumma juttu, että ihan kokeneempikin suomalaisväestö joka vuosi yllättyy siitä talven tulosta. Luulisi, että sitä sillä suurella elämänkokemuksella jo uskaltaisi arvata, että tänäkin vuonna se talvi sieltä taas tulee - tavalla tai toisella! Miksi on siis niin vaikeaa vaihtaa talvirenkaat autoon ajoissa? Jos jo edellisviikolla povataan lumisadetta ja pakkasöitä, niin miten se pian iskevä talvi sitten voi yllättää niin pahasti, ettei siihen ehdi varautua?

Tai miksi nämä valtateidemme ritarit eivät vain yhtäkkiä osaa hiljentää vauhtia, kun tiellä on lunta ja jäätä - talvirenkaista huolimatta?

Sama juttu on kuulemma Norjassakin. Ihmettelimme tätä asiaa viime tammikuussa Sansibarilla, kun joimme norjalaisten kanssa Kilimanjaro-olutta ja humalluimme Afrikan kuuman auringon alla. Norjassakin talvi jaksaa joka vuosi kuulemma yllättää, samalla tavalla kuin täällä Suomessakin. Miten helvetissä se voi Pohjolassa yllättää sillä tavoin?!

En mä ymmärrä. Asia, jota joka vuosi olen hämmästellyt ja tulen vielä varmasti hamaan loppuun asti hämmästelemäänkin.

P.S. Hervannassa sataa ainakin nyt lunta. Kohta alkaa hälytysajoneuvojen ujellus...

Kommentit

 1. Luin eilen tän jututn ennen kuin lähin pyörällä kauppaan. Päästyäni kaupan pihaan, kaupan edessä isolla tiellä oli kolmen auton peräänajo. Hieman siinä hymyilytti, tuli heti mieleen, että jokohan se talvi yllätti. :D

  Iltalehen sivulla komeilee ensimmäisenä otsikko: "Autoilija, varaudu lumisateeseen". Huomenna otsikossa varmaan komeilee "Talvi yllätti autoilijat"

  VastaaPoista
 2. Ymmärrän kyllä, että vahinkoja aina sattuu ja itsekin olen muutaman kerran ojan pohjalla käynyt talviaikaan, mutta silti tuntuu jotenkin niin uskomattomalta, että se talvi voi YLLÄTTÄÄ maassa, jossa on ihan selkeästi neljä vuoden aikaa.

  No, en ainakaan vielä bongannut kohuttua otsikkoa IL:stä :D tosin, johan tuo lumi ehti ainakin täältä Tampereelta sulaa, vaikka sitä monta tuntia eilen pyrytti.

  VastaaPoista
 3. Hahaa, itse ihmettelen aina samaa joka vuosi! On se vaan kumma, että SUOMESSA sataa LUNTA!

  VastaaPoista
 4. Jep, niinpä!

  Ehkä kyse on kuitenkin enemminkin niin vahvasta toiveesta, että tänä vuonna ei tulisikaan kasoittain lunta ja jäätävää kylmyyttä. Suomalaiset kun tuntuvat niin vihaavan tätä vuodenaikaa... ehkä sen takia talvi voi yllättää. En tiedä :D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Sana vapaa!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tie pohjoiseen - Kaunis Senjan saari

Polttarit 14.6.

Levoton ja silti ihana Homer

Mary Kay

Light House Tours & Tulum - historian havinaa Karibianmerellä