Hääparin muistilista: 6 - 11 kk häihin

Ihan hirvittää, kun yhtäkkiä ymmärtää, miten aika on rientänyt aivan jäätävää tahtia. Siitä on suunnilleen nyt vuosi, kun teimme tuon avopuoliskon kanssa sen ison päätöksen rengastaa itsemme vihkisormuksilla. Täällä blogissa asiasta mainitsin vasta, kun kevät 2013 oli ehtinyt jo pitkälle, tarkemmin sanottuna täällä, mutta ihan virallinen päätös tapahtui jo sitä edeltävänä syksynä, VUOSI sitten!

Silloin jotenkin ajatteli, miten kaukana tuo kesä 2014 on. Kun ensimmäinen massiivinen ja ahdistustakin aiheuttanut häähumu syttyi viime kevättalvella, häät tuntuivat vielä silloinkin niin kovin kaukaiselta asialta. Tuntui suorastaa naurettavalle suunnitella jo häiden teemaa, kutsukortteja, istumajärjestystä... nyt siitäkin on kulunut hieman reilu puoli vuotta ja tässä sitä ollaan: häihin on enää vain kahdeksan kuukautta.

Ei tässä siis mitään hätää saati kiirettä edelleenkään ole. Vai onko? Ostin edellisviikolla kaupasta kaksi häälehteä, Häät ja Juhlat syksyn 2013 juhlanumeron sekä Häät 2/2013 20-vuotisjuhlanumeron. Molemmista lehdistä mäjähti naaman eteen kuitenkin jotain, jonka perusteella häiden suunnittelun pitäisi olla jo hyvässä vauhdissa. Varmasti viisi kiloa painavasta Häät ja Juhlat-lehdestä löytyy 8-sivuinen meidän häämme - suuri suunnitteluopas tulevalle hääaparille - osio ja hillitymmästä Häät-lehdestä sivun kokoinen hääparin muistilista. Molemmissa on listattuna, mitä kannattaa tehdä ja kuinka paljon ennen h-hetkeä.


No, paniikkihan tässä iskee. Mitä tässä nyt todella on saatu aikaiseksi ja mitä lähitulevaisuudessa tapahtunee, siitä kertoo alla oleva lista Häät-lehden muistilistalta osiosta 6-11 kk häihin:

1) Tehkää häillenne budjetti - Done and done. Alustava, hieman yläkanttiin arvioitu budjetti on nyt kaiken muun suunnittelun ja valmistelun pohjana. Jos kaikki menee hyvin, jäämme jopa alle tämän suunnitellun budjetin. Loppusummaa tarkastellessani olin hieman ällistynyt, miten sitä voi panna rahaa palamaan niin paljon yhden ainoan päivän vuoksi. Toisaalta, se ei tunnu yhtään ahdistavalta, koska se on päivä, josta me emme halua tinkiä. Elämästähän ei koskaan tiedä, mutta haluan vakaasti uskoa ja luottaa siihen, että se on meidän molempien once-in-a-lifetime-experience. Joku pitää hulluna, joku ehkä normaalina, joku täysin alimitoitettuna meidän 7500 euron budjettia.

2) Laatikaa alustava vieraslista - Checked! Alustava, jatkuvasti muuntautuva vieraslista on tehty. Mitään massiivista ihmisryntäystä ei ole luvassa, sillä tällä hetkellä listalta löytyy 54 nimeä.

3) Lähettäkää Save the Date -kortit - Öh, en ollut ikinä edes kuullut mistään savethedatekorteista. Ilmeisesti kyseessä on jokin uudehko ilmiö. Ajatuksena on lähettää hyvissä ajoin vieraille kortti, jossa ilmoitetaan tämä rakkauden uutinen ja päivämäärä, jonka voi sitten ajoissa suunnitella vapaaksi. Se ei kuitenkaan korvaa virallista hääkutsua, joka kattaa sitten huomattavasti enemmän informaatiota itse häppeningistä. No, me emme koe tarpeelliseksi lähettää tätä korttia, sillä kaikki tietävät, että 5. heinäkuuta on tärkeä päivä!

4) Poimikaa ideoita Häät.fi blogeista - Sinne asti en ole vielä ehtinyt.

5) Valitkaa kaaso, bestman ja muut avustajat - Tämäkin homma jo hanskassa. Morsiusneitokin on valittu - kohde ei vaan itse vielä tiedä sitä :D

6) Valitkaa hääjuhlapaikka ja catering-palvelut - Tehty! Siitä päätöksestä voi lukea enemmän täältä.

7) Varatkaa häävalokuvaus ja videokuvaus - Videokuvaus ei tullut edes pieneen mieleen. Ehkä joku sitten videoi, jos kokee sen tarpeelliseksi. Sen sijaan valokuvaus herättää enemmän kysymyksiä ja se onkin pahasti vielä vaiheessa. Joko otamme valokuvaajan omasta lähipiiristä, jolloin koko lysti tulisi huomattavasti halvemmaksi, tai palkkaamme ihan oikean ammattikuvaajan. Toisaalta lähipiiristä löytyisi muutama potentiaalinen kameran käyttäjä, mutta toisaalta en haluaisi, että vieras, jonka kutsumme juhlimaan tärkeää päivää kanssamme, joutuisi "töihin". Silti vaihtoehdon edullisuus houkuttelisi. Äh, kamalan vaikeaa.

8) Valitkaa orkesteri tai dj - Näillä näkymin musiikki tulee tietokoneelta etukäteen kootulta soittolistalta, minkä pyörimisestä vastaa se/ne, joka/jotka vastuuseen valitsemme. Myös live-musiikkia on tietysti luvassa sopivissa määrin, kun on sattumoisin käynyt niin, että lähipiiri kuhisee kaikenlaista bändi- ja musiikkitoimintaa. Ainakin kaksi lauluesitystä on jo buukattu.

9) Suunnitelkaa hääyö ja häämatka - Tähän ei olla vielä paneuduttu, muuta kuin haaveilemalla, mikä voisi olla sopivan romanttinen, mutta samalla sopivan yllätyksellinen ja seikkailua sisältävä häämatkakohde. Pohdintoja aiheesta täällä.

10) Tehkää sulhasen pukuvalita - Joo, tehdään. Tehdään sitten alkuvuodesta.

11) Valitkaa morsiamen hääpuku - Joo, sitten alkuvuodesta. Ajattelin, ettei näillä pukuvalinnoillakaan nyt ihan niin hoppu olisi, mutta toista väittävät nuo pirunmoiset hääjulkaisut. Niissä melkein uhkaillaan, että jos hääpukua ei lähde etsimään vähintään puolta vuotta ennen häitä, kaikki on pilalla - tai kaikki tulee menemään pilalle. Kai se siis on tammikuussa lähdettävä täydellisen hääpuvun metsästykseen. Toisaalta en voi olla enää enempää innoissani, mutta toisaalta suuri ahdistus alkaa jo kasvaa pelkästä ajatuksesta. Kun mä kuitenkin haluan ne kaikki. Sitten jos ei osaakaan päättää. Mitä jos mikään ei sovikaan? Tunnen tuskanhien jo puskevan pintaan.


12) Miettikää kuljetukset ja tehkää varaukset - Olemme kyllä miettineet, mutta mihinkään lopputulokseen emme ole vielä päätyneet, joten varauksista on turha haaveilla ainakaan toistaiseksi. Miten sulhanen pääsee vihkipaikalle? Miten minä pääsen vihkipaikalle? Millä pääsemme yhdessä juhlapaikkaan? Kuka on kuski? Vanha auto? Hevonen? Maalaishengessä traktori? Äh.

Duunia tässä siis riittää ja sekös aiheuttaa vallan ristiriitaisia fiiliksiä. Toisaalta näitä juttuja on niin kiva touhuta, mutta toisaalta tehtävien paljous aiheuttaa lievää paniikin omaista sydämentykytykstä. Siinä kohtaa herää väkisin kysymään itseltään, että onko tämä kaikki pakko tehdä. Eikö olisi helpompi karata aurinkorannalle ja hoitaa homma siellä muutaman todistajan turvin? Olisi, tietysti. Ei kuluisi sitä valtavaa määrää rahaa ja aikaa.

Mutta no can do. Olen haaveillut perinteisestä hääpäivästä ihan pikkutytöstä asti. Naimisiin karkaaminen (tai salaa maistraatissa piipahtaminen) tuntuu aivan liian vieraalle ajatukselle. En voi edes kuvitella itselleni ja sulhaselle sellaista. Jokainen kuitenkin tyylillään - makso mitä makso.

Kommentit

  1. Hyvä kun selvis tuo hääpäivä kun en tienny sitä! O_o Tai tiesin, että häät on heinäkuussa mutta jotenki ajattelin et ne häät on heinäkuun lopussa. :D

    VastaaPoista
  2. "...sillä kaikki tietävät, että 5. heinäkuuta on tärkeä päivä!"

    No, tietää ainakin nyt, kun on tämän lukaissut :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Sana vapaa!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polttarit 14.6.

Tie pohjoiseen - Kaunis Senjan saari

Light House Tours & Tulum - historian havinaa Karibianmerellä

Mary Kay

Levoton ja silti ihana Homer