Lomaherkkuja töihin - pähkinäiset suklaapraliinit

Klikkaa, niin saattaa ehkä saada selvää mun pakollisen hienosta fontista...

Niin kuin varmasti myös muissakin työyhteisöissä, myös meillä on tapana viedä töihin "tuliaisia", kun loma loppuu ja tiukka arki palaa. Itsellä tämä löhöily loppuu huomenna, buu. Ajattelin olla maanantain kunniaksi kuitenkin luova ja persoonallinen ja sen sijaan, että olisin hakenut kaupasta sen pakollisen Domino- ja Jaffa-keksipaketin, päätinkin tehdä herkut ihan itse!

Pari vuotta sitten innostuin kovasti konvehtien tekemisestä, siitä enemmän täällä, ja nyt, inspiraatiota hakevan tauon jälkeen, päätin kaivaa tuon konvehtikirjan taas esiin. Sieltä löyty tämmönen:

Pähkinäiset tikku-/suklaapraliinit


A) Valmista ensin praliinisuklaa. Pilko maitosuklaa (160g), sulata se vesihauteessa ja lisää siihen pähkinälevite (vaihtoehtoisesti praliiniseos voi olla vaikkapa pähkinä-manteliseosta). Hämmennä, kunnes seos on tasainen.

B) Täytä muotit (jep, sulla tuli olla myös konvehtimuotteja!) suklaa-pähkinäseoksella reunoja myöten ja laita ne kylmään, jotta pähkinäseos jähmettyy. Kun seos on jähmettynyt, upota cocktailtikut niihin. Anna kovettua ja irrota suklaatikkarit muoteista.

C) Valmista kuorrutus. Raasta maitosuklaa (160g) ja sulata se vesihauteessa. Kaada suklaa kulhoon ja koristeet (esim. vaikka ne strösselit, joita itse käytin) lautaselle.

D) Kasta tikkarit sulaan suklaaseen ja sen jälkeen kieritä niitä koristelautasella. Anna tikkareiden kovettua huoneenlämmössä.


Kommentit

  1. Heippa!
    Törmäsin blogiisi, kun googlailin konvehtien kuvia. Ihanat tikkupraliinit sulla! Mulla on kanssa tuo sama kirja, ja sieltä olen muutamia ohjeita tehnyt. Noista tikkupraliineistä olisin sulta halunnut kysyä, että mitä laitoit sinne sisälle - löysitkö kaupasta valmista praliinia vai valmistitko jotenkin itse?

    Kirsi

    VastaaPoista
  2. Praliinia en löytänyt kaupasta. Näihin sulatin vain tuon suklaan ja sekoitin sekaan maapähkinävoita, joten hieman oikaisin ;)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Sana vapaa!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polttarit 14.6.

Tie pohjoiseen - Kaunis Senjan saari

Airbnb-kokemuksia ja todellinen jackpot Meksikossa!

Light House Tours & Tulum - historian havinaa Karibianmerellä

Muutama iguaanikuva Meksikosta