13. joulukuuta 2013

13. luukku: En etsi valtaa loistoa (+ aiheen vierestä!)


Mä en muista koskaan kuulleeni mummin laulavan tätä (kirkkokuorossa tuo oli) enkä keksi mitään muutakaan syytä, miksi mä yhdistän tämän joululaulun aina mummiin. Mutta kaunis laulu tämä on. Samalla tavalla joskus kauan sitten hyljeksittynä ollut niin vahvan hengellisyytensä vuoksi kuten Maa on niin kaunis -laulukin, mutta nykyisin hyvinkin lähellä sydäntä.

Mitäpä siitä muuta turisemaan. Nyt on pää jokseenkin jäässä muutaman yövuoron jälkeen. Pakko kuitenkin kömpiä sängystä ylös, vaikka väsyttäisi kuinka. Muuten ei sitten illalla saa unta. Tänään pitäisi mennä katsomaan uusi Hobitti ja huomenissa on luvassa pientä pikkujouluntynkää.

 *  *  *

P.S. Varasin muuten tänään ajan Morsiusgalleriaan morsiuspuvun sovitusta varten ja sekös sai olon tuntumaan vähän liian aikuiselta. Tuntuu ihan pöhkölle ajatella, että minä menen sovittamaan jotain hääkolttuja. Vielähän tässä ollaan ja eletään parasta ja villiä nuoruutta... eikun. Se kolmekymppiä lähenteleekin jo uhkaavasti. Työkaverilta sain toissayönä hyvän vinkin siltä varalta, ettei Morsiusgalleriasta löydy mun monimutkaisiin mieltymyksiin sopivaa mekkoa. Jos paniikki iskee, niin juhlapukuliike Zazabella Pispalassa vaikutti oikein kivalle ja monipuoliselle puljulle.

Tässä taannoin naureskelimme tuon sulhon kanssa, että jos jostain huomaa ohittaneensa ne hurjat nuoruus- ja teinivuodet, niin ehdottomasti saunakeskusteluista. Viimeksi, kun olin tyttöporukalla saunassa, ei puhuttukaan enää bileistä ja vahingossa vedetyistä überkänneistä tai jostain muusta yhtä "tärkeästä". Puhuttiin vakuutuksista, asuntolainoista, korkokatoista, bruttopalkoista...

... minähän en niistä hommista mitään tajua, että sinänsä olisi ollut sama, jos oltaisiin puhuttu niistä noloista kännitoilailuistakin (joita siis ei tietenkään enää tällä iällä tule tehtyä!).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana vapaa!