15 luukku: Talven ihmemaa

Pahoittelut siitä, että luukku 14 jäi onnettomaksi pikapäivitykseksi. Toisaalta en kai olisi pystynyt avaamaan Kun joulu on -laulua sen enempää kuin nyt jälkeenpäinkään. Jostain syystä tuo laulu kuuluu niihin, jotka niin kovasti mummista muistuttaa. Se on myös suhteellisen tuore ilmestys tässä Riinan lempijoululaulukavalkadissa. Vuosi vuodelta se on raivannut tietään suosikkijoulubiisien joukkoon ja nyt se on siis melkoisen kunnioitettavalla sijalla 11 (vaikka tämä joulukalenteri antaakin vain pelkkää suuntaa siitä virallisesta järjestyksestä, johon näitä kaikkia joululauluja on niin vaikea asettaa)!


 

Tästä pääsemmekin itse aiheeseen eli luukkuun 15 ja sen "takaa" paljastuvaan lauluun nimeltä Talven ihmemaa. Se onkin oikein sopiva biisi tähän päivään, kun yöllä oli tuiskuttanut muutama sentti lunta maahan. Olo on heti niin paljon talvisempi ja ennen kaikkea jouluisempi. Saa nähdä kauan tätä kestää, onhan tuo sääennuste jo illaksi luvannut plusasteita tänne Manseen. Nyt alkaa todella jännittää, tuleeko joulusta musta vai valkoinen.

Talven ihmemaa on ihana joululaulu! Itseasiassa se oli pitkään mun inhokkijoulubiisien listalla (kyllä, niitä inhokkejakin on!), sillä yhdistin sen inhokkisuomalaisyhtyeeseen numero yhteen nimeltä Mamba! Mambakin on tästä kyseisestä biisistä tehnyt oman versionsa ja tuo Tero Vaaran ällötyksen väristyksiä aiheuttava ääni sai siis helposti koko biisin pilalle. Nyt olen hiljalleen päässyt yli tästä mielleyhtymästä Mambaan ja sen myötä Talven ihmemaasta on tullut yksi kivoimmista ja iloisimmista joulurallatuksista, joita tiedän...

... kiva, pelkkä Mamban mainitseminen sai mut jo epäröimään tän biisin hyvyyttä.

Mutta ei tarpeeksi!

Itse jatkan nyt sunnuntailöhöilyä ja paranemista eilisestä pikkujoulufiiliksestä. Oli hauskaa ja mukavaa, mistä kertoo ehkä sekin, että sänkyyn pääsin lähempänä puolta kuutta aamulla.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polttarit 14.6.

Tie pohjoiseen - Kaunis Senjan saari

Light House Tours & Tulum - historian havinaa Karibianmerellä

Mary Kay

Ei häitä ilman (turkooseja) kukkia