18. luukku: Nisse-polkka


Nisse-polkka on tämän joulukalenterin viimeinen "riemu-biisi". Jatkossa palataankin uskollisesti niihin mieltäni kutkuttaviin rauhallisiin ja tunteeltaan herkkiin ja syvällisiin joululauluihin, sillä niitähän sieltä parhaimmiston kärjestä tietysti löytyy!

Nisse-polkka on Tonttuparaatin ohella sellainen kappale, josta olen tykännyt jo pikkutyttönä. Siitä muistuu mieleen se lapsen jännitystä pursuava joulun odotus ja kaikki ne ihanat joulunpyhät niin lapsena kuin näin vielä aikuisenakin. Tietysti tämä hittibiisi löytyi myös siltä legendaariselta c-kasetilta!

Sitä paitsi, kyllä joulu kuuluu myös eläimille. Niin pitkään kuin muistan, hevostalli piti aina koristella itse tehdyillä, vanhoista kuusenkoristeista kyhätyillä härpäkkeillä ja tietysti metsästä haetuilta havunoksilla. Hassua oli myös se, että aina aattoiltana isä jätti hevostalliin valot pidemmäksi aikaa kuin tavallisina iltoina - aivan kuin hevoset olisivat jotenkin ymmärtäneet, että tänään on juhlapäivä... koirille ja kissoille on aina ostettu meillä joululahjat, koska ne vasta kilttejä ovat aina olleet..! No, tänä jouluna menee aika tiukalle, tuoko joulupukki mitään Millille ja Denzelille, jotka ovat olleet menneen syksyn aikana melkoisia riiviöitä... 

Milli sai lahjoja yhtenä jouluna NÄIN paljon. Yeah right.
(EDIT: Ostin kissoille kolme lahjaa... kai ne sitten aika kilttejä ovat loppujen lopuksi olleet!)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tie pohjoiseen - Kaunis Senjan saari

Polttarit 14.6.

Levoton ja silti ihana Homer

Mary Kay

Light House Tours & Tulum - historian havinaa Karibianmerellä