19. joulukuuta 2013

19. luukku: Joulumaa

Hei alkuun avautuminen. Miten sitä joskus näkeekin niin inhottavia unia? Tai oikeastaan, miksi pitää herätä niin mahdottoman ihanasta unesta kesken kaiken? Ihanatkin unet muuttuvat inhottaviksi, kun tajuaa, että se olikin vain ilkeä uni, joka tuppas vain vähän kettuilemaan ihanuudellaan.

Näin viime yönä unta, että olimme matkalla. Oh, mulla on aika kova matkakuume. Ensin seikkailimme Tansaniassa Sansibarin kuumilla hiekkarannoilla, yhtäkkiä olimmekin Kiinassa viilettämässä salamannopealla luotijunalla, jonka g-voimat saivat silmät melkein repeytymään irti. Arvatkaa alkoiko harmittaa, kun tajusin, että se kaikki oli pelkkää unta ja harhaa (siis ei se, että silmät meinasi lähteä päästä, vaan se, että olin yleensäkin matkalla!)? Tosi kettumainen temppu omalta alitajunnalta esitellä mulle mun omaa matkakuumettani yöaikaan. Argh.

Sansibar, Paje, tammikuu 2013
Seuraava ihan oikea matkakin on niin kaukana vielä. Se on se meidän häämatka. Kohdetta ei olla vielä päätetty, mutta Kuuba on hyvin vahva ehdokas. Toisaalta meidän häämatka tulee sijoittumaan mitä todennäköisimmin ensi syksylle eikä silloin kamalasti huvittaisi olla missään Karibialla, ettei sitä sitten joudu jonkun hurrikaanin riepoteltavaksi... no, saa nähdä. Onhan tässä vielä aikaa!


Sitten itse asiaan, eli luukkuun 19. Tansania, Kiina tai sen enempää Kuubakaan eivät kyllä ole mitään joulumaita. Näyttää vahvasti myös siltä, ettei Suomikaan tätä menoa. Mustaa joulua on luvattu eikä se vastaa ollenkaan sitä, mitä Joulumaa-laulussa lauletaan.

Mulla on ollut joulufiilis edelleen kadoksissa ja vaikka se eilen hetkellisesti glögistä, pipareista, lahjaostoksista, paketoinnista ja joululaulujen kuuntelusta esille hivuttautuikin, niin illalla se oli jo kadonnut. Tämä on varsin huolestuttavaa. Näin ei ole koskaan käynyt. Että näin lähellä joulua mua ei jaksaisi kiinnostaa sitten yhtään! Suuri osasyyllinen tähän lienee juurikin tuo sää. Ihan naurettavaa, ettei tuolla ulkona ole lunta! Joulumaa saatana - ehkä jossain Lapissa joo.

No, on tämä kuitenkin hyvä biisi, onhan se sijalla 6.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana vapaa!