2. luukku: Jollei jouluna ole luntaSinänsä jännä juttu, että joulu "vaatii" paljon. Totta kai joulu on joulu kävi miten kävi, mutta silti parhaimman joulufiiliksen saa niistä "the" jutuista. Esimerkiksi nämä joulurallatukset, joita tungen tänne blogiin nyt oikein urakalla. Tuntuu jokseenkin kolkolle ajatella joululaulutonta joulua.

Toinen yhtä merkityksellinen juttu on lumi. En ole ikinä pystynyt ymmärtämään, miksi joku haluaa lähteä jouluksi johonkin lämpimään palmun alle. Mikä ihmeen joulu se sellainen oikein on? Kyllä jouluun KUULUU lumi ja kylmä ja pimeä, sehän on alkuperältäänkin pakanallinen juhla, jota juhlittiin talvipäivänseisauksen ja/tai keskitalven kunniaksi. Kristinusko änki mukaan paljon myöhemmin.

Mutta, kyse ei ollut nyt siitä. Vaan siitä, että huolimatta suuresta intohimostani matkailuun, en voisi kuvitellakaan olevani missään aurinkorannalla jouluna. Minua ei saa jouluksi Suomesta mihinkään kuin pakottavista syistä (ydinlaskeuma tms.). Osaksi tämä johtunee siitä, että (kuten moni mun blogia pidempään seurannut tietääkin) rakastan joulun perinnettä ja siihen kuuluu ehdottomasti lumi. Joka vuosi pelkään mustaa joulua.
(EDIT: Niin, veljenpoika taisi tuolloin olla 4 tai 5 vuotias.)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tie pohjoiseen - Kaunis Senjan saari

Polttarit 14.6.

Levoton ja silti ihana Homer

Ei häitä ilman (turkooseja) kukkia

Mary Kay