3. luukku: Reippahasti käypi askeleetÄh, bittiavaruus ei tarjonnut mulle kuin tällaisen ärsyttävän lapsikuoroversion... mutta menköön.

... vaikka minulle se joulu on enemmänkin sellainen lötköttelyjuhla. Toisaalta kyseinen lauluhan sijoittuu aikaan ennen jouluaattoa, niihin jouluvalmisteluihin, joista niin moni tuntuu ottavan stressiä nykyisin. Pitää siivota ja pitää paistaa kinkku ja pitää koristella ja pitää kuoria perunat ja pitää hakea kuusi ja pitää tehdä sitä ja tätä ja tuota. Sitten pitää sulautua vielä siihen jättiläismäiseen ihmismassaan, joka vyöryy kadulla eteenpäin ja se koko jengi on yhtä paniikissa tästä suuresta kulutusjuhlasta kuin sinä itse.

Jollekin voi olla stressaavaa saada aikaan se täydellinen joulu. Monelle se on niin kovan työn ja tuskan takana, ettei siitä selviä rytmihäiriöittä. Itse tykkään kovasti touhuilla joulua enkä koe sitä lainkaan stressaavaksi. On ihana istua lattialla, paketoida lahjoja ja kuunnella joululauluja. Joulu on myös niitä harvoja kertoja vuodessa, kun tykkään esim. siivota tai kuoria perunoita (ellei mukaan lasketa niitä satunnaisia hulluuskohtauksia, kun on yhtäkkiä siivottava koko kämppä lattiasta kattoon, järjestettävä kaapit uudelleen ja pestävä pyykkiä 17 koneellista yhden päivän aikana...). Mun on vaikea ymmärtää, miten se kaikki touhuilu voi joillekin käydä ihan työstä.

Arvatkaa, olenko onnellinen, että tänä jouluna mulla alkaa vapaat jo 22. päivä ja pääsen oikein kunnolla valmistelemaan joulua maalle? No, ihan helkkarin onnellinen!


Että reippahasti vaan. Tämä biisi itsessään ei ole oikeasti kovin hyvä mun mielestä, mutta jotenkin siitä tulee mieleen ne lapsuudet joulut ja tohinat. Sieluni silmin näen äitini vääntämässä lanttu- ja porkkanalaatikkoa ja sulkeutuvan sitten meikäläisen nukkumaanmenoajan jälkeen olohuoneeseen paketoimaan lahjoja... saati, että tämä kyseinen biisi löytyi siltä kuuluisalta c-kasetilta ja olihan sitä kuunneltava, kun ei aina jaksanut ohikaan kelata!
_

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polttarit 14.6.

Tie pohjoiseen - Kaunis Senjan saari

Light House Tours & Tulum - historian havinaa Karibianmerellä

Mary Kay

Ei häitä ilman (turkooseja) kukkia