30. joulukuuta 2013

Flashbacks 2013

Ennen kuin blogi palaa ihan kokonaan joululomaltaan taas enemmän tai vähemmän aktiiviseksi, ajattelin jakaa kanssanne menneen vuoden. Kurkkasin juuri mitä löytyy mun facebook-profiilin Katsaus vuoteesi 2013 -painikkeen alta ja vasta sen jälkeen mä tajusin, miten mennyt vuosi on kaikin puolin ollut loistava! Vielä eilen ajattelin, että siinähän tuo on mennyt kuin kaikki muutkin vuodet tähän mennessä, mutta yhtäkkiä mä muistinkin kaikkea aivan mahtavaa ja ihanaa, mitä on tässä mun tavallisessa elämässäni sattunut.

Tammikuu 
Vuosi 2013 alkoi aivan mielettömän huikealla matkalla itä-Afrikkaan, Tansaniaan! Se on ehdottomasti yksi upeimmista matkoista, jonka olen koskaan tehnyt. Tansanian kuhisevat suurkaupungit, valkoiset hiekkarannat ja silmän kantamattomiin jatkuvat savannit tulevat säilymään muistoissani elävinä ja todentuntuisina varmasti hamaan loppuun asti - ellei sitten matkalla iske pahanlaatuinen dementia, joka sekoittaa totaalisesti mun pitkäaikaismuistin (kokemuksesta voin kertoa, että dementiaa syystä tai toisesta sairastavat ihmiset hyvin harvoin unohtavat menneisyytensä. Lähimuisti on se, joka tökkii).
P.S. Tammikuussa sain myös elämäni ensimmäisen vakituisen työpaikan! Kuinka mahtavaa!

Helmikuu
Helmikuu taisi olla tämän vuoden tylsin kuukausi, vaikka pitikin sisällään Akateemisen Kyykän MM-kisat ja niiden legendaariset jatkot, joista - kumma kyllä - ei ole yhtään todistusaineistoa ainakaan tällä omalla läppärilläni... yleensä tällaiset tärkeät eventit tulee ikuistettua kameralle, mutta ilmeisesti kyseinen tapahtuma on ehkä polttanut kameran muistikortin tuhkaksi tai jotain...

Maaliskuu
Maaliskuussa rakastuin lumikenkäkävelyyn! Lisäksi pääsin pitkästä aikaa (sen ainoan kerran kuluneena vuonna) hevosen selkään ja vieläpä voitin monta vuotta kestäneen kammoni laukkaamista kohtaan! Tämän kaiken ohella vaikutuin Heurekan Body Worlds -näyttelystä niin, että pidin sitä pitkään pelkkänä huijauksena!


Huhtikuu
Huhtikuussa iski hirvittävä häähullutus. Silloin jotenkin ensimmäistä kertaa tajusi, että ei saatana! Tässähän pitää tehdä kaikenlaista... ihan kuin niillä kaikilla koristuksilla sun muilla järjestelyillä olisi silloin ollut niin kova kiire (toista se on muutaman kuukauden kuluttua, iiks!). Onneksi ankarimmat täpinät ehtivät laantua, jotta en ihan olisi heti kyllästynyt koko hommaan. 

Pääsiäisenä olimme Koskenpäällä GRILLAAMASSA.  Kyllä, "kesän" ensimmäiset ulkona paistetut grillikyrsät maistuivat aika hyvälle! Minä ja isosiskoni kävimme hakemassa metsän laidasta grillitikkuja (joita ei ikinä sitten tarvittukaan) ja isoveli ja sulhanen raivasivat tien grillille, jonka päällä ja edessä oli varmasti kolme metriä hankea!

Toukokuu
Vappua juhlittiin kiltisti töissä. Sen sijaan toukokuu sai muuten huikaisevan alun, kun kokoonnuimme Himokseen juhlistamaan... jotain... ehkä kenties ihania ihmisiä ympärillämme! Meitä olikin melkoisen komia porukka koolla!
Loppukuusta osallistuin Tampereella Likkojen lenkille muutaman työkaverin kanssa ja samaisena iltana juhlittiin isommalla työporukalla muutaman kollegan läksiäisiä. Se oli mukavaa se, vaikka se tarkoittikin muutamasta loistavasta työkaverista luopumista.

Kesäkuu
Kesäkuun ensimmäinen viikko oli lomaa sitten Tansanian hiekkarantojen! Vietin sen kokonaan mökillä Päijänteen rannalla ja en olisi enää parempia kesäkelejä osannut toivoakaan. Lämpötila keikkui +30 lähes koko viikon, mutta toi mukanaan myös muutamia ukkoskuuroja. Kesäkuussa koitti myös jokavuotiseksi ilmiöksi muodostunut kesäleskeys. Juhannus vierähti myös mökillä hyvässä seurassa, vaikka meidän Denzel-poika vähän äijämäisiä tuhojaan tekikin. Siitä se ajatus sitten lähti ja pojan pallit leikattiinkin kuun lopussa.

Kesäkuussa taisi minuun myös sitten iskeä ihan pieni kalastuskärpänen...

Heinäkuu
Heinäkuun alussa löysin itseni Himoksen Jysäri-festareilta, joka oli yksi kesän odotetuimmista häppeningeistä (Jysäri sai muuten melkoista tuulta purjeisiinsa, sillä ensi kesänä tuo samainen ysärimusiikin mekaksi muotoutunut festivaali saa jatkoa! Harmi, että juuri tuona viikonloppuna sattuu olemaan eräskin hääjuhla...)! Samalla tuli koluttua läpi myös Jämsän ravit ja sillan aluset niin kuin pahaiset teinit konsanaan...

Kuun lopussa oli tietysti Heinäfest, ehkä kaveriporukkamme odotetuin festari Koskenpäällä. Pitkin vuotta joku aina kyselee, että "onkos ensi kesänä Heinäfesti?" "Mää katoin, että kuninkuusravit on sillon ja sillon, eikös sitten ole Heinäfestikin?" "Mää varaan sitten sen aittapaikan jo nyt!". Itsehän en ole juurikaan festareita kiertänyt, muutaman kerran olen ollut Himos-festareilla juhannuksena ja viime kesänä tosiaan Jysärissä, mutta en Heinäfestiä voittanutta ole vielä vastaani saanut!

Mulla oli tärkeää asiaa Jysärissä.
Kalassa Kalajärvellä. Kalaa ei tullut.
Elokuu
Elokuu oli helmikuun ohella toinen hieman hiljaisempi kuukausi. Toisaalta taakse jäänyt kesä ja edessä häämöttävä tekemisen täyteinen syksy vaati pientä latausta. 

Elokuinen ilta Koskenpäällä.
Syyskuu
Syyskuun alussa mulla oli toinen kesälomaviikko ja sen vietimme kaukana pohjoisessa. Ajoimme Kilpisjärvelle ja sieltä pohjois-Norjaan tarkoituksena ihastella Skandeja ja narrata kalaa.

Valtatie 21

Valtatie 21: Muonio - Kilpisjärvi

Kilpisjärvi


Lyngen-vuono lähellä Skibotnia.
Myöhemmin syyskussa minä ja muutama ystäväni opimme meikkaamaan. Kyllä, sellaista taitoa, vaikka sitä jo useamman vuoden on tullut treenattua, ei ollut ehkä ihan vielä tullut sisäistettyä. Mary Kay-meikkikutsuilla meikkasimme itsemme alusta loppuun itse, mutta jälki oli kuin ammattilaisen jäljiltä (no ei ehkä ihan). Samaisena iltana päätimme komeissa meikeissämme suunnata Tampereen yöhön. Lokakuu
Mitäs kaikkea lokakuussa tapahtui? Ainakin eräs kostea ilta Vilppulassa. Toinen kostea ilta Tampereella. Ihan jäätävä tauti, vaikka mitään tautia ei oikeastaan ollutkaan. Ainakin se esti mua osallistumasta Monty Robertsin Suomen vierailulle, jota odotin kovasti.

Marraskuu
Syysloma Tallinnassa kylpylässä rentoutuen.


Keskiaikainen ravintola Draakon, jossa syötiin kaljaa ja makkaraa.Joulukuu
Joulukuusta on nyt päälimmäisenä tietysti itse joulu, sillä edellisestä joulusta Koskenpäällä oli aikaa kaksi vuotta. Syötiin ja juotiin kuin siat, pelattiin pelejä ja väiteltiin, onko Lontoo kiinnostava matkakohde vai ei.
 
Onnellista uutta vuotta 2014 kaikille tutuille 
ja kaikille ihanaisille lukijoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana vapaa!