7. joulukuuta 2013

Itsenäisyyspäivän idiootit!

Kylläpä on tänään puhuttanut ja ennen kaikkea suututtanut tuo eilinen rähinöinti täällä Tampereella. Pahoittelut etukäteen: teksti sisältää rumia sanoja.

Tampereen poliisi: "Rosvojoukko halusi vahingoittaa juhlavieraita"

Ymmärrän toki mielenosoittajien perimmäisen syyn lähteä tähän touhuun. Suomalaiset ovat aivan liian kilttejä ja ottavat vastaan kaiken paskan, mitä tarjoillaan. Kahvipöydissä kohistaan ja murehditaan elämän vastamäkiä, mutta kukaan ei koskaan tee asialle mitään. No, ehkä kerran vuodessa kymmenen tyyppiä heiluttelee banderolleja eduskuntatalon edessä. Muualla Euroopassa ja maailmalla ihmiset ihan oikeasti tuovat julki mielipiteensä, jos he kokevat joutuneensa vääryyden kohteeksi. Mutta ei Suomessa. Meillä suorastaan nuollaan vallanpitäjien persettä. Siksi mielestäni tämä Tampereella puhjennut mielenosoitus oli hyvä edistysaskel. Mutta mitään muuta hyvää siinä ei sitten ollutkaan.

Mikä tuo mielenosoittajien pointti lopulta edes oli? Miten he edes kuvittelivat, että tuollainen silmitön riehunta; ikkunalasien rikkominen ja jääkiekkomailoilla virkavallan uhkaaminen mitenkään edesauttaisi asiaa, jota he lähtivät ajamaan? Onko joku joskus hyötynyt tuollaisesta päättömyydestä, suoranaisesta idioottimaisuudesta, häh?

Ja jos niin ottaa päähän se, että Suomen tyyli juhlia itsenäisyyttä on se, että taviskansa töllöttää televisiosta, kun kerma juhlii, niin mikä estää järjestämästä omia juhlia?

Ei kun ai niin. Vaikka tuollainen riehunta, josta ei seuraa mitään muuta kuin liuta syytteitä, ei itse asiaa niin auttaisikaan, niin ainakin nämä riehujat ovat nyt tehneet selväksi koko Suomen kansalle, miten niitä vituttaa tuollainen juhlinta. No, sehän se on tärkeintä. Ja ennen kaikkea: kun vituttaa, niin saa tehdä ihan mitä vaan. Ihan mitä vaan! Vaikka lyödä täysin viatonta poliisihevosta jääkiekkomailalla niin, että hevonen saa avohaavoja! Siis mitä vittua!

Juu, mielenosoittajat ovat varmasti äärimmäisen ylpeitä itsestään. Etenkin seuraava nuori marttyyrinpoikanen, joka on oikein päässyt Iltalehden haastatteluun! Ensimmäinen mielenosoittaja putkasta ulos: "tehtiin, mitä piti". Voi, mikä sankari hän onkaan...

"Eliitti ei vaan saa juhlia, pitäisi olla kaikelle kansalle enemmän"
No, mene perkele ja järjestä omat kekkerit, jos niin rasittaa! Sitä paitsi "linnassa" oli tänä vuonna hurjasti enemmän sotaveteraaneja kuin aikaisemmin ja minusta oli suorastaan loukkaus heitä kohtaan, että kaupungilla pistettiin hulinaksi!

"Kädet sidottiin selän taakse ja väännettiin. Minut vietiin autoon ja yöksi putkaan. Siellä oli aika kovat rähinät ja poliisilla aika väkivaltaiset otteet"
No BYHYY. Niin voi käydä, jos alkaa virkavallalle vittuileen. Aivan turha parkua väkivaltaisia otteita, jos itse käyttäytyy kuin idiootti poliisia kohtaan. Ihan oikein tehty poliisilta.

Huh. Sainpas purettua tämän ärsytykseni.

Itsekään en erityisemmin pidä tästä Suoman tavasta juhlia itsenäisyyttä, koska totta kai se kuuluu meille kaikille suomalaisille eikä pelkästään marttyyrimmekin mainitsemalle eliitille. Minua ei kuitenkaan hermostuta, että myös tämä eliitti juhlii. Saavat juhlia ihan niin paljon kuin lystäävät. Mutta miksi taviskansa "juhlii" tuijottamalla tätä eliitin juhlaa televisiosta? Mitä ihmeen juhlimista se on? Miksi pitää arvostella julkkisnaisten iltapukuvalintoja, kun voisi itsekin vetää ylleen hienon koltun?

No, myönnän. Itse möllötin koko illan kotona ja katselin juhlia. Olisin itsekin kai juhlinut, mutta aamuvuoro hieman rajoitti. Onneksi kuitenkin katsoin, sillä itsenäisyyspäivän konsertti Tampere-talossa oli mielestäni todella upea! Presidenttipari oli valinnut todella hienot kappaleet konserttiin. Aloin melkein itkeä, kun isoääninen nainen esitti Maan korvessa -kappaleen tai kun lopussa soi Sibeliuksen Finlandia, joka toimii aina. Myös silloin, kun ei ole itsenäisyyspäivä! Katkelmat suomalaisesta kirjallisuudesta olivat myös mielestäni tosi hyvä veto! Toivoin, ettei show olisi loppunut koskaan!

Muuten itsenäisyyspäivän vietto kuluikin sitten pitsaa syöden ja Ellokselta ale-tilausta tehden. Hurraa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana vapaa!