Joulukalenteri, 1. luukku: Joulupukki matkaan jo käy
Koska itselleni yksi joulufiiliksen tärkeimmistä tekijöistä on ehdottomasti kauniit, koskettavat ja riemukkaatkin joululaulut, ajattelin, että (the first ever in this blog) joulukalenterin teemana olisi esitellä joka päivä aina aattoon asti yksi suosikkikipaleeni.

Pitkään kestäneen harkinnan jälkeen päädyin siihen, että mitä lähemmäs jouluaatto tulee, sitä enemmän kyseisestä biisistä tykkäilen. Lauluja oli tietysti hankala saada edes jonkinlaiseen "paremmuusjärjestykseen", sillä rakastan niitä kaikkia, niin pakanallisia kuin hengellisiäkin, mutta kyllä ne suurin piirtein ainakin jonkinmoisessa järjestyksessä ovat.

* * *

Tässä ensimmäinen luukku! Joulupukki matkaan jo käy -biisi muistuttaa niin paljon juurikin lapsuudesta. Miten monena jouluna kuuntelinkaan erästä ikivanhaa, sini-valkoista Parhaat joululaulut -c-kasettia soittimesta ja myöhemmin korvalappustereoista ja tietysti tämä biisi soi muiden joukossa. Joskus jopa kelattiin kasettia replayta varten. Oi, niitä aikoja. Niitä c-kasetti-aikoja.

Näihin lyriikoihin on sisällytetty niin hyvin se, mistä lasten joulussa on kysymys: lahjoista tietysti! Lisäksi tulee mieleen, miten itse lapsena aina kovasti pelästyi, jos "äiti oli nähnyt ulkona tontun jäljet" tai joskus kesken kiivaimman kinastelun isoveljen kanssa ikkunan takana ihan oikeasti vilahti punainen lakki! Hitto, että pelotti, että nyt jää lahjat saamatta... no, eihän ne ikinä jääneet.

Pienenä oli muuten tosi tylsää saada pehmeä paketti. Niissä harvoin oli mitään lelua.Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tie pohjoiseen - Kaunis Senjan saari

Polttarit 14.6.

Levoton ja silti ihana Homer

Mary Kay

Light House Tours & Tulum - historian havinaa Karibianmerellä