Edullisen hääkuvaajan metsästys

Ensimmäinen todellinen suurta hätää aiheuttava tekijä häiden suunnittelussa on ollut yllättäen valokuvaajan hommaaminen. Ensinnäkin: mistä sellaisen löytää? Toiseksi: mistä sellaisen löytää edullisesti?! Kolmanneksi: mistä sellaisen löytää edullisesti ennen kuin kaikki on jo varattu?!

Takataskussa oli muutama lähipiirin kuvaaja, minkä lisäksi aloitin etsinnän ihan rehellisesti googlettamalla. Ehdotuksia haettiin myös Facebook-päivityksen kautta. Kyllähän noita vaihtoehtoja sitten alkoi pulpahdella esiin sieltä sun täältä. Lähipiirissä kuvaus olisi tullut huomattavasti halvemmaksi, sen sain todeta selatessani ammattikuvaajien nettisivuja. Kalleimmillaan hinnat olivat yli 2000 euroa ja halvimmillaan +700 euroa! Pakko myöntää, että ammattikuvaajien hinnat olivat lennättää mut pyllylleen ja se kaikki oli aikeissa vesittää meidän hääbudjetin ihan täysin! Alkoi siis kiivas harrastekuvaajan etsintä, joka ajoi meitä pitkin bittiavaruutta ja Facebookia.

Iski kamala paniikki, kun kaikki toisensa jälkeen kieltäytyivät pestistä. Nyt fiilis on jo parempi, sillä Facebookin kautta esille bongahtanut ammattikuvaaja laittoi s-postilla hinta-arviotaan ja se kuulosti oikein hyvälle ja huojentavalle (ainakin noiden keskiarvoltaan tuhannen euron hintatarjousten keskellä!) (ja ottaen huomioon myös sen, ettei kuvaaja tavallisesti edes kuvaa häitä). Hintaan ei sisälly kuin vihkitoimitus, potrettikuvaus ja kuvien käsittely, mutta toivossa eläen kyselin, mitä maksaisi vielä muutaman tunnin lisäsessio häävastaanotolla. Ajateltiin, että se riittäisi ja loput häiden kuvista voisi sitten nakittaa jollekin, joka edes vähän osaa ottaa kuvia sinne päin, mutta ei tietystikään niin orjallisesti heiluisi sen kameran kanssa.

Vielä tosin odotellaan vastausta muutamalta taholta. Vielä vähän hermostuttaa, että mitä tästäkin nyt tulee ja tuleeko mitään ja mitä jos kukaan ei ota kuvia. Tai kyllä niitä kuvia varmaan otetaan, mutta... tiedättekö? Ei se määrä, vaan se laatu.

Bridezillan elkeet ovat jo käsillä...

Kommentit

 1. Löysin tässä jokin aika sitten netinsyövereistä pari kivaa kuvausidean häihin. Molemmmissa ideoissa on ollut ensin virallinen kuvaaja esim. kirkossa ja sitten potrettikuva.

  1) Ostaa joka pöytään 1-2 kertakäyttöistä kameraa ja juhlavieraat saavat kuvata sitten mitä haluavat ja ikuistaa päivän niinkuin itse sen näkevät. Tosin kuvien laatu ei välttämättä ole hyvä, mutta hauska sitten kattoa miten muut ovat päivän nähneet.
  2) Toisena ideana instagram tai vastaava sivusto tai paikka mihin kaikkia häävieraita pyydetään lisäämään omalta kameralta kaikki hääpäivä kuvat (aika monellahan häävieraalla on oma kamera matkassa). Sillon kuvia on tosi paljon ja niistä voi valita sitten parhaita ja varmasti koko päivä on tullu ikuistettua. Tosin ei niiden kuvien laatu välttämättä silloinkaan ole kovin hyvä.

  VastaaPoista
 2. Siis tuon ekan olen joo kuullut. Mutta jotenkin tuntuu, etten mä sellaista haluaisi. Kuitenkin jossain kohtaa joku ottaa liikaa olutta ja sitten onkin "tosi hienoja" kuvia... tai sitten filmi on täynnä sellaisia kuvia, joissa ei näy päitä, rajaukset on kummalliset tms. Kyllä, Bridezilla täällä ilmoittaa itsestään ;D

  VastaaPoista
 3. Tuo riskihän siinä aina on olemassa. Toivottavasti saatte kuva-asiat järjestettyä! :) Kerrohan sitten miten meni hääpuvun metsästys! :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Sana vapaa!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polttarit 14.6.

Tie pohjoiseen - Kaunis Senjan saari

Light House Tours & Tulum - historian havinaa Karibianmerellä

Mary Kay

Ei häitä ilman (turkooseja) kukkia