Juhlakengät - millaiset?

Nyt kun se tärkein, hääpuku, on hommattu, täytyy miettiä, mitä muuta sädehtivä morsmaikku tarvitsee suureen päiväänsä. Ennen kuin lähden tuskailemaan alan liikkeeseen alusvaatteiden kanssa, yksi tärkeimmistä elementeistä on KENGÄT. Hääkenkien budjettiin olen heittänyt 80 euroa, mutta uskoisin, että tässä kohtaa voin jäädä reilustikin plussalle. Niiden ei nimittäin todellakaan tarvitse olla mitään designia, kun muutenkin niin kovin vähän tulevat näkymään helman alta.

Minkälaiset kenkien tulee olla?

1) Matalapohjaiset.

Vaikka pidänkin korkokengistä paljon ja vaikka ne astetta tyylikkäämmät olisivatkin, haluan silti panostaa mukavuuteen. Korkokenkiä tulee arjessa käytettyä todella harvoin, joten yksi kokonainen päivä korkojen päällä voisi käydä aika helvetilliseksi. En missään nimessä tahdo pilata päivääni tuskailemalla rakkojen ja kipeiden päkiöiden takia! En myöskään aio ostaa kaksia kenkiä, korollisia ja matalapohjaisia hätätilanteiden varalle, sillä on vain helpompaa ostaa suoraan matalapohjaiset kengät.

Lisäksi, kun on tuota pituutta jo muutenkin niin kovin paljon, en halua erottua hääpäivänä siksi, että olen puoli päätä sulhasta pidempi. Se, että olen muutaman sentin sulhasta pidempi, ei saa korostua, vaikka muuten se ei mitään ongelmia meillä arjessa tuotakaan.

Edullisten, matalapohjaisten kenkien metsästys on edelleen käynnissä, mutta näistähän mä ihan oikeasti haaveilen (vaikka tiedän, että pilaisin oman päiväni näitä käyttämällä):
2) Ylläolevista kuvista huolimatta matalapohjaiset ballerinat tai sandaalit

Ballerinat olisivat yksinkertaiset - voisi olla myös pieniä kivoja yksityiskohtia! - ja perinteiset, mutta mitä jos varpaat alkavat hikoilla? Ballerinoissa tai sandaaleissa seisominen olisi minulle itselleni luontevampaa eikä tarvitsisi pelätä, milloin sitä kompuroi turvalleen kaiken hääväen silmien edessä. Olisi varsin nöyryyttävää muljahtaa nurin alttarille astellessa tai häävalssin soidessa. Oh, se olisi niin mun tuuria.

Siis hakusessa on oikeasti tämäntyyliset:


3) Valkoiset.

Vaikka toisaalta pieni yllätys olisikin laittaa jalkaan joko turkoosit tai latten väriset kengät (teemavärejä mukaillen). Lopulta, eihän niitä kenkiä niin moni näe ja tuskin kukaan tarkoituksella tiiraa (paitsi ehkä joku kova kenkäfriikki). Voisi olla hämmentävää, jos helman alta vilahtaisi räikeän värinen kenkäpari... nojoo. Perinteiset häät, perinteiset värit. Kyllä niiden valkoiset kuuluu olla.

Ensi viikolla lähden etsimään kenkiä, nettikaupoistakin on muutamat potentiaaliset ehdokkaat kävelleet jo vastaan. Se huono puoli nettikenkäkauppojen selailussa on, että sieltä kävelee usein vastaan myös sellaisia kenkiä, joita mä en oikeasti tarvitsisi, mutta jotka mun on tietysti pakko saada.

Kuten esim. eilen illalla Bubbleroomista bongaamani gladiaattorisandaalit. Siis pakko ostaa, vaikka kesäänkin on vielä aikaa!

Kommentit

 1. Oih ihanat noi blingbling kengät!!

  VastaaPoista
 2. Tykkäisin niistä tosi kovasti, löytyisipä vaan nuo blingblingit hopeisena, niin sopisi teemaan :D

  Jep, bridezilla mikä bridezilla. Kaiken pitää olla just eikä melkeen :D

  VastaaPoista
 3. Itse löysin täydelliset hääkengät ihan vain pelastusarmeijan kirppikseltä. Kannattaa tsekkailla, jos budjetin suhteen haluaa erittäin paljon plussalla pysyä. Itse en meinaan hääkengistäni maltaita maksaisi ja itse sain tosi mukavat,simppelit, nätit ja laadukkaat nahkakengät 4,5eurolla. Kerran vissiin joku morsian häissään käyttänyt.

  VastaaPoista
 4. Erittäin hyvä pointti muuten! Tykkään muutenkin kierrellä kirppiksiä, joten mikseikös sieltä hääkenkiäkin löytyisi hyvällä tuurilla! Kiitti vinkistä, en kai ite olisi tajunnut noin päivän selvää juttua! :)

  VastaaPoista
 5. Hitsi, nää vikat kengät ois makeet ihan kesäkäyttöönkin! :) Tosin häihin valkkaisin ehkä pienet korot, olisi jotenkin juhlavampi tunnelma! ^_^

  ❤: Lotta / My Happybubble

  VastaaPoista
 6. Itsellä ei juhlallisuuteen vaikuta se, että onko korkoa vai ei. Sitä paitsi, korkoa en voi valita edes muutamaa senttiä, vaikka haluaisinkin, koska se vaikuttaa mun puvun helman pituuteen, joka tällä hetkellä on juuri täydellisen sopiva :)

  VastaaPoista
 7. Tosiaan, ajattelin ostaa sellaiset kengät, joita voi sitten käyttää huoletta arjessakin.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Sana vapaa!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polttarit 14.6.

Tie pohjoiseen - Kaunis Senjan saari

Light House Tours & Tulum - historian havinaa Karibianmerellä

Mary Kay

Levoton ja silti ihana Homer