Hääparin muistilista: 2 - 5 kk häihin

Avioliiton esteiden tutkinta
Kuulutukset haetaan omasta seurakunnasta ja ne ovat voimassa neljä kuukautta + yhden viikon. Kiirettä ei siis vielä toistaiseksi ole, mutta eiköhän me tässä joku keväinen päivä eksytä tuonne Herwoodin seurakunnan juttusille. Niistä sitten ajankohtaisempana lisää!

Ihanaa, vihdoin värikkäitä kevätkukkia kotona!
Vihkisormusten valinta
Oh, tämäpä se vasta tärkeä asia! Koska heinäkuussa sormeeni pujotettava vihkirengas on oletettavasti ja toivottavasti viimeinen koskaan vasempaan nimettömääni tarkoitettu sormus, sen täytyy olla juuri täydellinen, jotta sitä jaksaa katsella hamaan loppuun asti. Sormuskaupoilla emme ole vielä käyneet. Ideoita ja ajatuksia vihkisormuksesta on kuitenkin ehtinyt hyvinkin muotoutua. Sen tulisi olla valkokultaa (kuten kihlasormuskin) tai hopeaa ja siinä voisi olla muutama pieni ja nätti upotettu timantti. Ei kiitos ulkoneville "Hollywood-timanteille"!

Kuulin kuitenkin juorun, jonka mukaan kultaisen sormuksen rinnalle ei sopisi hopeinen sormus, sillä materiaalit saattavat ajan myötä "syövyttää" toisiaan tai tehdä jotain muuta yhtä ikävää toisilleen. Hopeiset sormukset olisivat edullisempia, mutta mitä mun valkokultainen kihlasormus siitä sitten tykkäisi... onko kenelläkään tietoa asiasta?

Juhlakenkien etsintä
Tämä operaatio on ollut käynnissä jo hetken aikaa. Kenkäkauppoja kierrellessäni tarjonta on toistaiseksi ollut huono. Kesäkenkäinvaasiota odotellessa... samalla olen kuitenkin suunnitellut sukeltavani kierrätyskeskusten ja kirpputorien ihmeelliseen maailmaan, sillä kuulin huhun, että sieltä saattaa putkahtaa esiin kerran käytetyt valkoiset juhlakengät täysin moitteettomassa kunnossa! Siitä, millaiset kenkien tulisi olla, kirjoittelin jo täällä.


Kutsukorttien suunnittelu ja askartelu
Checked! Edelleen vähän harmittaa, ettei niistä tullut niin siistejä kuin olin ajatellut, mutta se on myöhäistä nyt. Kyllä mä vielä pääsen tästä ylitse. Pääsen. Kutsukorttihelvettiäni voi palauttaa mieliin vielä täältä.

Häälahjalistan laatiminen
No, mutta meillepä ei ole tulossa minkään sortin häälahjalistaa mihinkään! Mitään kippoa ja kuppia emme kaipaa jo valmiiksi ylitse pursuavia kaapin nurkkia täyttämään. Sen sijaan haluamme lahjaksi elämyksiä, jotain sellaista, jota me oikeasti kaipaamme: tällä hetkellä häämatkakassan kerryttämistä. Röyhkeää tai sitten ei, ainakin olemme rehellisesti esittäneet toiveemme.

Hääkutsujen lähetys
Tämän viikon loppuun mennessä lähes kaikki kutsut ovat lähteneet matkaan! Kutsut leviävät ympäri Suomen Rovaniemeltä Kuopioon ja Kuopiosta Helsinkiin. Pisimmälle matkalle pääsevät ne, jotka lentävät Sveitsinmaalle asti!

Lista ilmoittautuneista vieraista
Tätä katsellaan sitten toukokuussa, jolloin kaikkien osallistuvien vieraiden nimet ovat tiedossa.


Morsiuskimpun ja sulhasen vieheen suunnittelu
Siinäpä dilemma. Juhlien kukkien tulee mukailla häiden väriteemaa (turkoosi-vaalean ruskea-valkoinen). Ihan ykköshaaveena ja -toiveena mulla olisi rakentaa hääpaikan kukitukset luonnonkukista ja -kasveista. Ongelma on vain se, ettei Suomen luonnossa taida heinäkuussa kukkia mitään turkoosia. Kissankellot, mun ehdoton suosikkiluonnonkukka, voisivat olla jo kukassa, mutta nekin ovat kuitenkin aivan väärän värisiä...

Morsiuskimpun ja sulhasen vieheen tulisi olla samaa kukkateemaa ja niinpä ongelma säilyy edelleen. Asiaa pitkään pohdittuani olen kuitenkin tullut tulokseen, ettei olisi niin suuri synti ostaa turkooseja kukkia kaupasta ja yhdistää niitä luonnonkukkiin. Ajattelin siis olla vallan omatoiminen ja rakentaa itse oman morsiuskimppuni. Tai sellainen ajatus se vaan on - idea. Sulhon viehe voisi sitten olla se kaupan turkoosi kukka.

Turkooseja kukkaehdotuksia kenellään?

Koristeiden ja opasteiden suunnittelu
Oi voi, palataan tähän sitten lähempänä kesää. Ajatuksia ja ideoita on mainiosti, mutta en vielä uskalla näpertää mitään, jos myöhemmin keksinkin jotain vielä mahtavampaa!


Valssin treenaaminen
Kyllähän nyt valssi taittuu treenaamattakin! Onhan tässä sentään käyty viisi vuotta sitten lavatanssikurssi...! Öh, no ehkä pieni mieleen palauttelu olisi paikallaan...

Aikavaraukset kampaajalle, meikkaajalle ja parturiin
Alustavien suunnitelmien mukaan saan hääkampaukseni häälahjaksi eräältä tuttavaltani, sanoinkuvaamattoman valtavan iso kiitos siitä hänelle! Sulhon hiukset tulevat myös tarvitsemaan siistimistä, mutta uskon, että pelkkään siistimiseen on helppoa varata aika viime hetkilläkin (viikko-pari ennen h-hetkeä). Seuraavina keisseinä things-to-do-listalla on myös aikavarauksen tekeminen meikkiin, jolla saa tän mun couperosan naaman piiloon kokohela päiväksi!

(Kosmetologille ajanvaraus)
Tästä mä en ole vielä varma. Tarvitsenko mä kosmetologia ja jos tarvitsen, niin mihin erityisesti? 

Ajanvaraus manikyyriin/pedikyyriin
Voi, ja manikyyrinkin minä alustavien suunnitelmien mukaan olen saamassa häälahjaksi, voi miten ihanaista! Ihan perinteinen ranskalainen manikyyri on ajatuksissa. Pedikyyri on hieman kysymysmerkillä. Toisaalta, jos päädyn juhlakenkien valinnassa vaikkapa varpaat paljastaviin sandaleihin, niin silloinhan olisi suotavaa ja mukavaa, että myös varpaankynnet olisivat kondiksessa.


Hääpäivän ohjelman suunnittelu
Tähänkin on vielä aikaa, kunhan saadaan ensin koottua esiintyjiä ja sen sellaista. Tässä kohtaa pitänee ottaa mukaan keskusteluun myös kaaso ja bestman.

Lopullisen vihkikaavan ja musiikin valinta
Vihkikaavaksi valitsemme varmasti sen lyhyemmän, sillä omasta kokemuksesta tiedän, että lyhyempi parempi. Pitkään, ennen kuin edes mitään häitä oli tiedossa - saati sulhasta, olen ollut hyvin tietoinen, mikä tulee olemaan meikäläisen häämarssi, se kun astellaan alttarille ja kaikki tuijottavat. Nyt mun mieli on kuitenkin lähtenyt muuttumaan radikaalisti. Ennen pidin hienona ajatuksena eeppistä Imperial Marchia, nyt haluankin jotain aivan muuta. Haluankin jotain perinteistä, ainakin sisääntulomarssiin. Erkki Melartinin Wedding March (Prinsessa Ruusunen) on tällä hetkellä vaihtoehto numero uno.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mesoamerican Barrier Reef: kuka snorklaa ja kuka saa paniikkikohtauksen

Tie pohjoiseen - Kaunis Senjan saari

Polttarit 14.6.

Ei häitä ilman (turkooseja) kukkia

Ehkä maailman paras perunavelli porkkanalla ja sipulilla!