Kannabis-ilta ja muutama hassu mieleen jäänyt ajatus

Eilen tuli TV2:lta Kannabis-ilta. Koska aikaisemmin nämä Ylen teemaillat ovat olleet varsin mielenkiintoista katseltavaa, päätin tälläkin kertaa asettua ruudun ääreen odottamaan, milloin natsikortti heitetään kehiin. Natsikorttihan on ihan must-juttu, kun on kyse Ylen teemailloista. Sehän saatiin vedettyä mukaan mm. susi-keskustelussakin, jos joku muistaa.

Amsterdam 2008
En ala eritellä, olenko itse henkilökohtaisesti kannabiksen laillistamisen puolesta vai sitä vastaan, koska en yksinkertaisesti oikein itsekään tiedä. Ajatuksia on puolin ja toisin, mutta raja on niin häilyvä, etten oikein uskalla alkaa arvailla omaa kantaani. Eilinen keskustelu kuitenkin herätti muutamia ajatuksia, jotka haluaisin täällä jakaa.

Keskustelussa oli muutamia aika kummallisia hetkiä. Itseäni eniten ärsytti ruudun alareunaan ilmestyvät tweetit ja tekstiviestit, joissa puhuttiin kannabiksen laittomuudesta: "koska kannabis on laitonta, tietysti se on väärin" tms. Tämän tyyliset kommentithan ovat täysin perustelemattomia heittoja, joilla ei loppupeleissä ole mitään tekemistä itse keskustelun kanssa. Verrataan sitä vaikkapa muslimien sharia-lakiin, jonka mukaan naiset pakotetaan käyttämään huivia. Eli sekin on automaattisesti oikein, koska kyseessä on kuitenkin laki? Mietitäänpäs nyt, kuinka monen mielestä tämä laki on kaikessa laillisuudessaan kuitenkin väärin.

Se, että laissa määritellään jotain, ei välttämättä tarkoita, että se olisi automaattisesti ja täysin kyseenalaistamatta aina oikein.

Amsterdam 2008
Pointsit haluan heittää keskusteluun osallistuneelle opettajalle. Valitettavasti hän tulee saamaan niskaansa varmasti uskomattoman paskamyrskyn niin kollegoiltaan kuin hurjistuneilta vanhemmiltakin - kuin ehkä koko Suomen mielensä pahoittavalta kansalta... jossain kohtaa opettajalta kysyttiin, että miten hän voi tehdä opettajan työtä, jos käyttää kannabista. Ihan jäätävän kummallinen kysymys! Öh, sehän on sama kuin jos olisi kysytty: miten voit tehdä opettajan työtä, jos käytät alkoholia? Että se pointti tässä oli...?

Kannabiksen haitoista puhuttiin yllättävän vähän. Ehkä tämä johtui kuitenkin siitä, että kannabiksen haitallisella (=liiallisella) käytöllä on täysin samat vaikutukset kuin alkoholinkin suurkulutuksella -  ja alkoholi se on sentäs laillista (ainakin toistaikseksi, kai tämä holhousyhteiskunta kohta alkaa kaavailla kieltolakia). Tietysti on se vähemmistö, jonka elämä oikeasti lähtee kovaa vauhtia alamäkeen kannabiksen myötä, mutta niinpä tuo näkyy käyvän myös alkoholinkin kanssa.

Jos aletaan puhua erilaisten asioiden koukuttavuudesta, pitää myös puhua niiden haitoista. Tupakka koukuttaa ja aiheuttaa valtavan määrän COPD:ta (keuhkoahtaumatauti) ja erilaisia suun ja hengityselinten syöpiä (en halua puhua pelkästään keuhkosyövästä, sillä se nostetaan esiin naurettavan usein ja unohdetaan sitten ne muut syövät ja taudit kokonaan). Seksiriippuvuus altistaa sukupuolitaudeille. Suklaankin himo voi aiheuttaa ahmijalle ylipainoa ja tästä johtuvia sydän- ja verenkiertoelimistön sairauksia, diabetesta yms. Ja ajatelkaa, kaikkiin näihin voi KUOLLA.

Amsterdam 2008
Jos ajattelen kannabiksen ja alkoholin välisttä suhdetta ihan pelkällä maalaisjärjellä, kantani on täysin selvä: kannabis on luonnontuote, alkoholi tekemällä tehty. Eikös tuo asioiden "luonnollisuus" ole tällä hetkellä kovaa huutoa? Jep jep, kärpässienikin on tietysti luonnontuote ja silti hengenvaarallinen. Miksi kärpässienet eivät ole sitten laittomia? On varmasti jokin syy siihenkin, miksi Coloradossakin on laillistettu kannabis eikä kukaan kärpässienien laillisuudesta huolimatta niitä ehdoin tahdoin mene popsimaan.

Lääkekannabiksesta en sano muuta kuin sen, että MS-tautia sairastavia potilaita hoitaneena heille pienet pössyt soisin milloin tahansa!

... ja nyt kun olen kaiken tämän tähän kirjoittanut, alan hiljalleen ymmärtää, olenko puolesta vai vastaan. Ja silti en ymmärrä. Tai tiedä.

Kommentit

  1. Kieltömättä hyvin samanlaisia ajatuksia itsellenikin nousi. Teemaillat on varsin 'viihdyttäviä',varsinkin kun Päivi Räsänen kertomassa kuinka laitonta joku on. Juurikin hieman turhia ks. kommentit. Itse olen kerran kokeillut. Itselläni oli ehkä 30min hihittelyä, kunnes tulin hyvin epäsosiaaliseksi. Ei jaksanut puhua :D Ks. Jaksamattomuus kesti 1 1/2 vuorokautta, vaikka poltin 'vain' kaverini sätkästä puolet ja söin puolikkaan space muffinin hollanin matkallani. Itse en oikein tiedä, että haluanko kokeilla uudestaan. Ehkä jos haluan rentoutua. Itse en koe bilekäytössä järkevälle. Nauratti teemaillan kommenteissa joltain "kysykää keskustelijoilta 1. Kuinka moni on kokeillut kannabista 2. Kuinka moni valehteli vastauksen kysymykseen 1.' :D Kieltämättä itsellänk mielipide on ehkä kääntynyt siihen,että kannabis on päihde kuten alkoholl. Siitä en osaa toisaalta sanoa,että onko mielestäni vaarallisempaa vai ei. Toisaalta itse en kokenut 'vaarallisena', mutta en toisaalta ehkä kokeile uudestaankaan....

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Sana vapaa!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polttarit 14.6.

Tie pohjoiseen - Kaunis Senjan saari

Light House Tours & Tulum - historian havinaa Karibianmerellä

Mary Kay

Levoton ja silti ihana Homer