Katsaus kosmetiikkaan

Mitä kukaan tekee aivan jäätävällä määrällä meikkejä ja muuta kosmetiikkaa, joita ei ole käyttänyt vuosiin? Ei yhtään mitään. Siksi osana taannoiseen siivousintoiluuni liittyi myös meikkivaraston karsiminen. Roskiin lähti puoli muovikassillista ikivanhoja ja käyttämättömiä meikki- ja kosmetiikkatuotteita. Jäljelle jäi vain ne oleellisimmat, ne, joita oikeasti käytän, ne välttämättömimmät.

Tässä siis uusi päivitys syksyllä 2011 esittelemästäni setistä!


Kasvojen hoidossa lähes päivittäisessä käytössä on Mary Kayn Basic Set, johon kuuluu 3-in-1 puhdistusaine, kosteuttava kasvovoide ja matta-pohjainen, juuri minun ihon sävylleni tarkoitettu meikkivoide (Ivory 7). Hieman epäsäännöllisemmässä käytössä näiden lisäksi on Mary Kayn päivä- ja yövoide, joista päivävoide toimii kesäpäivänä myös kasvojen suojana. Mary Kay -tuotteisiin tutustuin hieman reilu vuosi sitten.Kaikin puolin olen ollut tyytyväinen tähän kasvojen hoitosettiin, vaikka Tansanian matkalla eivät nuo ihan tehtäväänsä hoitaneetkaan niin kuin oli tarkoitus.

Mary Kayn suosio perustuu osana sille, ettei esim. urheilun tai saunomisen yhteydessä pintaan nouseva hiki levitä tai tahraa oikein puhdistetuille kasvoille levitettyä meikkivoidetta. Yeah right, eihän tuo ihan niin toimi. Hikimyytti on murrettu jo aikaa sitten. Päivävoiteen ostin aikoinaan siksi, että aurinkosuoja on siinä 30 ja olimme juuri lähdössä Tansaniaan. Afrikan kuuman auringon alla siitä olisi voinut olla jotain merkittävää hyötyä - jos kasvoille ei olisi heti puskenut märkää hikeä ilmastoidun hotellihuoneen ulkopuolella ja juuri imeytymäisillään oleva voide jäänyt paperiin, jolla otsaa sattui pyyhkäisemään.

Vaikka näissä asioissa hieman huijatuksi oloni tunnenkin, niin tykkään silti ko. sarjasta hyvin paljon.


Foundation Primer (aurinkosuojalla 15) eli kotoisammin "silkkivoide" on ihan perusjuttuja, jos on lähdössä ulos syömään, humputtelemaan tai juhlimaan. Lempinimensä mukaan se tuntuu iholle levitettynä silkkiseltä ja sen tarkoitus on levittää meikkivoide tasaisemmin iholle. Ilman primeria meikkivoide levittyy luonnollisesti, ihon sävyjä myötäilevästi. Tätä käytän melko harvoin, vain silloin, kun on aihetta juhlaan!


Meikkivoiteen päälle tupsuttelen yleensä mattapintaista aurinkopuuteria, vaikka Mary Kayn matta-meikkivoide ei oikein käytettynä puuteria juuri kaipaisikaan. Käytössä Dermosilin puuterikuulat.


Näillä silmämeikeillä tuppaan tehdä niin arki- kuin juhlameikinkin. Kaikki riippuu vain siitä, kuinka paljon käytän rajauskyniä ja/tai luomiväriä. Perusmeikkiin käytän valokynää (Dermosil), yleensä ruskean sävyistä luomivärisettiä, rajauskynää, rispsien taivutinta ja ripsiväriä.


Suosikkiluomivärini alkaa olla jo aika finaalissa. Tämä ahkerassa käytössä ollut tuote on Seppälästä ostettu trioluomiväri Wet'n Wildin Walking on Eggshells. Odottelen parhaillaan tilausta Avonilta, josta valitsin itselleni kolme perusluomivärisettiä poisheitettyjen tilalle - ja tietysti korvaamaan tätä pian roskiin joutavaa luomiväritrioa. Gonna miss you.

Miksi heitän järkyttävän määrän meikkejä (mm. kymmeniä luomivärejä) ja sitten tilaan tilalle uusia? Viime syksynä Mary Kayn meikkikutsuilla opin vihdoin ja viimein meikkaamaan (erilaisia tekniikoita, värien käyttöä, niiden levittämistä jne), joten ajattelin päivittää luomiväripalettini uusilla, ruskeille silmille sopivilla sävyillä ja sävyillä, jotka jokaisella pitäisi meikkipussissaan olla. Niistä sitten myöhemmin lisää, kun ne hyppysiini saan.


Rajaukseen käytän Artdecon mustaa Magic Eyelineria ja jonkun satunnaisen lehden mukana lahjaksi saamaani never-heard tumman harmaata rajauskynää. Jälkimmäistä käytän useimmiten arkena esim. töissä ja mustaa silloin, kun on jonkinmoista kekkeriä tiedossa.


Ripsille edelleen musta The Body Shopin Define & Lenght Mascara 01. Tämä pitää pintansa suosikkiripsiväreistä!


Tupsutukset onnistuu näillä Iberon halpistupsuttimilla ihan siinä, missä kalliimmillakin!


Kun villiksi heittäännyn, saatan käyttää hieman näyttävämpiäkin luomivärejä kuin sitä ainaista, tylsän turvallista ruskeaa. Näitä on kiva käyttää myös arkena, ei pelkästään juhlassa! Tässä ne ainoat luomivärit, jotka minulta tällä hetkellä löytyy. Stilan Creme bouquet eye shadow/cheek color & Dermosilin Multifunctional duo-eye color.


Huulipunia tai -kiiltoja tulee käytettyä TOOOOODELLA harvoin. Se on inhottava noidankehä, josta haluaisin ulos: kun omilla huulilla näkee harvoin mitään väriä, värien käyttöön ei koskaan oikeastaan totu. Olisi mahtavaa käyttää (ja etenkin osata käyttää!) erilaisia, itselle sopivia sävyjä huulissa, mutta peilistä katsoo yleensä takaisin jonkin sortin sirkuspelle. Vain siksi, ettei ole tottunut näkemään itseään sellaisena.

Joka tapauksessa multa huulivärejäkin löytyy, koska en hennonut niitä kaikkia poiskaan heittää. Jos vielä joskus oppisin niitä käyttämään. Sitten joskus. Rivissä komeilee Mary Kay huulipuna Copper Star, Mary Kay huulikiilto Beach Pronze, Rimmelin Alarm 170, L'orealin Orchid 241. Huulten rajauskyninä toimivat Max Factor & Kanebo, joista on jo aikaa sitten kuluneet kaikki oleelliset tiedot irti.


Viimeisimpänä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä säästettyjen naamavärien listalle nousee tämä syötävän hyvännäköinen ja -tuoksuinen Chocoholicksin Truffle-huulikiilto.

Jonkun verran on siis meikkilootan sisältö muutunut muutamassa vuodessa! Anteeksi muuten tällainen höpsöttely, joka ei lainkaan ole mun tapaistani. Toivottavasti ei kuitenkaan kenenkään maku mennyt! ;)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polttarit 14.6.

Tie pohjoiseen - Kaunis Senjan saari

Light House Tours & Tulum - historian havinaa Karibianmerellä

Mary Kay

Ei häitä ilman (turkooseja) kukkia