Sulhasen puku - checked!


Sulhanen oli varannut täksi aamuksi ajan Juhlagalleriaan puvun sovitukseen. Sattui niin sopivasti, että mulla on perjantain kunniaksi iltavuoro (kuka nyt keksisi paremman tavan viettää viikonlopun aattoa kuin töitä tekemällä??), joten pääsin mukaan makutuomariksi. Hyvä, että lähdin, niin oli taattua tietoa meidän häiden teemaväreistä. Miehille kun tuntuu olevan sama, onko väri turkoosi vai vaaleansininen. Ne ovat joka tapauksessa samoja värejä...

Not.

"Jaa, paljos se maksaa rahaa...?"
Miesten puvut ovat mulle aika mysteeri. Enhän mä niistä mitään tiedä. Onneksi Juhlagalleriasta löytyy alan ammattilaisia, jotka onnettomastakin selityksestä osaavat tulkita, mitä ollaan hakemassa. Ainut varma oli se, että puvun tuli olla musta. Mun ilme varmaan siis revähti komeasti, kun tuo sulhanen kietaisi ylleen tummanharmaan puvun takin! Aluksi olin, että ei, ei ja ei. Kävi kuitenkin niin, että kun silmä tottui, niin huomasin tummanharmaan sopivankin paljon paremmin sulhaselle kuin ne päällä käyneet mustat puvut. Tummanharmaa ei tehnyt muuten niin vaaleahipiäisestä sulhasesta täysin kalvakkaa.


Vaikka jaoinkin paljon mielipiteitäni ääneen, pystyin kuitenkin jonkin verran hillitsemään itseäni. Lopultahan valinta oli täysin sulhasen. Liiveistä löytyi heti sopiva: olimme molemmat samaa mieltä siitä, että liivissä tuli olla musta selkäosa. 

Plastronia joka lähtöön!
Plastronien kohdalla havaittavissa oli lievää epäröintiä vaaleanruskean, mustan ja valkoisen vaihtoehdon välillä, mutta lopulta olimme molemmat sitä mieltä, että viimeisenä kaulaan asetettu vaalean hopeinen plastron istui kaikista parhaiten luunvalkoisen, hopeisin kuvioin koristetun liivin kanssa. Lisäksi lähes neutraali sävy plastronissa mahdollistaa turkoosin värin käytön taskuliinassa ja/tai vieheessä. Esim. vaaleanruskean kanssa kokonaisuus olisi ollut liian sekava ja mahdollinen taskuliina turhan irrallisen näköinen kaiken muun keskellä.


Kysymys vuokrataanko vaiko ostetaanko oli täysin avoin galleriaan mennessämme, mutta lopulta päädyimme ostamiseen. Hintaa koko setille (puvun takki, housut, liivi ja plastron) tuli vähän vajaa 400 euroa. Budjetti ylittyi "vain" 91 eurolla... housut olivat auttamatta liian pitkät, mutta onneksi äidiltäni löytyy ompelijan taustaa eikä lahkeiden lyheentäminen varmastikaan tuota ongelmia hänelle. Ei siis tarvitse maksaa itseään kipeäksi pelkkien lahkeiden vuoksi. Epäilemättä ompelimopalvelut galleriassa olisivat kustantaneet... no, paljon!

Mitenkäs lukijoiden perjantai on käynnistynyt?

Kommentit

  1. Meillä miehelle maksoi puvun vuokraus 200e muokkauksineen kroppaan sopivaksi. Tuohon tuli paita,kalvosimet,solmio,liivi,kengät ja korjaukset. Itse olisi odottanut teidän puvun hintaista lappua, mutta yllätyin todella paljon edullisuudesta.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Sana vapaa!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polttarit 14.6.

Tie pohjoiseen - Kaunis Senjan saari

Light House Tours & Tulum - historian havinaa Karibianmerellä

Mary Kay

Levoton ja silti ihana Homer