Selkävaivat ja täydellisen sormuksen metsästys

Vallan mainio päätös kolmen päivän vapaille tämä selän yhtäkkinen naksahtaminen. Jep, taaskaan ei tarvinnut kuin tuolilla istua ja hieman eteenpäin kumartua, niin selkä sanoi sopimuksen irti. Tässä odottelen lähtöä työterveyteen lääkärin juttusille... ei oikein pysty kävelemään ja alaselkää särkee asennossa kuin asennossa.

No, eihän tämä ole aikaisemminkaan vaatinut kuin yhdenkin sängyn kaukosäätimen noston lattialta töissä ja toisen kerran nostin pyykkiä kuivumaan pesukoneesta. Onko mulla oikeasti näin huono selkä (vaikka salilla sitä nykyisin säännöllisesti treenaankin!) vai eikö nämä ongelmat tosiaan tarvitse kuin vääränlaisen liikkeen väärässä kohtaa? Kävin aamupäivällä salilla ja vuorossa oli olka-, ojentaja-, selkätreeni. Ehkä selkä jäi kovasta treenistä jumiin tai jotain...

Kolme päivää olen kuitenkin nautiskellut vapaapäivistä ja tuosta ihanasta valopallosta taivaalla. Mulla oli jotenkin kamalan levoton olo heti maanantaina, kun lopetin valvomisen ja olotilasta intoutuneena päätimme eilen keskiviikkona lähteä ajelemaan kohti Etelä-Pohjanmaata, Tuuria, Keskis-Vesan kyläkauppaa!

Edelliskerrasta Veljekset Keskisellä olikin aikaa jo monta vuotta ja kyllähän sieltä taas kaikkea tärkeää tilpehööriä mukaan tarttuikin. Tärkeimmäksi ostokseksi tuli kuitenkin Keskisen Kellosta mukaan jäänyt vihkisormus. Luojalle kiitos, että päätin sinne koruliikkeeseen sulloutua niiden ostoskärryjen kanssa, sillä löysin juuri sen täydellisen sormuksen. Juuri sellaisen kuin aikaisemmin haaveilin. Hintaakaan valkokultaiselle yhden timantin renkaalle ei tullut pelättyä 800 euroa, vaan 288 euroa. 400 euron budjetissa pysyttiin siis vallan hienosti!
Lisähintaa tulee vielä tietysti sitten siitä, että sormusta joudutaan millin verran suurentamaan. Kyllä,  18mm sormus oli juuri ja juuri liian tiukka mun vasempaan nimettömään. Lisäkustannuksia tästä operaatiosta tulee siis n. 40-50 euroa kultasepän liikkeestä riippuen.

Lisäksi mun lähes seitsemän vuotta vanha valkokultainen kihlasormus näytti vallan kuluneelta uuden sormuksen rinnalla, joten sekin pitänee rodinoida. Rodinointi olisi hyvä tehdä valkokullalle kuulemma vuoden välein (näin korumyyjä meitä opasti), mutta itsehän en ole kihlasormusta rodinoitavaksi vienyt kertaakaan näiden vuosien aikana...

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tie pohjoiseen - Kaunis Senjan saari

Polttarit 14.6.

Levoton ja silti ihana Homer

Mary Kay

Light House Tours & Tulum - historian havinaa Karibianmerellä