Ei häitä ilman (turkooseja) kukkia

Kukkiin voisi helposti saada uppoamaan useita satasia, jos haluaisi asetelmat oikein viimeisen päälle ammattilaisen sitomina. Toisaalta, juuri kukkien hinnasta voi säästää helposti paljonkin, jos itselle se "viimeisen päälle" voi tarkoittaa myös itse poimittuja luonnonkukkia. Minulla on ollut alusta asti ajatus luonnonkukka-asetelmista meidän häissä.

Ongelma on meidän väriteema. Tietysti minusta sen verran bridezillaa aina löytyy, että kukkien pitää ehdottomasti sopia väriteemaan. Muuten en ala. En sitten ollenkaan. Vihreää kukka-asetelmiin eksyy väistämättä, mutta varsinaisen ongelman aiheuttaa väri nimeltä TURKOOSI. Suomen luonnossa ei kasva turkooseja kukkia, ei ainakaan heinäkuun alussa, tuskin milloinkaan.

Tässä kohtaa on siis pakko kuitenkin kääntyä kukkakaupan puoleen. Googlettamalla oli tosin hankala löytää luonnollisesti turkooseja kukkakaupankaan kukkia. Vaikka sitten päädyttäisiinkin kauas haaveilemastani luonnollisuudesta, täytyy harkita vakavasti värjättyjen kukkien tilaamista...

Morsiuskimppuja googletin ja löysin tällaisia täydellisyyksiä!Turkooseja liljoja tms. voisi kivasti yhdistää vaikkapa valkoisten LUPIINIEN kanssa. Lupiinit pöytäkoristelussa olisi ainakin takuuvarma menestyjä, nehän eivät päivässä nuupahda. Heinäkuussa varmasti kukkisivat myös päivänkakkarat, mutta vaikka ei voisi enää kesäisempiä kukkia löytääkään, niiden keltaiset heteet saavat naamani vääntymään nurin. Sulattelen myös parhaillaan ajatusta koiranputkista.
  
Mitäs muita valkoisia kukkia kuuluu heinäkuussa Suomen luontoon?


Jos turkoosiksi värjätyt kukat maksavat älyttömyyksiä (tuskin halpojakaan ovat), pitänee unohtaa turkoosi kokonaan kukka-asetelmista ja keskittyä suunnittelemaan juhlapaikan muuhun koristukseen kyseistä väriä. Kompromisseja on pakko tehdä, vaikka ne eivät aina niin miellyttäisikään.

Mulla onkin jo muutama kiva turkoosi-idea, joihin liittyy satiini- ja organzanauhoja, lasikulhoja, koristekiviä ja kynttilöitä ;)

Kommentit

 1. Kannattaa esittää budjetti ensimmäisenä kukkakaupassa. Makuasia tuon värjättyjen kukkien käyttäminen. Hieman luonnotonta ja tosiaan varmaan mahdotonta löytää turkooseja 'luonnollisen' näköisiä kukkia.

  Jotain hahmotelmia kimpun tyylistä kannattaa olla...itse menin niiden kanssa floristin kanssa suunnittelemaan kimpun. Hän sanoi aika pian, että millainen kimppu mielestään pukuuni sopii(minulla oli kuva puvusta mukana). Tämän jälkeen kerroin väritoiveista ja minulla oli pinterestistä otettuja kuvia ihanista kimpuista. Hänellä oli iso kirja erilaisista kukista ja pohti kuvailemieeni asioihin ja tunnelmaan sopivia kukkia.

  Minulle kauppias Kukkaikkunasta Tampereelta sanoi myös, että eivät suosi kaikissa kukissa suomalaisia, sillä suomalaiset kukat ovat huonontuneet laadullisesti. Esim. tulppaanit tilaavat mieluummin ulkomailta kuin hankkivat Suomesta, sillä suomalaiset on niin tehokasvatettuja. Ks. fakta yllätti minut.
  Tulppaanit oli kyllä myös nättejä kimpussa...sitä en tiedä, että löytyneekö turkooseja. Haluatko aika selkeän kimpun malliltaan?

  Hain englanniksi äsken mielenkiinnosta turquoise wedding bucket ja sieltä tuli kimppuja,joissa oli orkideoja. Näytti hieman erilaiselle, mutta ihan nätille :)

  Tuleeko teille miehien vieheet samalla tyylillä kuin kimppusi?

  VastaaPoista
 2. Omaan kimppuun tulee limenvihreeseen meneviä Ranunculusia. Näytti olevan turkoosina internetin syövereissä myöskin. Itse ns. pionin fanina nuo Ranunculusit on kauniita. Itselleni tulee valkoisia ja limenvihreeseen taittavia Ranunculusia, valkoista freesiaa ja muutamaa muuta valkoista raikastamaan. Lisäksi eucalyptusta tuomaan kylmää vihreän sävyä.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Sana vapaa!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tie pohjoiseen - Kaunis Senjan saari

Polttarit 14.6.

Levoton ja silti ihana Homer

Mary Kay

Light House Tours & Tulum - historian havinaa Karibianmerellä