Koemeikki á la Jaana

Olen kevään aikana hamunnut Jämsän seudulta ammattilaismaskeeraajaa, joka olisi loihtinut kasvoilleni kauniin häämeikin, mutta suureksi ikäväkseni kaikki tuntuivat olevan joko varattuja tai muuten vain hieman saamattoman oloisia. Alkoi jälleen kerran iskea hieman paniikki. Minähän en omiin häihini ilman kestävää ja ammattilaisen tekemää meikkiä menisi!

Sitten osuikin kohdalle oikea lottovoitto. Asia tuli puheeksi anoppini kanssa ja hän tiesi suositella työkaveriaan Jaanaa,  Colose-kosmetiikkasarjan jälleenmyyjää, joka on useita maskeerauskoulutuksia läpi kolunnut ammattilainen - tai ainakin lähes ammattilainen. Aluksi hieman epäilytti. Mutta ei se ota, jos ei anna.

Turhaan olin epäillyt. Jaanalla oli loistava kädenjälki - tai ainakin riittävä minun häämeikkiini (ja se on paljon se!).


En oikein itsekään tiennyt, minkälaista häämeikkiä olin vailla. Ajatuksissa oli pyörinyt tuttu ja turvallinen ruskea ja sen eri sävyt sekä villimpi, meidän väriteemaan sointuva turkoosi. Jaanalle kerroin värivaihtoehdoista ja mainitsin johonkin väliin ohimennen sanan 'smokey eye'. Molemmat silmät maalattiin erilaisiksi vertailun vuoksi.


Oikeassa silmässä on käytetty Colosen Saharaa ja Indienia. Vasemmassa silmässä sävyä Marron.

Voi nuita minun lörppöluomiani ja yäk! Myös jotain ryppyjä ihan saakelisti eikä kulmakarvatkaan ole ihan viime aikoina trimmatut! Ei ole vanhaksi akaksi tulemista... ajatuksen tasolla ainut kirurginen kauneusleikkaus voisi olla kulmien kohotus, jota voisin harkita.

Sahara + Indien

Marron
Anteeksi muuten nämä onnettomat meikkikuvat - nämä eivät ole koskaan olleet mun vahvin laji ^.^

Pitkällisen peiliin tuijottelun jälkeen olen lähes varma, että kallistun tutun ja turvallisen sävyiseen Marroniin, eli ruskeaan, eli siihen väriin, jota arjessakin käytän. Turkoosi luomiväri olisi voinut toki olla astetta juhlavampi, ja erilaisempi!, mutta ruskeassa tiedän lopulta viihtyväni paremmin - ja se lienee kuitenkin ensisijaista kaikesta huolimatta!

Toisaalta mieli voi vielä muuttua ennen heinäkuuta...

Oikean luomivärin ohessa Jaana etsi minulle oikean sävyisen värivoiteen ja poskipunan. Itsehän jännitin eniten ehkä sitä, millä mömmöillä kukaan saa mun couperosaihoa piiloon kokonaiseksi päiväksi. Colosen mömmöt tuntuivat hoitavan homman kuitenkin varsin mallikkaasti, sillä posket eivät punoittaneet koko illan aikana lainkaan, ellei sitten vasta saunassa. Jos hääpäivälle osuu hellekelit, niin saas nähdä kuinka sitten käy... minä kun en hikoillessani hikoile vain vähän!

Ripsiväri näyttää hieman kökköiseltä, mutta jos itse pääsen edes ripsivärin levittämään, niin uskoisin, ettei vaikultelma silloin jää näin "hämähäkkimäiseksi". Jaana itsekin sanoi, että helpointa ja varminta olisi, jos laittaisin ripsarin itse.

Huulien kanssa ilmeni sama ongelma kuin jokaikinen kerta, kun käytän huulipunaa tai huulikiiltoa: mikään ei tunnu istuvan, ei ainakaan omasta mielestäni. Kun ei ole tottunut koskaan käyttämään huulissa mitään muuta kuin satunnaisesta huulirasvaa, värit tuntuvat kaikki liian voimakkailta ja liian räikeiltä. Hetken aikaa mallailtuani omaa peilikuvaani helmiäishuulikiilto Hiekka alkoi kuitenkin sulautua naamaan melko hyvin. Täytynee kuitenkin harjoitella huulikiillon käyttöä pitkin kuluvaa kevättä ja alkavaa kesää, ettei sitten ole ihan onneton fiilis hääpäivänä yhden huulikiillon vuoksi!


Jos nyt kuvista mitään selvää saa, niin kumpi teidän lukijoiden mielestä olisi kivempi: luonnollisempi ruskea vai ruskeita silmiäkin korostava turkoosi?Love salamavalo.
Meikkistressi alkaa olla siis selätetty. Ei muuta kuin kohti uusia ahdistuksenmöhdistyksiä. Eli lähinnä aivan liian kiireistä kesäkuuta, jolloin olisi tarkoitus järjestää suuret askartelutalkoot, käydä juhlapaikalla ainakin pari kertaa, tehdä harjoituskampaus, juhlia mahdollisesti polttareita, tehdä ehkä sittenkin reissu Tallinnaan (ainakin kuohuviinit ja avec-juomat pitäisi hakea sieltä) ja vaikka ja mitä. Argh.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tie pohjoiseen - Kaunis Senjan saari

Polttarit 14.6.

Levoton ja silti ihana Homer

Ei häitä ilman (turkooseja) kukkia

Mary Kay