Kokeilussa aloe vera

Mulla on ollut kohta kahden viikon ajan käytössä muutama aloe vera -tuote, joita tilasin työkaveriltani, joka toimii Forever -nimisen yrityksen jälleenmyyjänä. Kävin aloe vera-kutsuilla ja koska mä aina niin helposti kiinnostun kaikesta uudesta ja ihmeellisestä, tietysti multa jäi matkaan sieltä muutama mielenkiintoinen tuote.

Itse keskityn tässä esittelemään ja vertailemaan ostamiani tuotteita, en esittelemään kyseistä yritystä. Jos se kiinnostaa, niin klikatkaa ihmeessä Foreverin kotisivuille täältä. Kaikkien näiden faktoina esittelemieni asioiden lähteenä käytän Foreverin esitelehtisiä ja itse tuotepurnukoita.


Forever Aloe Berry Nectar 
Aloe vera -mehunakin tunnettu aloe-juoma kiinnosti mua heti. Se on valmistettu 91 prosenttisesti aloe verasta ja on makeutettu karpalo- ja omenamehulla. Aloe veran on tutkittu edistävän ruuansulatusjärjestelmää auttamalla mm. ravintoaineiden imeytymistä vatsassa ja suolistossa. Aloe-mehun tarkoituksena onkin vahvistaa suoliston limakalvoja ja ehkäistä vatsan liiallista happamuutta. Lisäksi sen pitäisi tasapainottaa vatsan normaalia toimintaa.

Vaihtoehtoina karpalon ja omenan makuiselle juomalle on alkuperäinen Forever Aloe Vera Gel, joka koostuu 96 prosenttisesti puhtaasta aloe verasta, ja Forever Aloe Bits n' Peaches, jossa on käytetty makeutusaineena persikkaa ja pieniä aloe veran palasia. Vaikka Berry Nectar ei sekään mikään ihanin makuelämys ole, se voitti mielestäni ylivoimaisesti nämä kaksi em. vaihtoehtoa maussa. Berry Nectar on hedelmäinen, "hituloita" sisältävä, kylmänä raikas mehu nautittavaksi ja sen makuun on viikossa tottunut melko hyvin.


Purnukka on litran kokoinen ja vuorokausi annos 30ml (1-3 kertaa päivässä) otetaan aamuisin tyhjään mahaan ja kyytipoikana pari lasia vettä. Avattuna mehu säilyy kolme kuukautta ja se säilytetään alle +5 asteessa ja itse olenkin siis raivannut sille tilaa jääkaapin ovesta.

Ravintosisältö kertoo, että energiaa per 100 milliä on 50kcal ja hiilihydraatteja 12,5 grammaa. 30ml kerran päivässä ei siis tee juuri mitään, minkä olen itselleni sopinut olevan sopiva annostelumäärä päivää kohden.

Kahden viikon kokeilun jälkeen osaan sanoa sen verran, että aineenvaihdunta on aavistuksen verran nopeutunut. Wc:ssä pitää ravata vähän useammin, mutta ei toki häiritsevän paljon. Aluksi ajattelin tuon aamuisen mehuannoksen ja vedenjuonnin olevan vain mainio huijauskikka aloen vaikutuksesta, sillä olen jo pidemmän aikaa - jostain internetin syövereistä kauan sitten luettuani - juonut aamuisin lasillisen kylmää vettä tyhjään mahaan ja jo se on tehnyt ihmeitä omalle vatsan toiminnalle. Pakko on kuitenkin myöntää vanhana skeptikkona, että kyllä tuo nyt oikeasti on auttanut, jos ei paljoa, niin kuitenkin vähän.

Lisäksi mua ei ole kahteen viikkoon närästänyt, mikä on vallan ihanaa! Liekö tuokin aloen vaikutusta?

Koska aloe vera auttaa ravintoaineiden imeytymisessä kehoon, tämän ihmemehun pitäisi kaunistaa myös ihoa sisältä päin käsin. Tämän vaikutuksia en ole vielä huomannut, mutta joillakin voi kuulemma kestää yli kuukauden ennen kuin muutokset ja tulokset alkavat näkyä. Myyntikikka vai totta, hmm? ^.^

Jos vatsa toimii paremmin ja se saakelinmoinen närästys pysyy poissa, niin maksan mieluusti 30 euroa kuussa tuosta mehupurkista!

Forever Ultra Shake - Chocolate 
Tähän proteiinijuomaan rakastuin heti ensimmäiseltä maistamalta, joten pakko oli sitten investoida 33 euroa saadakseni omakseni tätä ällömakeaa suklaashakea.

Tässä tuotteessa on vähän kaikkea. Siis oikeasti kaikkea. Vitamiineja A:sta E:hen ja muita aineita biotiinista seleeniin. Yksi kauhallinen jauhetta sisältää energiaa 98 kcal (blandattuna veteen) tai 220 kcal (blandattuna kevytmaitoon).


Kokeilin itse jauhetta sekä veden että rasvattoman maidon kanssa. Maitoon sekoitettu shake oli vähän turhan kamalan ällö enkä ainakaan minä sitä kyennyt vaivatta juomaan loppuun asti. Siksi olenkin tehnyt shaken aina veteen. Veteen sekoitetussa suklaashakessa on vähäisen energiamääränsä lisäksi hiilihydraatteja vaivaiset 6 grammaa ja proteiinia 13 grammaa. Rasvaa löytyy 3 grammaa ja sekin on kokonaan sitä hyvää, tyydyttymätöntä rasvaa! Purkin mukana tulee annosmitta ja yksi mitallinen sekoitetaan 3dl nestettä. Oiva välipala siis, ja täyttävä!

Tosin, nyt kun muutamia kertoja olen välipalaksi tuollaisen shaken vetänyt, maku alkaa tuntua jo veteenkin sekoitettuna liian ällömakealle. Mutta kolme desiä menee aina, vaikka väkisin. Suosittelen. Tuota samaa jauhetta on myös vaniljan makuisena, tuskin sekään kamalan pahaa kuitenkaan. En itse ole sitä maistanut.

Esitteen mukaan jauhe sopii proteiinivalmisteeksi aktiivista elämää viettäville ihmisille, ja koska itsekin pyrin käymään salilla ainakin silloin tällöin (nyt on kamala viikkojen tauko taas takana, buu), niin tykkään kovasti. 
* * *

Tämmöistä sitten olen kokeillut tällä kertaa. Kahden viikon jälkeen on vielä tosin hankala sanoa oikeasti mitään siitä, että toimivatko tuotteet toivotulla tavalla, mutta tiedättepä, että tämmöistäkin on maailmassa tarjolla. En ainakaan vielä itse ole kovin pettynyt tilaamiini tuotteisiin, joista ennen kyseisiä aloe vera -kutsuja en ollut koskaan kuullutkaan! 

Onko joku muu törmännyt Foreverin aloe vera -tuotteisiin ja mitä mieltä olette niistä olleet?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polttarit 14.6.

Tie pohjoiseen - Kaunis Senjan saari

Light House Tours & Tulum - historian havinaa Karibianmerellä

Mary Kay

Ei häitä ilman (turkooseja) kukkia