Runoranta

Ulkona ei vielä lämpötilojen puolesta ihan kesä ole, mutta sitä uhmaten olemme taas pitkän talven jälkeen suunnitelleet kevään ensimmäistä mökkireissua Päijänteelle. Se on varma kesän merkki se. Sääennuste lupaa puolipoutaista ja suht lämmintäkin keliä, mutta varmaa on, että järven rannassa hytistään virveleinemme ja poltetaan takkaa armottomasti.

Ihanaa, kevään ensimmäinen mökkireissu kutkuttelee aina aivan erityisellä tavalla. Ensimmäiseen mökkireissuun liittyy myös aina yksi maailman huumaavimmista tuoksuista: se, kun talven jälkeen astuu ensimmäisen kerran eteiseen ja nenässä tuntuu se ihan oikein MÖKIN tuoksu. Koska odotan innolla huomista mökille siirtymistä, ajattelin jakaa muutaman kuvan fiilistelläkseni etukäteen.

Mummin ja papan perintömökki ja sen ympäristö ovat mulle yksi tärkeimmistä paikoista, mitä tiedän. Se ei ole nykyaikainen: siellä on toki sähkö, mutta vesi haetaan kaivosta ja pihan perällä joutuu käymään wc-asioilla.

PömpeliMökillä ei myöskään ole televisiota (ellei sitten lasketa sitä neliömäistä, ehkä 20 vuotta vanhaa pientä laatikkoa siellä nurkassa) tai mitään muitakaan erityisiä "mukavuuksia".
Ei ole suihkua, vain rantasauna, jossa saa yhdet parhaimmista löylyistä ever. Sinnekin haetaan vesi joko järvestä tai kaivosta. Useimmiten ei kainostella, järvivedellä pesu vie yleensä voiton.

Jotenkin huvittaa nuo nykyajan "mökit", joita tehdään. Voisi ennemminkin puhua huviloista, kun kyseessä on kuitenkin huippuvarusteltuja asuinrakennuksia tiskikoneineen, taulutelkkareineen ja porealtaineen. Ihmeissäni katselin tässä taannoin uutisten yhteydessä esiteltyä Kalajoen loma-asuntomessualuetta. Sellaistako ihmiset nykyään haluaa...? Semmosia moderneja... laatikoita? Itse en kaipaa mökiltä muuta kuin mitä omalla mökillä on tarjota.

Vielä tänään kuitenkin jännitetään Euroviisuja ennen kuin pääsemme mökkeilemään. En ole mikään mahdoton viisufani, mutta niitä on aina ihan kiva katsella. Eikä se Suomen tämän vuotinen biisikään mielestäni ihan sieltä paskimmasta päästä ole.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tie pohjoiseen - Kaunis Senjan saari

Polttarit 14.6.

Levoton ja silti ihana Homer

Mary Kay

Light House Tours & Tulum - historian havinaa Karibianmerellä