Työpiste, inspiraation lähde?

Heipähei taas! Jonkin verran on tullut taas laiminlyötyä tätä blogia täällä bittiavaruuden uumenissa. En ole yksinkertaisesti ehtinyt kirjoittaa, eikä mitään kirjoitettavaa oikein ole edes ollutkaan viime viikkoina. En ole osannut päättää, missä mä vapaa-aikani oikein vietän; täällä Mansessa vai Keski-Suomessa. Joko tai, elämä jatkaa tasaisesti eteenpäin, toisinaan vähän turhan nopeaankin. Yhtäkkiä on jo kesäkuu enkä mä voi mitään aavistuksenomaiselle paniikille, kun tajuan meneväni naimisiin jo _ensi_ kuussa, huh!

Ykköspointtia liennyt se, että mulla on ollut ihan järjetön kirjoitusinspiraatio päällä. No, niin kuin arvata saattaa, se ei siis ole yltänyt tänne blogin puolelle, mutta tarinoita ja ideoita pulppuaa nyt täydellä teholla mun kirjaan (jonka siis ajattelin sitten ehkä viidenkymmenen vuoden päästä julkaista... tai jtn). Olen ollut varsin tyytyväinen mun viime aikaiseen saldoon. Monen monta sivua, ihanaa! Alla muutama lainaus mun stoorista, älkäähän kopioiko ^.^

"Viha ja loukkaantuneisuus olivat vielä liian pinnalla, mutta toisaalta Jeffreyn elottomuus ja sekunneissa iskevä katumus saivat Markin tärisemään ja käsittämään, mitä oli tehnyt. Paniikki kasvoi hänen sisällään ja sai hänen silmäkulmansa kostumaan. Holtiton viha oli sumentanut Markin arvostelukyvyn totaalisesti eikä hän ymmärtänyt, miten niin oli voinut käydä. Hän irrotti kätensä säikähtäneenä Jeffreyn kaulalta, kumartui ja tunsi hengitystä pidättäessään sydämensä hakkaavan rajusti."

Olen kovasti haaveillut sellaisesta inspiroivasta "kirjoitusnurkkauksesta" omaan kotiin. Tähän asti mun läppäri on möllöttänyt keskellä olohuonetta sohvapöydällä ja koska A) se ei millään muotoa sovi sisustukseen (hyvin hyvin hyvin tärkeä pointti aina!) ja B) ruudun edessä ei saa ergonomista asentoa sitten mitenkään päin, mä päätin vihdoin ja viimein siirtää tämän masiinan makuuhuoneen puolelle, jonne sille on joskus ostettu jopa ihan oikea työpöytä!

"Hän oli tuntenut rinnassaan viiltävää kipua nähdessään menneisyyteen vaipuneen nuoren rakkautensa nousevan kuomun alta ja hänen oli tehnyt mieli lyyhistyä polvilleen maahan vihasta ja katkeruudesta, kunnes hän oli kuin herännyt unesta ja ymmärtänyt katselevansa Robertin ensimmäistä ja ainoaa perillistä, joka vain sattui olemaan kuin ilmetty isänsä nuorena. Tunkkaisessa myöhäisessä iltapäivässä kuningatar oli pyöritellyt mielessään mitä kamalimpia kauhukuvia siitä, mitä tuo prinssi nyt teki täällä ja oliko kuningas todella kutsunut hänet Robertin lähettämän uhkauskirjeen jälkeen."

Miksi en ole heti aikanaan korjannut tätä suurta esteettistä virhettä olohuoneessamme? Ongelma oli pitkään se, että jo toista vuotta ukkelin pöytäkoneella väsäämämme Nepal-video on ollut keskeneräinen, enkä ole tästä syystä raaskinut työntää sitä koneenrumilusta kaappiin piiloon. Pöytäkone on siis seissyt tässä makkarin työpöydällä vähän niin kuin tyhjän panttina jo kuukausia. Viikonloppuna sain puhtia editoida Nepal-videon valmiiksi (ynnäilen vielä, aionko tuoda sitä blogin puolella julkisuuteen) ja sen seurauksena sai pöytäkone sukeltaa vaatekaapin perälle.

Kaulariipus (vas.) Nepalin tuliaisia
Tänään, yhden ainokaisen vapaapäivän kunniaksi, keräsin lisää intoa, ja tein itselleni kirjoitusnurkkauksen, työpisteen, jonka ympäristön pyrin saamaan sellaiseen kuosiin, että tekstiäkin syntyisi kuin itsestään (yeah right). Itsellä nimittäin riippuu niin paljon paikasta ja sen viihtyisyydestä, saanko tekstiä aikaan, minkä verran ja miten laadukasta. Olohuone on ollut jokseenkin levoton paikka. Sellainen, ettei sitä oikein koskaan ole sisäistänyt inspiraatiota ja ideointia sisältäväksi paikaksi.

Ja koska sisustuskin on niin lähellä sydäntäni... samalla kun hain seurakuntatalolta esteettömyystodistuksen (jei, nyt on sitten oikein lupa männä naimisiin!), eksyin vahingossa pitkästä aikaa myös Radiokirppikselle ja sieltä löytyi vaikka mitä ihania sisustusjuttuja!

Huomatkaa mun hieno hiirimatto. Tästä syystä toivon syksyllä joululahjaksi uutta :D
Vielä kun saisi sellaisen muhkean työtuolin, jossa on joustava selkänoja ja käsituet, ja jolla voi pyöriä...! Pitänee varmaan alkaa tsekkaileen sisustusliikkeiden mainoksia sillä silmällä, josko löytyisi kiva työtuoli edulliseen hintaan.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polttarit 14.6.

Tie pohjoiseen - Kaunis Senjan saari

Light House Tours & Tulum - historian havinaa Karibianmerellä

Mary Kay

Levoton ja silti ihana Homer