23. heinäkuuta 2014

Haaveissa ikioma putput-vene


Se alkoi viime keväänä, ihan kamala venekuume! Mä en ole koskaan ollut kiinnostunut mistään veneistä! Tällä hetkellä voin kuitenkin myöntää, että mieluummin ostaisin veneen kuin auton. Niinpä, kyllä kelpaisi tällaisen kaltaisina hellepäivinä putputella Päijänteellä - tai Näsijärvellä.

... ja nimenomaan putputella.

Ei mua ökyjahdit kiinnosta. Tällaiset Kimin jahdit Monacon satamassa. Tai no, ehkä sitä kerran elämässä voisi tuollaisen paatin kannella pötkötellä mansikoiden ja sampanjan kera. Lähinnähän tuosta tulee mieleen eräänkin miehisen elimen jatke... eikä siinä ole sellaista... tunnetta. Tunnetta isolla t:llä.

Purjeveneet ovat myös hienoja ja itse purjehtiminen voisi olla mukavaa puuhaa, mutta ei sekään saa mun innostusta kasvamaan samalla tavalla kuin putput-veneet. Purjehtiminen on vähän sellaista... hienostelijoiden hommaa (sori, älkää kivittäkö!).


Minä haluaisin olla putput-veneen kapteeni. Olisi kapteenin lakki ja pelit ja pensselit. Tiedättekö, kun putput-vene seilaa jossain kaukana järvellä ja vesi kantaa vain vaimean put-put-put-put -äänen? Voi hurja, että sellainen paatti olisi hurjan söpö! Sellainen, missä olisi pieni kajuutta, jossa voisi lämpiminä kesäöinä vaikkapa yöpyä ja pieni kansi, jossa voisi nauttia kesäisestä järvitunnelmasta. Siis purtilo!

Alla oiva esimerkki ihanasta putput-veneestä Tampereen Naistenlahdella.

Myös itse satamat ovat viime aikoina kiehtoneet mua aivan erityisellä tavalla.  Ehkä siihen liittyy alitajuntainen ajatus matkustamisesta kauas pois... venholla maailman ääriin, u know.

(Vaikka tuollaisella veneellä ei kovin pitkälle kyllä varmaan pääsisikään ^.^)


Olen jo monena vuonna suunnitellut "satamamatkaa" yhteen suosikkisatamistani, joka on niinkin suuri ja mahtava kuin Korpilahden satama. Muistan kesäiset päivät lapsena mummulassa, kun kävelimme Korpilahden satamaan ja siellä oli kymmenittäin veneitä parkissa. Se oli jotain suurta ja hienoa tällaisen maalaistytön mielestä!

Voi söpöys! Kunpa veneet eivät olisi niin kalliita :(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana vapaa!