15. heinäkuuta 2014

Lomapäiväkirja

Sorvin ääreen palattu. Aivan kuin ei olisi lomalla ollutkaan. Ne sanovat, että meillä on osastolla ilmastointi. Ei se välttämättä toimi. Läkähtymispisteessä siis ja takana vasta ensimmäinen iltavuoro kesäloman jälkeen! Palataan kuitenkin vielä hetkeksi lomatunnelmiin, koska olihan mulla sentään aikamoinen kesäloma!

Hääpaniikki
Ensimmäinen viikko oli aika haipakkaa enkä mä sitä oikein edes lomaksi mieltäisi, vaikka puolessa välissä viikkoa suuntasin jo Keski-Suomeen. Hääpaniikki alkoi iskeä heti vihkiharjoituksen jälkeen keskiviikkona - tai oikeastaan jo sen aikana - ja valtavia sydämen tykytyksiä aiheutui viimeistään torstaina siinä kohtaa, kun harjoittelimme meidän häävalssia anoppilan ahtaassa olohuoneessa. Lopullinen ahdistus iski perjantaina, kun tulostimesta loppui muste ja ohjelmalehtiset olivat vielä tekemättä. Lievää kinasteluakin oli tulevan avioparin kesken havaittavissa...

Perjantaipäivä oli tietysti kaikista uuvuttavin. Ilta vierähti Vekkulassa paikkoja koristellen ja ohjelmaa läpi käyden bestmanin ja kaason kanssa. Sinänsä ei oikein ehtinyt jännittää, kun oli niin valtavasti duunia järjestelyiden kanssa. Jämsänkoskella oli sinä päivänä ollut markkinat ja oli puhetta, että suuntaisimme Vekkulasta vielä muutamalle rentouttavalle lonkerolle markkinatanssseihin. Olin niin poikki, että omalta osaltani tanssit jäivät väliin. Sen sijaan tuleva aviomieheni antoi pusun, huikkasi nähdään sitten alttarilla ja paineli ovesta ulos. Itse lähdin isoveljen kyydillä hänen luokseen yöksi.

Lauantai oli itse suuri päivä. Kello oli soimassa kahdeksalta, mutta avasin silmät melko hyvin levänneenä jo kuuden pintaan siitäkin huolimatta, että seinän takana oli katsottu jalkapalloa myöhään yöhön ja alakerrasssa oli syntynyt tappelun nujakkaa siinä määrin, että poliisitkin oli paikalle kutsuttu. Olin melko rauhallinen koko aamun. Puoli kymmeneltä korkkasin kuohuviinipullon ja istuin parvekkeella puunattavana. Join oloni mukavaksi, mutta en sentään humalaiseksi, hi hi! ^.^


Häistä on tulossa oma stoorinsa heti (niin kuin myös niistä mun polttareistakin!!), kun työkiireiltäni ja helteen lyömänä jaksan vain kirjoittaa. Voin kuitenkin paljastaa sen verran, että ne onnistuivat täydellisesti. Kaikki se panikointi ja stressaaminen oli ollut täysin turhaa. Olihan siitä mulle monta kertaa sanottu: älä ota ressiä ja että kaikki menee ihan varmasti hyvin, mutta sitä oli niin vaikea uskoa etukäteen. Halusin vain siitä tärkeästä päivästä niin täydellisen, että väkisinkin stressitaso huiteli uskomattomissa sfääreissä.


Akselilla Jyväskylä - Jämsä
Hääyömme vietimme Jyväskylässä Scandic-hotellissa. Sunnuntaina kävimme syömässä Torerossa aivan jäätävän loistavan fiestan kahdelle ja tapasimme vanhaa ystävääni, jota en ollut häitämme lukuunottamatta nähnyt kunnolla vuosiin! Voi, se oli ihanaa! Tiedättekö, tavata tärkeää ihmistä pitkästä aikaa? Meillä oli huippukivaa, vaikka Londonissa tuo aviomieheni saikin jonkin sortin allergisen reaktion ja olin jo soittamassa ambulanssia ja palokuntaa paikalle. Maanantaiaamu helteisessä Jyväskylässä nousi hyvin-hyvin-hyvin.... krapulaisena.

Siitä oli hyvä suunnata Jämsään mökille. Mökillä teimme niitä perusmökkijuttuja, joita mökillä kuuluukin tehdä. Kalastettiin, grillattiin, saunottiin, möllötettiin rannalla (tai oikeastaan minä möllötin, tuo ukkelihan meni tiistaina jo takaisin töihin). Sain oman henkilökohtaisen ennätyshaukeni uistelemalla (1,7kg). Muuten voinkin sanoa tehneeni tuolla viikolla en-mitään! Ei haitannut yhtään, ettei tarvinnut enää järjestellä mitään häitä ja puhua puhelimeen joka toinen puolikas tunti. Nautin suuresti siitä jouten olosta!

Faija, anna mun ajaa mökkitie, lupaan, että saunaan vettä vien...


Tansseja ja raveja
Viimeinen lomaviikonloppu vierähtikin sitten edelleen hyvin kesäisissä tunnelmissa Koskenpäällä. Perjantaina kävimme Koskenpään markkinatansseissa. Uskomatonta, että sen kaksikymmenttä vuotta kylällä asuneena en ollut koskaan aiemmin käynyt Koskenpään markkinatansseissa! No, nyt tuli käytyä! Meno oli... koskenpääläinen. Orkesteri soitti hyvää kunnon tanssimusiikkia, kylän miehet kyräilivät keskenään ja olutta juotiin. Koskenpääläinen meno tarkoittaa hyvin pitkälle sellaista maalaisromanttista perusjunttimeininkiä, mikä itselle ainakin kolahtaa näin kesäaikaan satakertaa paremmin kuin sellainen suurkaupungin hifistely, mihin törmää mm. Hämeenkadulla, kun kukaan ei tunne toisiaan ja katsotaan kieroon, jos baariin pyrkiessään ei ole ykköset päällä. Markkinatansseissa ei kyllä tartte olla niin justiinsa ja kuuluu silti porukkaan! ^.^


Lauantaina alkoi puskea päälle kamala ahdistus loman loppumisesta. Sitä ei kuitenkaan ehtinyt (onneksi!) kovinkaan paljon miettiä suunnatessamme Jämsän raveihin ihanalla äijäporukalla ja sieltä sitten Koskenpään perämetsiin viettämään vallan perinteikästä, alkoholipitoisten juomien siivittämää iltaa. Kuunneltiin enemmän tai vähemmän hyvää musiikkia, istuttiin pihalla, saunottiin... nyt muuten tiedän, miksi meidän porukassa ei harrasteta sekasaunoja. Äijäporukan kanssa saunassa oli varsin mielenkiintoinen kokemus. Juttujen taso ei ollut kovin hyvä. Nyt siis ymmärrän. Ymmärrän todella, ha ha! :D

Loma oli kokonaisuudessaan siinä. Toiset kaksi viikkoa odottaa syyskuussa, jolloin olisi tarkoitus suunnata sinne pohjoisille leveyspiireille Yhdysvaltojen Alaskaan häämatkalle!

Anteeksi tällainen päiväkirjaraiskaus, joita en yleensä kamalasti harrasta. Nyt tuntui kivalle kuitenkin jakaa tätä spesiaalia lomaa teidän kanssanne. Minkäslaisia kesälomia lukijani ovat viettäneet tänä kesänä ja mitä onkaan vielä luvassa??

1 kommentti:

  1. Ihanalta kuulostaa! Maalaisromanttinen perusjunttimeininki on pop. Vau, mikä häämatkakohde. Varmasti huikea reissu tulossa :)

    VastaaPoista

Sana vapaa!