24. lokakuuta 2014

Reikihoito

Työpaikalta arvottiin muutama hoitsu viime kuussa kokeilemaan reikihoitoa ilmaiseksi. Itsehän ilmoittauduin vapaaehtoisten joukkoon ensimmäisenä, mutta kuten arvata saattaa, ei arpaonni minua suosinut. En oikeastaan koskaan ole ollut mikään Hannu Hanhi tällaisissa arpajaisissa tai rahapeleissä. Kerran tosin voitin Veikkauksen joulukalenterista 100 euroa ja kerran osallistuin kaksi minuuttia ennen arvontaa erään kesätyöpaikan perjantaipulloarvontaan ja voitin pullon viinaa. Siinä kai ne merkittävimmät voittoni koskaan. 

Sattui kuitenkin niin, ettei eräs kollega päässytkään paikalle, kun oli hänen vuoronsa kokeilla reikihoitoa, joten pääsin kiilaamaan itseni siihen väliin. No en mä oikeasti kiilannut. Kyllä minulta ihan kysyttiin, että haluanko mennä. Ja halusin tietysti.


En oikein osannut odottaa muuta kuin mitä työkaverit olivat kertoneet omista kokemuksistaan. Siitäkin huolimatta menin hoitoon melko avoimin mielin ja pyrin tyhjentämään mieleni kaikenlaisista ennakkoluuloista ja -kuvitelmista ja siitä, miten muut olivat hoidon kokeneet. Olin myös hieman epäluuloinen. Millä tavalla reikihoitajan kosketus voisi muka erota mistä tahansa kosketuksesta?

Reikihoito on yksinkertaistettuna energian kanavointia, jonka tarkoituksena on pääsääntöisesti poistaa stressiä ja rentouttaa. Tässäpä oikeastaan kaikki se, mitä tiesin etukäteen. Nopeasti bittiavaruutta selattuani lisää reikihoidosta voi lukea esimerkiksi täältä

Menin makaamaan selälleni pedille ja hoitaja kysyi, halusinko peiton päälleni. Toki halusin. Hoitaja myös kysyi, halusinko jutella hoidon aikana vai olla ihan hiljaa. Yleensä, oli hoito mikä tahansa, en halua puhella kenenkään kanssa, jos tarkoituksena on rentoutua. Siispä olin ihan hiljaa ja keskityin hetkeen.

Reikihoidossa hoitaja laittaa kätensä eri kohtiin hoidettavan vartaloa ja vain pitää niitä siinä kevyesti paikallaan. Hoitaja aloitti otsasta, päästä, takaraivosta ja rinnasta ja jatkoi lantioon, polviin ja varpaisiin ennen kuin pyysi kääntymään minua makaamaan mahalleni. Lopuksi hän koski eri kohtiin selkää ja viimeisenä "viuhtoi pahoja henkiä" mun kehosta liu'uttamalla käsiään pitkin selkää. En minä tiedä, mikä sen tarkoitus oli, mutta tuo pahojen henkien pois manaaminen mulla siitä ensimmäisenä tuli mieleen, hö hö! Tässä kohtaa kyse oli ehkä enemmänkin kehon pahan ja negatiivisen energian kanavoimista ulos minusta, tiedä tuota. Taustalla soi ihan üüberi rentoutuspimputusmusiikki; sellainen, josta kyllä tykkäsin, vaikka se toisarvoiseksi hoidon aikana jäikin.


Itse kokemus oli varsin mielenkiintoinen. Hoitaja piti käsiään eri kohdissa useita minuutteja, tai siltä se ainakin tuntui. Kädet tuntuivat pääsääntöisesti todella lämpimiltä, mutta joissain kohdissa myös viileiltä. Kehoon tuntui kohdistuvan myös ihan kummallista painetta hoidon aikana. Esimerkiksi pitäessään käsiään mun korvien päällä, tuntui kuin mun pää olisi voinut haljeta siihen kohdistuvasta paineesta. Pitäessään käsiään mun rinnalla tunsin hehkuvan lämmön nousevan joko minusta itsestäni tai hoitajan käsistä. Laittaessaan kätensä mun takaraivolle ja polviin hoitajan kädet muuttuivat todella viileiksi, lähes epämiellyttävän tuntuisiksi!

Kylmyys oli aivan entuudestaan tuntematon fiilis, sillä kaikki reikihoidossa käyneet kollegat eivät olleet puhuneet kuin kokemistaan voimakkaista kuumista aalloista. Muutenkin toisten kokemukset tuntuivat olleen jollain tapaa todella voimakkailta, mutta omani, erilaisista, selkeistä tuntemuksista huolimatta, eivät olleet millään tapaa mistään ääripäästä. Lämmin ei tuntunut kuumalle, viileä kylmälle tai paine ahdistavalle.

Reikihoito on ollut itselleni rentouttavin kokemus koskaan. Alkuun ajattelin harmissani sitä, että olin joutunut lähtemään hoitoon kesken työpäivän ja jättämään työkaverit paiskimaan osastolle hommia. Viiden minuutin jälkeen en edes muistanut olleeni töissä tai murehtinut enää sitä, että sinne oli mentävä hoidon jälkeen takaisin. Ennen kuin hoitaja pyysi minua kääntymään vatsalleni, harhailin sekavana jossain unen ja tajunnan rajamailla. Tajunnanvirta oli jotain aivan uskomatonta. Tiedättekö sen tunteen, kun juuri ennen nukahtamista ei kykene enää hallitsemaan ajatuksiaan ja yhdessä hetkessä sitä ajattelee muurahaisia ja toisessa avaruuden loputtomuutta? En kai käynyt kovin kaukana nukahtamisesta. Jossain kohtaa havahduin ja mietin ihmeissäni, että mitä hittoa mä oikein olin ajatellut. Ne olivat kuitenkin sellaisia ajatuksia, joita ei enää jälkeenpäin edes muista.


Hoidon jälkeen hoitaja tarjosi mulle mukillisen vettä ja käski juomaan paljon loppupäivän ajan. Olin niin pöllähtäneessä mielentilassa, että unohdin vallan kysyä, että miksi. Tästä syystä kai en sitten kovin hyvin noudattanutkaan tätä ohjetta, mutta jälkeen päin ajatellen se olisi voinut olla hyvä idea. Mulla oli ennen hoitoa ollut hieman outo olo, sellainen kevyt kuumetta enteilevä höttöpäisyys, mutta hoidon jälkeen olo tuntui voimistuvan entisestään. Tuntui kuin aivot olisivat heiluneet kallon sisällä irrallaan. Todella inhottava tunne, joka ei lähtenyt edes särkylääkkeellä. Toisinaan tuntui kuin taju olisi lähtenyt, mutta tunne ei kuitenkaan ollut niin voimakas, että olisin jättänyt työpäivän sikseen. Ehkä se juominen olisi auttanut juuri tuohon oloon. Millään muulla tavoin en kuitenkaan tuntenut oloani normaalia kummemmaksi. Esim. eräs työkaveri kertoi hoidon jälkeen vain nauraneensa kaikille pienille ja tyhmillekin asioille.

Pääsääntöisesti kokemus oli mielenkiintoinen, mutta kuitenkin melko laimea omalla kohdallani, kun vertaa sitä muiden kokemuksiin. Olin kai odottanut galaksien räjähtelevän ja kykeneväni äärimmäisiin yliluonnollisiin suorituksiin hoidon jälkeen. Toisaalta reiki toimii jokaisen kohdalla yksilöllisesti ja saattaa olla hyvinkin voimakas ja outo kokemus sellaiselle, joka ei edes usko moiseen "hölynpölyyn" ja jättää jonkun toisen taas "kylmäksi". Suosittelen kuitenkin kokeilemaan reikihoitoa, vaikka sitten ihan piruillakseen, etenkin, jos on mahdollista päästä ilmaiseksi kokeilemaan.

Rento fiilis, joka hoidosta jäi oli kuitenkin sen arvoinen, että saattaisin helposti myös maksaa siitä kovan stressin paineessa.

Onko lukijoilla kokemuksia reikihoidosta? Kertokaa ihmeessä! :)

2 kommenttia:

 1. No heippis!
  Mielenkiintoinen kokemus reikistä sinulla... siinä siis reikihoitaja käy läpi sun kaikki vartalon sakrat, välittää energiaa sun kroppaan, joka jatkaa työtään (availee mm. tunnelukkoja) vielä pitkään hoidon jälkeenkin. Ja usein reikihoitoa annetaan kolme kertaa 1xvko, ja silloin vasta hoidon tehot tuntuvat kunnolla.
  Hoitaja huitoi lopuksi käsiään siksi, että energiakentät sekoittuisivat, ei jäisi selviä rajapintoja minnekkään...
  Ja tosiaan monet ovat raportoineet hoidon jälkeen saaneensa sekopäisiä naurukohtauksia ja heti perään itkeneet hurjasti... tunnelukkojen avautuessa :)
  Huisin jännää.

  VastaaPoista
 2. Okei, kiitos infosta! Tämä selkiytti paljon. Mietin kyllä, että josko sitä alkaisi useamminkin käymään noissa hoidoissa, oli jotenkin tuo yksikin kerta niin rentouttavaa. Se on ihan tervetullut fiilis tässä hektisessä elämässä :)

  Tunnelukkojen avautuminen, hmm. Se selittää kai myös hyvin monta asiaa tässä viime aikoina velloneessa oma-minä-kuka-olen-kriisivaiheessa... hieman jää jännittämään, että miten sekasin sitä tässä menee, jos kävisi useammin :D

  Kiitos tästä! :)

  VastaaPoista

Sana vapaa!